Τοπικά

Στην Attica Green Expo 2023 θα συμμετάσχει ο Δήμος Αλμυρού

Στην έκθεση Attica Green Expo 2023» πρόκειται να συμμετάσχει ο Δήμος Αλμυρού, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 24 έως τις 27 Μάϊου 2023 στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις Tae kwon do στο Παλαιό Φάληρο, ενώ το κόστος συμμετοχής θα ανέλθει στις 8.000 ευρώ.
Πρωταρχικός στόχος της έκθεσης είναι να ενωθούν δημόσιοι, ιδιωτικοί φορείς και ανακυκλωτικά συστήματα για να εκπαιδευτούν επισκέπτες και συμμετέχοντες για ένα βιωσιμότερο μέλλον.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη καθώς κύριος στόχος της έκθεσης, όπως και πέρυσι, είναι η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών όλων των ηλικιών και η ευαισθητοποίησή τους απέναντι σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον.
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, του Πράσινου Ταμείου, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος «ΚΕΔΕ», της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας Εύξεινη Πόλη «ΕΟΕΣ» και της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων «ΕΕΔΣΑ».
Η φετινή διοργάνωση της Attica Green Expo θα φιλοξενήσει το Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» με Τίτλο «Περιβάλλον & Οικονομία». Βάσει στατιστικών στα ετήσια συνέδρια της ένωσης «Κλεισθένης» παρευρίσκονται 250 Γενικοί Γραμματείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ελλάδος και όχι μόνο, όπως επίσης και αρκετοί Δήμαρχοι και Στελέχη ΟΤΑ διάφορων περιοχών της Ελλάδας καθώς παρακολουθούν πιστοποιημένα σεμινάρια και workshops. Επίσης, θα λάβει χώρα και το Συνέδριο του Εθνικού Δικτύου Π.Ο.Υ. «Ξενοφών» στο οποίο αναμένεται να παραβρεθούν 100 προϊστάμενοι οικονομικών υπηρεσιών των Δήμων.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αλμυρού και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Βαγγ. Χατζηκυριάκος «με την συμμετοχή του Δήμου Αλμυρού στην έκθεση, μάς παρέχεται επιπλέον μία αίθουσα του Tae Kwon Do, ώστε να διοργανώσουμε συναντήσεις.

Επίσης, η Attica Green Expo θα μισθώσει ένα πούλμαν το οποίο θα ξεκινήσει από τον Δήμο και θα μεταφέρει τους μαθητές στο Tae Kwon Do και μετά θα τους επιστρέψει πίσω στο σχολείο τους. Ο Δήμαρχος θα κάνει ξενάγηση στα παιδιά του σχολείου μέσα στον εκθεσιακό χώρο και θα τους μοιράσει αναμνηστικά δώρα σχετικά με την ανακύκλωση».
Να αναφερθεί ότι ο Δήμαρχος θα παραχωρήσει συνέντευξη σε δημοσιογράφους (σε 4 sites πανελλαδικής εμβέλειας) που θα παρευρίσκονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο (γραφείο Τύπου).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το