Τοπικά

Στέφανος Παπαστεργίου: Ο τραπεζίτης από τον Πτελεό που έκανε «χρυσό» το λάδι

Ο Στέφανος Παπαστεργίου το 2013 μεσούσης της κρίσης που έπληξε τον τραπεζικό χώρο, έκανε εντυπωσιακή «στροφή» στην επαγγελματική καριέρα του. Αν και είχε φτάσει να ασκεί καθήκοντα υποδιευθυντή στην τράπεζα που εργαζόταν, μόλις εκείνη έκλεισε, αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με τις ελιές και το λάδι. Ίδρυσε την εταιρεία «Αιώνες» και πλέον εξάγει τα προϊόντα του σε Ευρώπη και Αμερική.
Ο 39χρονος επιχειρηματίας με καταγωγή από τον Πτελεό, την τελευταία πενταετία επέστρεψε και δραστηριοποιείται στον τόπο που μεγάλωσε. Εκεί έστησε την οικογενειακή επιχείρηση, μαζί με την αδερφή του Κωνσταντίνα και τον πατέρα του και πρώην δήμαρχο Πτελεού Πανταζή Παπαστεργίου. Στα νιάτα του, πάντως, βρέθηκε για τέσσερα χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου σπούδασε διεθνές εμπόριο και διοίκηση επιχειρήσεων. Κάτι που αποδείχθηκε πολύτιμο εφόδιο στη συνέχεια, αφού αποφάσισε εξ αρχής να στραφεί στις εξαγωγές. Τα προϊόντα του βρίσκονται στις προθήκες καταστημάτων delicatessen σε Αγγλία, Γερμανία, Ελβετία και Γαλλία, ενώ πρόσφατα στον κατάλογο προστέθηκαν και οι ΗΠΑ, με το λάδι Πτελεού να… ταξιδεύει στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού.


Ο Στέφανος Παπαστεργίου ελάχιστα 24ωρα μετά τη νέα διάκριση των «Αιώνων» στον 3ο διεθνή διαγωνισμό «Κότινος», μίλησε για το μυστικό της επιτυχίας της ελαιουργικής εταιρείας που ηγείται: «Πάνω απ’ όλα θέλουμε να δείχνουμε ότι τα προϊόντα μας φτιάχνονται παραδοσιακά. Με τις μεθόδους που ακολουθούσαν παλιά οι παππούδες μας και μέσα από τους αιώνες κρατάμε σταθερές τις ίδιες αξίες. Εξ ου και η επωνυμία «Αιώνες». Έπειτα είναι η αγάπη για τη φύση και την ελληνική γη, ενώ εξυπηρετούμε τον πελάτη, σαν να είναι οικογένειά μας, ακολουθώντας πιστά το όραμα του πατέρα μας».
Βέβαια, πίσω από το… success story που έχει στήσει ο επιτυχημένος επιχειρηματίας, ο οποίος έχει βραβευθεί μέχρι και στην Αγγλία για το λάδι αγριελιάς που παράγει και θεωρείται super food, υπάρχει σωστός προγραμματισμός και αρκετή προσωπική εργασία: «Είναι δύσκολο να ξεκινήσεις με μικρό κεφάλαιο μία τέτοια δουλειά. Έγιναν βέβαια και λάθη, αλλά πλέον όλος ο τζίρος μας είναι στο εξωτερικό. Το πιο δύσκολο για μια ελληνική επιχείρηση είναι να σε εμπιστευτούν οι ξένοι. Αυτό επιτυγχάνεται με μεγάλη υπομονή, σταθερή ποιότητα και καλές κινήσεις πώλησης».

Share

Πρόσφατα άρθρα

“Τα χέρια δεν χτυπάνε, τα χέρια αγαπάνε” στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού

  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της σχολικής βίας οι μαθητές και οι μαθήτριες…

12 Μαρτίου 2024

Δήμος Βόλου: Σύμβαση για εναλλακτική διαχείριση δημοτικών αποβλήτων συσκευασίας

  Στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου που συνεδριάζει αύριο Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα…

12 Μαρτίου 2024

Προήχθη σε υποστράτηγος ο Ιωάννης Χειμαριός

Στον βαθμό του Υποστρατήγου προήχθη ο Διευθυντής Αεροπορίας Στρατού στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, Ιωάννης Χειμαριός.…

12 Μαρτίου 2024

Πρόσληψη 40 ημερομισθίων στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

  Συνολικά 20 άτομα για τον Μάρτιο και 20 για τον Απρίλιο, τα οποία θα…

12 Μαρτίου 2024

ΚΗΔΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΟ ΠΑΔΓΙΩΤΗ

Τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, παππού, αδελφό και θείο ΣΩΤΗΡΙΟ ΠΑΔΓΙΩΤΗ Ετών 96 κηδεύουμε σήμερα…

12 Μαρτίου 2024

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού

  Συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη 14 Μαρτίου (7μ.μ.) το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού, με βασικότερα προς…

12 Μαρτίου 2024