Τοπικά

Στάση αγορών στις λαϊκές του Βόλου- Απούλητα προϊόντα με 60% μείωση της κίνησης “Θ”

ΛΑΙΚΗ ΦΩΤΟ 4

Η ζωή με τα 120 ευρώ για έναν συνταξιούχο είναι δύσκολη και τα χρήματα δεν επαρκούν ούτε για φάρμακα, ούτε για τροφή, ούτε για υποχρεώσεις. Αφόρητη είναι για εκείνους που εργάζονται, πληρώνονται ελάχιστα ή καθόλου, μετά το capital control, αλλά πρέπει να ζήσουν τις οικογένειές τους. Η εικόνα μιας κοινωνίας που ζει με ψίχουλα μετά την απόφαση να κλείσουν οι Τράπεζες, αποτυπώνεται στους πάγκους των λαϊκών.

Η κίνηση στις λαϊκές αγορές του Βόλου έχει υποστεί καθίζηση της τάξης του 60% και κόσμος εμφανίζεται μετά τις 12 το μεσημέρι, με την προοπτική οι τιμές των προϊόντων να υποχωρήσουν.

Οι σακούλες των καταναλωτών έχουν ελάχιστα προϊόντα, τα απολύτως αναγκαία και οι αγορές αφορούν σε προϊόντα, που μπαίνουν στην κατσαρόλα. Τα φρούτα θεωρούνται πολυτέλεια. Τα καρπούζια πωλούνται με το κομμάτι. Ένα ολόκληρο καρπούζι πωλείται προς δύο ευρώ.

«Πόσο να υποχωρήσουν οι τιμές; Βλέπουμε τον κόσμο, συζητάμε, παλεύουμε και εμείς, αλλά η κατάσταση είναι κάτι περισσότερο από δύσκολη» λέει ο κ. Γοδινόπουλος, παραγωγός. Η αλήθεια είναι ότι οι παραγωγοί αντέχουν περισσότερο, αλλά οι πάγκοι δεν αδειάζουν.

«Πείτε μου τι να πληρώσω με 120 ευρώ την εβδομάδα; Μοιραία θα κόψω από το φαγητό. Δεν μπορούμε να δίνουμε στη λαϊκή περισσότερα από 20 ευρώ την εβδομάδα. Οι τιμές δεν είναι άσχημες, αλλά τι να το κάνεις, αν δεν υπάρχουν χρήματα. Δυστυχώς δεν έχουμε λεφτά», τόνισε ο συνταξιούχος κ. Χριστόδουλος Τσιριγούλας.

ΛΑΙΚΕΣ ΦΩΤΟ 6

ΛΑΙΚΗ ΦΩΤΟ 1

ΛΑΙΚΗ ΦΩΤΟ 3

Μεροκάματο δεν βγαίνει για τους περισσότερους πωλητές και παραγωγούς.

«Βλέπετε ότι ο κόσμος δεν κυκλοφορεί. Περιμένει να ρίξουμε τις τιμές μετά τις 12 το μεσημέρι και αυτό συμβαίνει. Προτιμούμε να τα δώσουμε, παρά να τα πάρουμε πίσω. Το μεροκάματο είναι ένας «Γολγοθάς» και δεν μας μένει τίποτα άλλο, από το να ελπίζουμε», μας είπε, χωρίς να χάνει το χαμόγελό του ο κ. Μπούτλας.

Η φρεσκάδα των προϊόντων τούς συγκινεί όλους, αλλά τα προϊόντα μένουν απούλητα. Τα κεράσια προσελκύουν τους περισσότερους… Τα βλέπουν και αποχωρούν, γιατί προέχει να γεμίσει η κατσαρόλα. Κολοκυθάκια, μελιτζάνες, φρούτα μένουν απούλητα.

«Θέλω να πιστεύω ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα βρούμε έναν ρυθμό, ότι οι Τράπεζες θα ανοίξουν και ο κόσμος θα μπορέσει να μπει σε μια ρότα. Είναι όλα δύσκολα, το βλέπετε. Η μείωση της κίνησης έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Οι τιμές μας είναι σταθερές, αλλά ο κόσμος δεν ψωνίζει», υποστήριξε ο κ. Δ. Τίνανας.

Η κ. Ειρήνη Μπαστούνη πουλά σκόρδα.

«Από το πρωί στο λιοπύρι και δέκα ευρώ μεροκάματο δεν θα βγει. Πείτε μας πώς θα ζήσουμε;». Πιο μακριά κάποιος πουλά καρύδια.

«Όταν οι νοικοκυρές δεν μπορούν να βάλουν φαΐ στην κατσαρόλα, δεν θα ξοδέψουν για γλυκά και δεν θα αγοράσουν καρύδια. Ό,τι και να πούμε είναι λίγο, γι’ αυτό που ζούμε. Σε λίγο θα πρέπει να κάνουμε το σταυρό μας που αναπνέουμε και θα μας ζητάνε να τους λέμε ευχαριστώ. Χωρίς ευρώ θα γυρίσω σήμερα σπίτι…», είπε ο πωλητής και …γύρισε την πλάτη του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το