Ελλάδα

Στα ύψη η τουρκική προκλητικότητα – Σε επιφυλακή το ΓΕΕΘΑ και το Λιμενικό

Σε τεντωμένο σκοινί εξακολουθεί να βαδίζει η ΄Άγκυρα ακόμα και τις μέρες του Πάσχα. Η τουρκική προκλητικότητα ξεπέρασε για άλλη μια φορά τα όρια όπως φάνηκε και από το βίντεο ντοκουμέντο του Λιμενικού Σώματος τουρκικοί ακταιωροί φαίνονται να προωθούν στα ελληνικά χωρικά ύδατα βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες.

«Συνοδεία τουρκικών ακταιωρών επιχείρησε να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα λέμβος με αλλοδαπούς, βορειοανατολικά της ν. Μυτιλήνης πρωινές ώρες σήμερα, όπου εντοπίστηκε από Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς και Περιπολικό σκάφος Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής» τονίζει η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος.

«Κατόπιν ενεργειών τόσο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όσο και των επιχειρούντων στην εν λόγω περιοχή Π.Λ.Σ., πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας με τουρκικές αρχές και με τουρικές ακταιωρούς, ο αριθμός των οποίων αυξήθηκε σταδιακά, προκειμένου να παραλάβουν τους επιβαίνοντες της λέμβου, με αρνητικά αποτελέσματα. Στην ανωτέρω περιοχή, στην οριογραμμή των ελληνικών χωρικών υδάτων, αναπτύχθηκε σταδιακά και ικανός αριθμός περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ» προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Η λέμβος με τους αλλοδαπούς, η οποία δεν εισήλθε καθόλου στα ελληνικά χωρικά ύδατα, παρά τις προσπάθειες των τουρκικών ακταιωρών να την ωθήσουν εντός αυτών, περισυνελέγη τελικά μεσημβρινές ώρες σήμερα από τουρκική ακταιωρό» αναφέρει ακόμα το Λιμενικό.

Στο μεταξύ οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, αλλά και το Λιμενικό Σώμα βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή καθώς φαίνεται ότι η Άγκυρα επιθυμεί για άλλη μία φορά να ασκήσει πιέσεις στη χώρα μας αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση με πρωμετωπίδα το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το