Ελλάδα

Στ. Θεοδωράκης: Χαράχτηκε μίνιμουμ εθνική γραμμή

Στη μίνιμουμ κοινή εθνική γραμμή που χάραξαν οι πολιτικοί αρχηγοί αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκηςμ στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της αποψινής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παράλληλα, ο Στ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στο λάθος του κ. Τσίπρα να διογκώσει το πρόβλημα το 2015, με την πολιτική των ανοικτών συνόρων και αποκάλυψε ότι δεν υπάρχει η πρόθεση, στην παρούσα φάση, να χρησιμοποιηθεί η επιλογή του βέτο, παρ’ ότι υπάρχει στο τραπέζι.
«Νομίζω ότι μετά κόπων και βασάνων χαράξαμε μία μίνιμουμ κοινή εθνική γραμμή σε τρεις άξονες. Αλληλεγγύη και φροντίδα για τους πρόσφυγες, επιστροφή στις πατρίδες τους και ασφάλεια για τους κατοίκους των ελληνικών νησιών», τόνισε ο Στ. Θεοδωράκης.
«Ο Τσίπρας διόγκωσε το πρόβλημα το 2015, με την πολιτική των ανοικτών συνόρων. Υπήρξε μετατόπιση της κυβέρνησης σε πιο δραστικές θέσεις. Εμείς επιμείναμε σε έναν υπουργό κοινής αποδοχής, και χαράχθηκε ένα σύστημα μίνιμουμ εθνικής γραμμής. Η χώρα αναλαμβάνει να απλώσει το χέρι στους πρόσφυγες και από την άλλη δίνει ένα σήμα ότι δεν μπορεί να φιλοξενήσει όλους τους μετανάστες» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
«Ο κ. Τσίπρας δεν είχε διάθεση να συζητήσει για έναν άνθρωπο κοινής αποδοχής, που θα χειριζόταν αυτήν την κρίση. Ο όρος που χρησιμοποιούμε δεν είναι κυρώσεις και αντίποινα, είναι οι χώρες που δεν ακολουθούν, να έχουν συνέπειες. Η ΕΕ καλείται να ορίσει τις συνέπειες αυτές.
»Ο Τσίπρας είπε ότι το βέτο υπάρχει πάντα στο τραπέζι. Δεν είναι η επιλογή τώρα να απομονωθεί η χώρα. Ότι υπάρχει η επιλογή, υπάρχει. Θα ήταν προκλητικό για τους Έλληνες να συνδέσουμε το προσφυγικό με την ελάφρυνση του χρέους» κατέληξε ο Στ. Θεοδωράκης.

Πηγή www.ethnos.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Φρίκη δίχως τέλος στα Καλύβια – Έσπασε το μαχαίρι από το μένος των χτυπημάτων του 16χρονου στον πατέρα του

Ανατριχιαστικές είναι οι πληροφορίες που προέρχονται από την άγρια δολοφονία του 71χρονου άνδρα από τον…

23 Δεκεμβρίου 2023

Επισκέπτες

Από επισκέπτες έχει γεμίσει ο Βόλος ενόψει εορτών. Από κάθε γωνιά της Ελλάδος, τουρίστες απολαμβάνουν…

23 Δεκεμβρίου 2023

Αράχωβα: Το πόρισμα για την κακοποίηση του Όλιβερ και οι αντιδράσεις των φιλοζωικών – Κατέθεσαν μήνυση

Μήνυση κατά του δράστη που κακοποίησε και βασάνισε το χάσκι κατέθεσαν τα μέλη της Πανελλήνιας…

23 Δεκεμβρίου 2023

Έντιμα

Συναισθηματικά φορτισμένη εμφανίστηκε χθες στην τελευταία της συνέντευξή Τύπου στην Περιφερειακή ενότητα με την ιδιότητα…

23 Δεκεμβρίου 2023

Πράγα: Ημέρα εθνικού πένθους το Σάββατο στην Τσεχία – Ενός λεπτού σιγή το μεσημέρι για τα θύματα στο πανεπιστήμιο

Η Τσεχία έχει κηρύξει την σημερινή ημέρα, Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, σε ημέρα εθνικού πένθους για…

23 Δεκεμβρίου 2023

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τις δύο συλλήψεις και το ένα κιλό κοκαΐνης στον Βόλο

Συνελήφθησαν, χθες (22-12-2023) το βράδυ σε περιοχή του Βόλου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών…

23 Δεκεμβρίου 2023