Αθλητισμός

Στ. Φάτσης: Το καθήκον μας με σεβασμό στους προγόνους

Την τιμητική της είχε η Νίκη την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία ήταν αφιερωμένη σε πολιτιστικά δρώμενα με θέματα τη Μικρασιατική Καταστροφή και τη Νίκη ως προσφυγικό σωματείο. Θυμίζουμε ότι στο αρχαίο θέατρο Δημητριάς και στο γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς» ανέβηκε παράσταση με τίτλο «Νίκη».

Επίσης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση-αφιέρωμα στη Μικρασιατική Καταστροφή από τον Ανδρέα Κατσιγιάννη, ο οποίος πρόσφερε έναν δίσκο με μικρασιάτικα τραγούδια στους Στέργιο Φάτση και Χρήστο Καλλιπολίτη, οι οποίοι ανταπέδωσαν, ενώ τίμησαν και τη γνωστή ηθοποιό Μιμή Ντενίση..

Με αφορμή τις ποικίλες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, όπου η Νίκη είχε κεντρικό ρόλο, ο Στέργιος Φάτσης τοποθετήθηκε με ανάρτησή του στο Facebook. Η δήλωση του προέδρου του ΓΣΒ «Η Νίκη» υπογραμμίζει τα κάτωθι:

«Ως Νίκη Βόλου κάναμε το καθήκον μας σεβόμενοι τους αγώνες των προγόνων μας και την ιστορία του συλλόγου. Τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής γιορτάστηκαν όπως έπρεπε.

Σε ένα Πανεπιστημιακό χώρο, με μια ορχήστρα που για 25 χρόνια τιμά τη παράδοση της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, τραγουδιστές που την ερμηνεία τους ήταν άμεσα συνδεδεμένοι με την εκδήλωση, με τη Μιμή Ντενίση που μετέφερε μέσα από κείμενα και προβολή αποσπασμάτων της ταινίας της «Σμύρνη μου αγαπημένη» τη πραγματική εικόνα εκείνων των δύσκολων ημερών του 1922 για τον Ελληνισμό στη Σμύρνη, το Λύκειο Ελληνίδων που αποτύπωσαν χορευτικά τα περισσότερα τραγούδια δίνοντας ένα ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση, τη χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και φυσικά τους χιλιάδες Βολιώτες που κατέκλυσαν το χώρο και, όπως μου είπαν οι μουσικοί στο τέλος, για πρώτη φορά σε συναυλία υπήρχε τόσος σεβασμός από κοινό για τα τραγούδια.

Εμείς ως Μικρασιατικός σύλλογος κάναμε το αυτονόητο να τιμήσουμε τον Ανδρέα Κατσιγιάννη για την προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι και τη Μιμή Ντενίση για τη προσφορά της στον ελληνικό πολιτισμό. Επίσης ντύσαμε στα κυανόλευκα και τους συντελεστές της παράστασης «Νίκη».

Έτσι λοιπόν έκλεισε μία βδομάδα γεμάτη από πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα με επίκεντρο τη Νίκη Βόλου και το διωγμό του ελληνισμού από τη Σμύρνη το 1922. Αναμονή λοιπόν για το 2024 όπου θα γιορτάσει ο σύλλογος τα 100 χρόνια του».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Βασίλισσα της Δανίας: Ανακοίνωσε ότι θα αποποιηθεί τον θρόνο στις 14 Ιανουαρίου – Ποιος θα τη διαδεχθεί

Η βασίλισσα Μαργκρέτε ΙΙ της Δανίας ανακοίνωσε κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ομιλίας της για…

31 Δεκεμβρίου 2023

Στα 13,6 λεπτά η KWh το πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ – Τι ανακοίνωσαν οι άλλοι πάροχοι

Στα 13,63 λεπτά η κιλοβατώρα διαμορφώνεται η τιμή του πράσινου τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ…

31 Δεκεμβρίου 2023

Τρεις συλλήψεις ισλαμιστών που σχεδίαζαν επίθεση στον Καθεδρικό της Κολωνίας

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε την σύλληψη τριών ισλαμιστών ως υπόπτων για συμμετοχή στο σχέδιο επίθεσης…

31 Δεκεμβρίου 2023

Τι είπε στους αστυνομικούς ο 35χρονος που σκότωσε τον πατέρα του – Το χρονικό

Ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας είχε όπως όλα δείχνουν ο 62χρονος που δολοφονήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα…

31 Δεκεμβρίου 2023

Φορολογία: Αυτές είναι οι 15 βασικές αλλαγές που έρχονται το 2024 για μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους

Ριζικές ανατροπές στον τρόπο φορολόγησης μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών και αυτοαπασχολουμένων, στον τρόπο διενέργειας συναλλαγών και…

31 Δεκεμβρίου 2023

Χειροπέδες σε ασυνείδητο οδηγό: Έτρεχε με 199 χιλιόμετρα την ώρα στη Λεωφόρο Σχιστού!

Στη σύλληψη ασυνείδητου οδηγού που έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα προχώρησαν αστυνομικοί της Τροχαίας στη Λεωφόρο…

31 Δεκεμβρίου 2023