Αθλητισμός

“Έλαμψαν” οι Βολιώτες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας

Μια μεγάλη γιορτή στήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης όπου πραγματοποιήθηκε το 2ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας. Πάνω από 1.000 φίλαθλοι βρέθηκαν στις εξέδρες για να δουν τους 800 αθλητές και αθλήτριες απ’ όλη την Ελλάδα να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Οι ηλικιακές κατηγορίες ήταν από 12 έως και 70 ετών κάνοντας σπουδαίες επιδόσεις. Από το μεγάλο ραντεβού της κλειστής κωπηλασίας δεν θα μπορούσε να λείψει ο Βόλος, ο οποίος εκπροσωπήθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Εντυπωσιακή ήταν η ομάδα του Go Row, την οποία στελέχωσαν σπουδαίοι κωπηλάτες έχοντας προπονητή τον Σωτήρη Τσόχα. Πιο συγκεκριμένα ο Στέργιος Παπαχρήστος στέφθηκε χρυσός πανελληνιονίκης στα 1.000 μέτρα ατομικό και στα 2.000 μέτρα μικτό με την Κατερίνα Χατζηπλή.

Επίσης στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν στα 2.000 μέτρα οι Βολιώτες Πέτρος Πουλάκης, Κώστας Λεμονάς, Βάιος Παναγιώτου και Νίκος Ζαζάτης, που κατάγεται από την Εύβοια και σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Γενικά η ομάδα του Go Row αναδείχθηκε πολυνίκης με έξι χρυσά μετάλλια, ένα αργυρό και ένα χάλκινο.

Κατόπιν τούτου οι Στέργιος Παπαχρήστος, Πέτρος Πουλάκης, Κώστας Λεμονάς, Βάιος Παναγιώτου θα λάβουν μέρος με την Εθνική ομάδα στο τετραπλό μικτό 2.000 μέτρων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας, το οποίο θα διεξαχθεί στην Τσεχία. Στην ίδια διοργάνωση θα συμμετάσχει και η Κατερίνα Χατζηπλή.

Ο Στέργιος Παπαχρήστος στα 34 του χρόνια συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στον χώρο της κωπηλασίας και όνειρό του είναι να συσπειρωθούν οι δυνάμεις στον Βόλο, με σκοπό να φέρουν στην πόλη μας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας.

Παράλληλα έχει μπροστά του αρκετές δράσεις. Αρχικά θα κωπηλατήσει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μαζί με τον παγκόσμιο πρωταθλητή Δημήτρη Ζωγράφο, ο οποίος φιλοδοξεί να γίνει μέλος της Εθνικής για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών. Αμφότεροι θα αγωνιστούν με τα χρώματα του ΟΕΑ/ΝΑΒ, αφού ο έμπειρος κωπηλάτης επέστρεψε στον σύλλογο, που τον ανέδειξε.

Επίσης ο Στέργιος Παπαχρήστος επιλέχθηκε να είναι λαμπαδηδρόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024. Μάλιστα μέσω της ΕΘΝΟΑ ο Βολιώτης κωπηλάτης μαζί με την παλιά πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης, Ελευθερία Φτούλη (κάτω φωτό), θα δώσει το «παρών» και στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, η οποία θα γίνει στις 16 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία.

Το σύνθημα που επιθυμεί να περάσει ο Στέργιος Παπαχρήστος είναι ολοένα και περισσότερα παιδιά να έρθουν στον κόσμο της κωπηλασίας. Ανεξάρτητα τον σύλλογο που θα επιλέξουν, το πιο σημαντικό είναι να ασχοληθούν με το άθλημα, το οποίο έχει τεράστια παράδοση στον Βόλο.

Τέλος, οι αθλητές εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς την επιχείρηση Fylliana, η οποία θα αναλάβει τα έξοδα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου στην Πράγα. Σημειώνεται ότι η ίδια επιχείρηση έχει προσφέρει στο παρελθόν απινιδωτές και το ίδιο σχεδιάζει και για το μέλλον με διάφορες αθλητικές δράσεις.

Τέλος, από την πλευρά του Στέργιου Παπαχρήστου αναφέρεται ότι μεγάλη συνεισφορά έχουν οι επιχειρήσεις Red Nose, Makito Cafe, Πίτες Ματούλα, καθώς και ο παλιός αθλητής Χάρης Τσαντός.

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Πρωτοχρονιάτικο τρέξιμο διοργανώνει ο Σ.Δ.Υ. Βόλου

Τη Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024 στις 10 το πρωί θα γίνει από τον ΣΔΥΒ το…

31 Δεκεμβρίου 2023

Γιατί μελαγχολούμε στις γιορτές;

Του Δημήτρη Τσουκάλη, ψυχολόγου, Κέντρου Κοινότητας ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου Υπάρχει μια εποχική τάση που συμβαίνει…

31 Δεκεμβρίου 2023

Παραιτήθηκε από μέλος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας ο Απόστολος Παπατόλιας

Την παραίτησή σου από μέλος της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας υπέβαλλε σήμερα ο Απόστολος Παπατόλιας. Όπως…

31 Δεκεμβρίου 2023

Σταθερή πορεία διέγραψε η Νίκη το 2023

Σταθερή πορεία διαγράφει στη Σούπερ Λιγκ 2 η Νίκη. Πέρσι τερμάτισε στην 3η θέση του…

31 Δεκεμβρίου 2023

Έκλεψαν αναπηρικό όχημα στον Βόλο και τους εντόπισαν

Εξιχνιάστηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, περίπτωση κλοπής αναπηρικού οχήματος και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος …

31 Δεκεμβρίου 2023

Ο Περράκης διαιτητής στο παιχνίδι ΑΕΚ-Βόλου

Τον Κωνσταντίνο Περράκη από την ΕΠΣ Αθηνών όρισε η ΚΕΔ/ΕΠΟ για τον αγώνα του Βόλου…

31 Δεκεμβρίου 2023