Ροή

Σομαλία: Τουλάχιστον 10 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους στρατιώτες και πολίτες, σκοτώθηκαν κατά την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στο Μογκαντίσου, όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη έξω από το προεδρικό μέγαρο προκαλώντας επίσης ζημιές σε δύο γειτονικά ξενοδοχεία. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση αλ-Σεμπάμπ.

Ο υπουργός Πληροφόρησης Μοχάμεντ Άμπντι Χαγίρ δήλωσε στον κρατικό ραδιοσταθμό πως τη στιγμή της έκρηξης μια συνάντηση αξιωματούχων των δυνάμεων ασφαλείας βρισκόταν σε εξέλιξη μέσα σ’ ένα από τα ξενοδοχεία, το SYL, και πως ένας υπουργός και μερικοί δημοσιογράφοι του κρατικού ραδιοφώνου τραυματίσθηκαν από την επίθεση.
Στο ξενοδοχείο συχνάζουν κυβερνητικοί αξιωματουχοι και η αστυνομία ανακοίνωσε πως πιστεύει ότι αυτό ήταν ο πιθανός στόχος.
Το SYL και άλλη μια ξενοδοχειακή εγκατάσταση, που βρίσκεται επίσης κοντά στο προεδρικό μέγαρο, καταστράφηκαν εν μέρει από την έκρηξη, δήλωσε ο ταγματάρχης της αστυνομίας Μοχάμεντ Άλι.
“Από την έκρηξη σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι, περιλαμβανομένων στρατιωτών και αμάχων, και 30 άλλοι τραυματίσθηκαν”, δήλωσε ο Άλι.
Ο ραδιοσταθμός Radio Andaluz της Αλ Σεμπάμπ μετέδωσε πως η ισλαμιστική οργάνωση βρίσκεται πίσω από την επίθεση. Ο εκπρόσωπος της Αλ Σεμπάμπ για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, σεΐχης Αμπντίασις Αμπού Μούσαμπ δήλωσε πως από την επίθεση σκοτώθηκαν 15 στρατιώτες και “τραυματίσθηκαν πολλοί άλλοι, περιλαμβανομένου ενός βουλευτή”.

Πηγή www.ethnos.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Όταν η Celine Dion σταμάτησε τη συνέντευξή της για να ακούσει τη Whitney Houston να τραγουδά (βίντεο)

Ηταν 2004 όταν η Celine Dion παρέλαβε το βραβείο Diamond Award στα Παγκόσμια Βραβεία Μουσικής…

25 Μαρτίου 2024

25η Μαρτίου: Παρέλαση με άλογα στην Κάρυστο – Δείτε βίντεο

Με άλογα παρέλασαν για την 25η Μαρτίου στην Κάρυστο Ευβοίας, στον παραλιακό δρόμο της πόλης,…

25 Μαρτίου 2024

Κέιτ Μίντλετον: Γιατί δεν είπαν στον Χάρι και τη Μέγκαν για τον καρκίνο – «Υπάρχει ένα βαθύ ρήγμα»

Για την ρήξη του πρίγκιπα Χάρι με την οικογένειά του ασχολούνται τα βρετανικά ΜΜΕ καθώς…

25 Μαρτίου 2024

Tρίκαλα – Παρέλαση 25ης Μαρτίου: «Έχασα παιδί, πόσο κοστίζει η ζωή του; Να μου δώσει κανείς τον τιμοκατάλογο! Ντροπή» (Video)

Ξεσπά η κ. Σοφία Πλακιά, μητέρα θύματος των Τεμπών, αναφέροντας ότι την ίδια στιγμή που…

25 Μαρτίου 2024

25η Μαρτίου 1973 – Παρέλαση προσκόπων στον Βόλο (video)

🎥 Βουβό φιλμ 8mm. Αρχείο K. Αποστολέρη. Βρισκόμαστε στον Βόλο πόλη, της Θεσσαλίας και είναι…

25 Μαρτίου 2024

Ζέττα Μακρή: “Η επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου κρατούν ισχυρούς τους δεσμούς της εθνικής συνείδησης και της ορθόδοξης πίστης”

Μήνυμα Ζέττας Μ. Μακρή, εκπροσώπου της κυβέρνησης, στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου "Στην παρέλαση της…

25 Μαρτίου 2024