Ροή

Sky News: Το ISIS σχεδιάζει επιθέσεις σε σχολεία και νηπιαγωγεία στην Τουρκία

Το βρετανικό κανάλι Sky News, αναφερόμενο σε πηγές μυστικών πληροφοριών, είπε χθες ότι το Ισλαμικό Κράτος είχε “προωθήσει ένα σχέδιο” να σκοτώσει παιδιά Εβραϊκών οικογενειών στη Τουρκία με επιθέσεις σε νηπιαγωγεία, σχολεία, και κέντρα νεότητας.

Ο διευθυντής σύνταξης ξένων ειδήσεων Σαμ Κίλι είπε ότι η πληροφορία για “άμεσο” κίνδυνο ήρθε από έξι πράκτορες που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στην νότια τουρκική πόλη Γκαζιαντέπ.

Δεν διευκρινίστηκε ποιας χώρας οι μυστικές υπηρεσίες είχαν δώσει την πληροφορία στο βρετανικό ειδησιογραφικό δίκτυο. Το πρακτορείο Ρόιτερς δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την είδηση και οι Τούρκοι αξιωματούχοι δεν ήταν εύκαιροι για δηλώσεις.

“Δεδομένων των συνθηκών αυτών, η τουρκική αστυνομία έχει λάβει εξαιρετικά μέτρα ασφάλειας πέρα από το ήδη υψηλό επίπεδο συναγερμού που υπάρχει, ενώ η εβραϊκή κοινότητα βρίσκεται σε επαγρύπνηση”, είπε το Sky στον ιστότοπό του, μεταφέροντας τις δηλώσεις μέλους των μυστικών υπηρεσιών.

“Κεκαλυμμένα και άλλα μυστικά αντιτρομοκρατικά μέτρα εφαρμόζονται όλες τις ώρες της μέρας και νύχτας. Αυτή (η πληροφορία) είναι μεγαλύτερη από έναν πιθανό κίνδυνο. Είναι ενεργό σχέδιο”, είπε η πηγή.

Πάνω από 80 άτομα έχουν σκοτωθεί σε μια σειρά επιθέσεων από βομβιστές αυτοκτονίας φέτος στη Τουρκία, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ και σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών. Η τελευταία επίθεση, η οποία αποδόθηκε στο Ισλαμικό Κράτος, έφερε το θάνατο σε τρεις Ισραηλινούς τουρίστες και έναν Ιρανό στην Κωνσταντινούπολη στις 19 Μαρτίου. Η οργάνωση έχει αναλάβει επίσης την ευθύνη για βομβιστικές επιθέσεις που έφεραν το θάνατο σε 28 άτομα και τρεις βομβιστές αυτοκτονίας στο Βέλγιο την περασμένη εβδομάδα.

Σε αναθεωρημένη ταξιδιωτική οδηγία χθες, το Ισραήλ συμβούλευσε τους πολίτες του που ταξιδεύουν στη Τουρκία να εγκαταλείψουν τη χώρα “το συντομότερο δυνατό”, προβλέποντας και άλλες επιθέσεις.

Σύμφωνα με τις αναφορές του Sky, ο πιθανότερος στόχος επίθεσης είναι μια συναγωγή στην περιοχή Μπέογλου της Κωνσταντινούπολης, συνδεδεμένη με ένα κοινοτικό κέντρο και ένα σχολείο.

Πηγή www.iefimerida.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Υπάρχουν πολλά να σας πω» – Όταν ο Τόλκιν έστελνε γράμματα στα τέσσερα παιδιά του, ως άλλος Άι Βασίλης

Στις 24 Δεκεμβρίου του 1920, ο γνωστός μας από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» Τζ. Ρ.Ρ.…

24 Δεκεμβρίου 2023

Πόλη – φάντασμα η Βηθλεέμ: «Δεν έχουμε ξαναδεί Χριστούγεννα σαν κι αυτά»

Ένα πέπλο θλίψης καλύπτει τη Βηθλεέμ, λόγω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο…

24 Δεκεμβρίου 2023

Βασίλης Καρράς: Η τελευταία επιθυμία του τραγουδιστή – Πού θα γίνει η κηδεία του

Ο Βασίλης Καρράς έπειτα από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε εδώ και καιρό, έφυγε από…

24 Δεκεμβρίου 2023

Ο «μαραθώνιος» για να σωθεί ο 14χρονος από την Άρτα που κατέρρευσε στα κάλαντα – Χρειάστηκε να φτάσει στην Αθήνα για ΜΕΘ

Από τέσσερα νοσοκομεία χρειάστηκε να περάσει το παιδί που παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ είχε βγει…

24 Δεκεμβρίου 2023

Θρήνος: Αυτός είναι ο 22χρονος που σκοτώθηκε σε φρικτό τροχαίο έξω απ’ τη Λάρισα – Αύριο το στερνό «αντίο» στον Τύρναβο

Τεράστια θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία του Τυρνάβου ο άδικος χαμός του 22χρονου Θεόδωρου Γεωργάκη…

24 Δεκεμβρίου 2023

Δωρεάν μονοήμερη εκπαίδευση ορειβατικού σκι για παιδιά, νέους και νέες του Δήμου Ελασσόνας στον Όλυμπο

Ως φυσικό επακόλουθο της θεματικής γιορτής «Ημέρα Βουνού στην Ελασσόνα» έρχεται η εκπαίδευση στο Ορειβατικό…

24 Δεκεμβρίου 2023