Ελλάδα

Σκουρλέτης: Στα κυβερνητικά σχέδια η καθιέρωση απλής αναλογικής και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην τελική φάση βρίσκεται το πολυνομοσχέδιο «σκούπα» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θα περιλαμβάνει κρίσιμες λειτουργικές ρυθμίσεις, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών, αποκαλύπτοντας ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην καθιέρωση της απλής αναλογικής και στην ΤΑ.

Με αυτό τον τρόπο, σημείωσε ο Πάνος Σκουρλέτης από τα Χανιά θα «έχουμε ένα αντιπροσωπευτικό σύστημα που θα αποτυπώνει τους πραγματικούς συσχετισμούς στην εκλογή των τοπικών οργάνων».
Εφόσον η κυβέρνηση νομοθετήσει μέσα στο 2017, τότε οι αλλαγές θα μπορούν να εφαρμοστούν από τις επόμενες εκλογές, πρόσθεσε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των πόρων προς την ΤΑ, έκανε γνωστό ότι από το 2017 προς το 2018 θα υπάρξει άμεση αύξηση της κρατικής επιχορήγησης των ΟΤΑ κατά 300 εκατ. ευρώ.
Σχετικά με το πρόβλημα με τους συμβασιούχους στον τομέα της καθαριότητας, ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε, ότι η πολιτεία περιμένει την οριστική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

«Περιμένουμε την οριστική απόφαση για να δούμε το σκεπτικό της και τι προβλήματα δημιουργούνται, αν δημιουργούνται, ώστε να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία και να μην προκύψει κανένα πρόβλημα μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2017» επεσήμανε, ενώ έκανε λόγο για κέντρα της Νέας Δημοκρατίας, που θέλησαν μέσω διαρροών να δημιουργήσουν σύγχυση και να παίξουν με την αγωνία των εργαζομένων. «Δεν νομίζω ότι υπηρετούμε το κύρος του θεσμού του Ελεγκτικού Συνεδρίου μέσα από διαρροές και στημένα δημοσιεύματα», υπογράμμισε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο θέμα των συμβασιούχων που εργάζονται επί χρόνια και σε άλλους τομείς, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες και σημείωσε ότι η κυβέρνηση θέλει να επεξεργαστεί μια πρόταση που θα επιδιώξει να τύχει μιας διακομματικής συναίνεσης και η οποία θα αναγνωρίζει την πραγματική εργασιακή τους σχέση.

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε γενικότερα πως κατεύθυνση της κυβέρνησης «είναι να δώσουμε χώρο και να ενισχύσουμε τον ρόλο και των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης, έτσι ώστε να παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην υπόθεση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας».

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δήμαρχος κοινότητας δολοφονήθηκε ενώ έτρωγε με τον 14χρονο γιο του

Θύμα δολοφονικής επίθεσης από ενόπλους την ώρα που έτρωγε σε εστιατόριο με τον 14χρονο γιο…

1 Απριλίου 2024

Γενική Συνέλευση του ΕΕΔΕΓΕ στο Βόλο- Εκδήλωση για την πολυδιάστατη φύση της γυναίκας στο επιχειρείν από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) θα φιλοξενήσει…

1 Απριλίου 2024

Φωτιά στο ατελιέ του σχεδιαστή Βασίλη Ζούλια – Στάχτες πολλά νυφικά και φορέματα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο ατελιέ του γνωστού σχεδιαστή Βασιλη Ζούλια στην οδό…

1 Απριλίου 2024

48ωρη απεργία των τελωνειακών υπαλλήλων στις 2 και 3 Απριλίου

Σε 48ωρη απεργία στις 2 και 3 Απριλίου θα συμμετέχουν οι τελωνειακοί υπάλληλοι.  Ειδικότερα όπως…

1 Απριλίου 2024

Δενδροφύτευση από βρεφονηπιακούς σταθμούς και νηπιαγωγείο της Ι.Μ.Δ.

Την αξία που συντελούν τα δέντρα στην φύση, την καθοριστικότητα στην λειτουργία του πλανήτη αλλά…

1 Απριλίου 2024

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΒ στην εκδήλωση τιμής του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Λασκαρίδης

Αμέσως μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023 στη Μαγνησία, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος…

1 Απριλίου 2024