Αθλητισμός

Σκληρό το 3-0 από τον Άρη για τη Νίκη με δύο γκολ στις καθυστερήσεις

Η Νίκη πάλεψε σθεναρά στο «Κλ. Βικελίδης», αλλά λύγισε στις καθυστερήσεις όπου δέχθηκε δύο γκολ, με συνέπεια να ηττηθεί με 3-0 από τον Άρη στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Δύο τέρματα σημείωσε ο Νταρίντα και ένα ο Σουλεϊμάνοφ, ενώ οι «κυανόλευκοι» έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Λίταινα στο 25’.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος επιβράβευσε το σχήμα που ξεκίνησε στο νικηφόρο ματς με τον Λεβαδειακό και τους εμπιστεύτηκε ξανά με μοναδική εξαίρεση τον Κρητικό αντί του Ριμπέιρο. Πιο αναλυτικά σε σύστημα 4-3-3 η σύνθεση ήταν η ακόλουθη: Την εστία υπερασπίστηκε ο Γκαραβέλης έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Κάσσο, Στίκα, Ανδρέου και Αναστασίου. Ανασταλτικός χαφ ήταν ο Κυριακίδης με εσωτερικούς μέσους τους Λίταινα και Γαβριηλίδη, ενώ την επιθετική τριπλέτα αποτέλεσαν οι Πολίτης (δεξιά), Κρητικός (αριστερά) και Τζιώρας (κορυφή).

Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο Άκης Μάντζιος επίλεξε επτά νέα πρόσωπα σε σχέση με την ενδεκάδα που αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό, αλλά τέσσερα σχετικά με εκείνη που έπαιξε κόντρα στην ΑΕΚ για το Κύπελλο και πήρε τη μεγάλη πρόκριση. Πιο συγκεκριμένα σε διάταξη 4-2-3-1 τερματοφύλακας ήταν ο Κουέστα, ενώ στα μετόπισθεν τοποθέτησε τους Μοντόγια (δεξιά), Φεράρι (αριστερά), Φαμπιάνο και Μπράμπετς (σέντερ μπακ). Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Ντουκουρέ, Νταρίντα (στον άξονα), Φετφατζίδης και Σαβέριο (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), με τον Γκαρθία «δεκάρι» και τον Μορόν σέντερ φορ.

 

Περιόρισε τον Άρη

στο α’ μέρος η Νίκη

Ο Γκαρθία επέστρεψε από σοβαρό τραυματισμό αλλά δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο για να δείξει την κλάση του. Στο 8’ πέρασε εξαιρετική πάσα στον Μορόν, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και έκανε το πλασέ, όμως ο Γκαραβέλης απέκρουσε σωτήρια και στη συνέχεια ο Ανδρέου απομάκρυνε την μπάλα.

Στο 11’ ο Φετφατζίδης με συνεχείς προσποιήσεις έφτασε στο ημικύκλιο της περιοχής και έστρωσε για τον Μορόν. Το πλασέ του Ισπανού, ωστόσο, ήταν «χλιαρό» και δεν δυσκόλεψε τον Γκαραβέλη.

Ο 30χρονος σέντερ φορ πρωταγωνίστησε και στη φάση του 12ου λεπτού. Ελίχθηκε έξω από τη μεγάλη περιοχή και σούταρε με το εξωτερικό πάνω από την εστία.

Η Νίκη έκανε την παρθενική της επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ στο 17’. Ο Τζιώρας έκλεψε την μπάλα από απρόσεκτη πάσα του Ντουκουρέ. Είδε την κίνηση του Κρητικού στα αριστερά και τον τροφοδότησε, αλλά εκείνος άνοιξε το κοντρόλ δίνοντας τη δυνατότητα στον Φεράρι να τον ανακόψει.

Με τη συμπλήρωση του 19ου λεπτού ο Σαβέριο σούταρε πάνω σε σώμα αμυνομένου και στην κόντρα ο Τζιώρας έγινε κάτοχος της μπάλας και προσπάθησε να φύγει προς την αντίπαλη περιοχή. Ωστόσο ήταν απελπιστικά μόνος και έχασε την μπάλα από δύο παίκτες του Άρη που έπεσαν πάνω του.

Ο Μορόν είχε βάλει πείσμα να σκοράρει. Έτσι στο 20’ μετά από κερδισμένη κόντρα τ Φετφατζίδη ο Ισπανός σούταρε στην αγκαλιά του Γκαραβέλη, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Σαβέριο να απειλήσει με τον Στίκα να βάζει σωτήρια την κόντρα.

Την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία είχε και η Νίκη στο 25’. Ο Γαβριηλίδης με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Λίταινα, ο οποίος από τα αριστερά πλάσαρε στην κίνηση, με τον Κουέστα να αποκρούει ενστικτωδώς.

Λίγο πριν κλείσει το πρώτο ημίωρο ο Άρης βρήκε δίχτυα αλλά δεν πανηγύρισε. Μετά από ασθενή απόκρουση της «κυανόλευκης» άμυνας προ του Μορόν, η μπάλα στρώθηκε στον Νταρίντα που με σουτ την έστειλε στο δεξί «παραθυράκι». Ωστόσο μετά από εξέταση της φάσης από τον VAR το τέρμα ακυρώθηκε, επειδή ο Ισπανός ήταν φανερά εκτεθειμένος και είναι απορίας άξιο πώς δεν το είδε ο β’ βοηθός κ. Νίκζας.

Δεύτερη αξιόλογη φάση για τη Νίκη στο 34’. Ο Λίταινας έβγαλε σέντρα και ο Κάσσος με το κεφάλι έστρωσε για τον Γαβριηλίδη, ο οποίος δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα όπως θα ήθελε αν και ήταν αμαρκάριστος στα όρια της μεγάλης περιοχής.

Ο Άρης «άγγιξε» το γκολ στο 40’. Ο Φαμπιάνο έκανε βαθιά μπαλιά προς τον Μορόν, ο οποίος νίκησε στον αέρα δύο αντιπάλους δίνοντας για τον Φεράρι με το κεφάλι. Ωστόσο ο Αργενινός από πλεονεκτική θέση δεν έκανε το σουτ όπως θα ήθελε και η μπάλα κύλησε στα χέρια του Γκαραβέλη.

Πάλι ο Μορόν με κεφαλιά τροφοδότησε συμπαίκτη του στο 44’. Αυτή τη φορά ήταν ο Φετφατζίδης που πλάσαρε άστοχα. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο ισόπαλες 0-0.

 

Λύγισαν στο τέλος οι «κυανόλευκοι»

με δύο γκολ στις καθυστερήσεις

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε τρεις αλλαγές, καθώς δεν έμεινε ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του. Έτσι έβαλε τους Οντουμπάτζο, Βερστράτε και Σουλεϊμάνοφ αντί των Μοντόγια, Ντουκουρέ και Φετφατζίδη αντίστοιχα.

Πράγματι ο Άρης εμφανίστηκε ανεβασμένος και στο 53’ έφτασε μια ανάσα από το 1-0. Σε γύρισμα του Σουλεϊμάνοφ ο Μορόν έπιασε εν κινήσει σουτ και ο Γκαραβέλης με καταπληκτική επέμβαση παραχώρησε κόρνερ. Με την εκτέλεση του κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Οντουμπάτζο που σέντραρε και ο Φαμπιάνο έπιασε κεφαλιά στην αγκαλιά του Γκαραβέλη.

Βλέποντας τους «κιτρινόμαυρους» να ανεβάζουν στροφές ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος «φρέσκαρε» την ομάδα του με τους Παναγιωτίδη και Ριμπέιρο στη θέση των Παναγιωτίδη και Τζιώρα αντίστοιχα στο 57’.

Ωστόσο στο επόμενο λεπτό οι Θεσσαλονικείς σκόραραν, με το γκολ αρχικά να ακυρώνεται αλλά στη συνέχεια να κατακυρώνεται από χρήση VAR. Ο δραστήριος Σουλεϊμάνοφ σούταρε, ο Γκαραβέλης απέκρουσε, η άμυνα της Νίκης «κόλλησε» και ο Νταρίντα σκόραρε από κοντά. Ο κ. Χριστακόγλου σήκωσε τη σημαία του τον Τσέχο υποδεικνύοντας σε θέση οφσάιντ, αλλά τελικά ο σκόρερ βρισκόταν στην ίδια ευθεία και το γκολ αυτή τη φορά μέτρησε για το 1-0.

Το τέρμα έδωσε «φτερά» στους γηπεδούχους, που μετά τις αλλαγές του Άκη Μάντζιου ήταν σαφώς βελτιωμένοι. Έτσι στο 63’ ο Σαβέριο έκανε ατομική προσπάθεια και σουτ που πέρασε λίγο πάνω από τα γκολπόστ. Επίσης στο 65’ ο Νταρίντα δεν βρήκε στόχο από το ύψος του πέναλτι, ενώ παρόμοια κατάληξη είχε εκτέλεση φάουλ του Μορόν στο 70’.

Βλέποντας τον Άρη να επιτίθεται κυρίως από τα δεξιά ο κ. Ελευθερόπουλος έριξε στη «μάχη» τον Ναά αντί του Κρητικού, με τον Καμερουνέζο να παίζει ως εξτρέμ έχοντας εντολή να προσέχει τις προωθήσεις του επικίνδυνου Οντουμπάτζο.

Στο 76’ ο Βερστράτε εκτέλεσε φάουλ υποχρεώνοντας τον Γκαραβέλη σε μια ακόμη σωτήρια επέμβαση. Ο έμπειρος πορτιέρο ενήργησε σωστά και σε ευθύβολο σουτ του Μοράν στο 78’.

Ωραία ενέργεια από τον Σαβέριο που σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο 82’, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Παναγιωτίδης έγινε αλλαγή λόγω τραυματισμού. Στη θέση του μπήκε ο Βουκελάτος, ενώ την ίδια στιγμή ο Πολίτης έκανε χώρο για τον Τοπαλίδη.

Κι ενώ το ματς όδευε για 1-0 που άφηνε κάποιες ελπίδες για τη ρεβάνς ήρθε ο Νταρίντα να «χτυπήσει» ξανά στις καθυστερήσεις. Ήταν το 93’ όταν ο Σαβέριο έβγαλε σέντρα και ο Νταρίντα νίκησε στον αέρα τον Ανδρέου και με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα τα δικά του και της ομάδας του.

Το γκολ αυτό έκοψε τα πόδια των «κυανολεύκων», που στο 96’ δέχθηκαν και δεύτερο τέρμα. Αυτή τη φορά σκόραρε ήταν ο Σουλεϊμάνοφ που με ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» διαμορφώνοντας το 3-0.

Διαιτητής: Χρ. Βεργέτης (Αρκαδίας).

Βοηθοί: Χριστακόγλου (Χαλκιδικής), Νίκζας (Λάρισας).

Κίτρινες: Ντουκουρέ, Οντουμπάτζο, Βερστράτε – Κυριακίδης, Πολίτης, Ναά, Ριμπέιρο.

4ος διαιτητής: Τσέτσιλας (Καστοριάς).

VAR: Γκάμαρης (Αθηνών).

AVAR: Δ. Βεργέτης (Αργολίδας).

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Μοντόγια (46’ Οντουμπάτζο), Φεράρι, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ντουκουρέ (46’ Βερστράτε), Νταρίντα, Γκαρθία (57’ Ζαμόρα), Φετφατζίδης (46’ Σουλεϊμάνοφ) Σαβέριο, Μορόν.
NIKH: Γκαραβέλης, Κάσσος, Αναστασίου, Στίκας, Ανδρέου, Κυριακίδης, Λίταινας (57’ Παναγιωτίδης, 83’ λ.τρ. Βουκελάτος), Γαβριηλίδης, Πολίτης (83’ Τοπαλίδης), Κρητικός (72’ Ναά), Τζιώρας (57’ Ριμπέιρο).

Share

Πρόσφατα άρθρα

Συναντήσεις των λιμενικών με εκπροσώπους Κομμάτων της Βουλής

Σειρά συναντήσεων είχε ο πρόεδρος των λιμενικών, Κώστας Κυράνης, με όλα τα δημοκρατικά κόμματα του…

24 Ιανουαρίου 2024

Ιταλία: Συγκλονιστικό βίντεο: Αυτοκίνητο «καρφώνεται» σε καφετέρια και τραυματίζει 7 άτομα

Από θαύμα γλίτωσαν πελάτες καφετέριας στο Τορίνο της Ιταλίας όταν αυτοκίνητο… προσγειώθηκε μέσα στο μαγαζί.…

24 Ιανουαρίου 2024

Παράταση δηλώσεων κτηματολογίου για Ιωλκό, Ν. Ιωνία και περιφέρεια Βόλου ζητάει το ΤΕΕ Μαγνησίας

Αίτημα στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να παραταθεί η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων προδήλων σφαλμάτων και εκπρόθεσμων…

24 Ιανουαρίου 2024

Salt Bae: Ήθελε να φλεξάρει με απόδειξη σχεδόν €110.000, αλλά πυροδότησε οργή

Μπορεί ο ίδιος να είχε ήδη έναν σημαντικό αριθμό καταστημάτων και να ήταν καταξιωμένος σεφ,…

24 Ιανουαρίου 2024

Μεσολόγγι: Είχε ξαναγίνει δολοφονία στο σημείο που βρέθηκε ο Μπάμπης

To θρίλερ που εξελίσσεται στο Μεσολόγγι ξυπνάει εφιαλτικές μνήμες – επαναφέρει στο προσκήνιο τη δολοφονία…

24 Ιανουαρίου 2024

«Όχι» από το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε γάμο και τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών

Κατά του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών τάχθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Συγκεκριμένα, η…

24 Ιανουαρίου 2024