Ελλάδα

Μεσολόγγι: Είχε ξαναγίνει δολοφονία στο σημείο που βρέθηκε ο Μπάμπης

To θρίλερ που εξελίσσεται στο Μεσολόγγι ξυπνάει εφιαλτικές μνήμες – επαναφέρει στο προσκήνιο τη δολοφονία ενός κτηνοτρόφου, η οποία είχε σημειωθεί πριν από σχεδόν 8 χρόνια, στην ίδια περιοχή όπου βρέθηκε νεκρός ο 31χρονος Μπάμπης, δηλαδή στις όχθες του Εύηνου ποταμού.

Το Νοέμβριο του 2016 εντοπίστηκε νεκρός στον Εύηνο ποταμό, ο 33χρονος Βασίλης Δημαράς. Ο θάνατος του νεαρού κτηνοτρόφου αποδόθηκε σε πνιγμό, όμως οι έρευνες «ξεσκέπασαν» τη δολοφονία του.

Η μητέρα του είχε εντοπίσει δύο ιδιόχειρα σημειώματα του παιδιού της, που ενίσχυσαν την άποψή της για εγκληματική ενέργεια. Ο άτυχος κτηνοτρόφος, που ήταν κωφός, έψαχνε και ο ίδιος για χαμένο θησαυρό στην περιοχή. Εκείνη τη μοιραία νύχτα, παρασύρθηκε από κάποιους στον θάνατο.

H οικογένεια του Βασίλη Δημαρά είναι πεπεισμένη πως κάποιοι παρέσυραν τον 33χρονο σε «ραντεβού» θανάτου και έστησαν σκηνικό πνιγμού, για να κρύψουν τα ίχνη τους.

Τον χτύπησαν με το όπλο και τον πέταξαν στο ποτάμι – Οι ενδείξεις
Τα σημάδια στο σώμα και στο κεφάλι έδειξαν πως ο άτυχος άντρας χτυπήθηκε από λαβή όπλου πισώπλατα, έπεσε ημιαναίσθητος στο έδαφος και τον πέταξαν στο ποτάμι όπου ξεψύχησε.

Ο γαμπρός του θύματος, Χρήστος Καζάνας, μίλησε στο Live News για την υπόθεση.

«Ο Βασίλης δολοφονήθηκε τον Νοέμβριο του 2016. Βγήκα γιατί το ρεπορτάζ σας υποστήριξε πως η ιατροδικαστής που έκανε νεκροψία στον κουνιάδο μου είπε πως δεν ήταν χτυπημένος. Έχω όλες τις αποδείξεις πως ήταν χτυπημένος και πως ήταν εν ζωή όταν τον πέταξαν στη ποτάμι. Υπάρχει ένα χτύπημα πίσω από το αυτί, μία μελανιά. Δεν υπάρχει περίπτωση, όπως υποστήριξε ο τεχνικός μας σύμβουλος, ο νεκρός να χτυπηθεί και να μελανιάσει. Επίσης, στο τριχωτό της κεφάλης υπήρχε αίμα που είχε πήξει. Μέσα στο νερό που βρέθηκε ο Βασίλης, δεν υπήρχε περίπτωση να πήξει», είπε αρχικά.

«Λίγο καιρό πριν χαθεί, μου είχε εκμυστηρευτεί πως ήθελε ένα μηχάνημα για λίρες γιατί είχε δει κάποιους να ψάχνουν. Αυτό που πιστεύουμε είναι πως βρέθηκε στο λάθος σημείο την λάθος στιγμή και είδε ανθρώπους που του γνώριζε και τον έβγαλα από την μέση. Δεν είχε κανέναν λόγο Νοέμβρη μήνα να βγάλει τα ρούχα του, να κάνει τι; Η περιοχή που βρήκε ο Βασίλης είναι 20 λεπτά μακριά από εκεί που βρέθηκε ο Μπάμπης», πρόσθεσε.

Στο μικροσκόπιο το τετράδιο του Μπάμπη με τα ποσά που δάνειζε – Περιέχει λίστα με ονόματα

Συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι και όπως έγινε γνωστό, σήμερα στο «μικροσκόπιο» έχει μπει το τετράδιο που κρατούσε και στο οποίο έγραφε ονόματα και ποσά που είχε δανείσει.

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδα «Πελοπόννησος», Γιώργος Αναστασόπουλος προχώρησε σε μία αποκάλυψη στο LIVE NEWS του MEGA και όπως ισχυρίστηκε, ενδέχεται όλα τα χρήματα που δάνειζε να μην ήταν όλα του ίδιου αλλά αυτό βρίσκεται προς εξέταση.

Ποιοι βρίσκονται γραμμένοι στο τετράδιο
Ανάμεσα στα ονόματα υπάρχουν φίλοι και γνωστοί του Μπάμπη που κατά το παρελθόν έχει προκύψει πως είχαν εμπλοκή σε ιστορίες χρυσοθηρίας. Αυτό που ισχύει είναι πως το βασικό σενάριο της αστυνομίας είναι να διασυνδέσουν τη διαδρομή από το σπίτι του κρεοπώλη μέχρι τον βάλτο. Επιπλέον, όπως είπε ο δημοσιογράφος δύο από τα τέσσερα ονόματα εξετάζονται εξονυχιστικά.

Ο Μπάμπης είχε βάλει προθεσμία για την επιστροφή των χρημάτων και ο κρεοπώλης επειδή δεν τα είχε, του έκανε κάποια δελεαστική προσφορά άλλου τύπου, ωστόσο ο Μπάμπης ήταν δύσπιστος και γι’ αυτό έκανε την αναζήτηση στο Ίντερνετ για τις λίρες. Και γι’ αυτό πήρε και την καραμπίνα μαζί του.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον Μπάμπη
Μια φορά και από κοντινή απόσταση έχει πυροβοληθεί ο 31χρονος Μπάμπης, σύμφωνα με το συμπέρασμα της ιατροδικαστικής έρευνας. Όπως είχε δείξει και η αυτοψία που είχε γίνει στο τόπο της δολοφονίας, χρησιμοποιήθηκε δεκάβολο μονόκαννο κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποιείται στο κυνήγι αγριογούρουνου. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο άτυχος Μπάμπης δέχτηκε τα σκάγια του όπλου από μπροστά και ψηλά.

Εντοπίστηκε και άλλο κομμάτι από φυσίγγι

Κοντά στο σημείο της δολοφονίας εντοπίστηκε ένα κομμάτι από φυσίγγιο που έχει σταλεί για έλεγχο στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Και σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό της καραμπίνας και του κινητού του θύματος βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Την ίδια ώρα, δεν αποκλείεται η πιθανότητα και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση ενώ έμφαση δίνεται στο να βρεθεί το κίνητρο και για αυτό – εκτός των άλλων- αναζητούνται και μαρτυρίες.

Σύμφωνα με αρμόδιες αστυνομικές πηγές ο εντοπισμός της σορού σίγουρα θα δώσει στοιχεία στις αρχές για την έρευνα της υπόθεσης. Στοιχεία τα οποία θα αποκλείσουν ή θα αποδείξουν και τη συμμετοχή ίσως και κάποιου συνεργού.

Τι υποστήριξε ο κρεοπώλης
Σημειώνεται ότι ο 50χρονος κρεοπώλης κατά την απολογία του επιχείρησε να «κάψει» το οικονομικό κίνητρο, λέγοντας ότι τον είχε ξεπληρώσει. Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο Μπάμπης ήταν κυνηγός θησαυρών και ότι συνεργαζόταν με άλλα δύο άτομα -τα οποία δεν κατονόμασε- στρέφοντας τις υποψίες σε αυτούς.

Όπως μετέδωσε το MEGA, ο κρεοπώλης, υποστήριξε είχε δανειστεί από τον Μπάμπη 7.500 ευρώ κι ότι επέστρεψε σε πρώτη φάση 6.500 ευρώ και την περίοδο των εορτών τα υπόλοιπα 1.000 ευρώ.

Τη μοιραία μέρα είπε ότι του ζήτησε ο Μπάμπης να τον πάει στην περιοχή των παλιών ΤΕΙ κι ότι όταν έφτασαν του πρότεινε να κάνουν γύρες κι ότι εκείνος δέχθηκε.

«Έψαχνε για θησαυρούς»
Απαντώντας στις ερωτήσεις της Ανακρίτριας ισχυρίστηκε ότι ο Μπάμπης του είχε εκμυστηρευτεί ότι ψάχνει για «θησαυρούς, λίρες και τέτοια πράγματα. Ξέρω κιόλας ότι συνεργάζεται με κάποιον από το Αιτωλικό και με κάποιον από το Αγρίνιο, τα ονόματα των οποίων δε μου είπε και ότι είχαν ήδη πάει σε ένα πηγάδι, στην περιοχή των ΤΕΙ κοντά σε μία εκκλησία, το όνομα της οποίας δε θυμάμαι, με μηχάνημα. Ήθελε να αγοράσει ένα μηχάνημα για 1.300 ευρώ, όπως μου είπε».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δεύτερο «κατηγορώ» κατά της Κομισιόν – Ευρωβουλευτές την κατηγορούν ότι «χρηματοδοτεί δικτάτορες»

Για «χρηματοδότηση δικτατόρων» κατηγορούν την Κομισιόν ευρωβουλευτές, οι οποίοι υποστηρίζουν πως τα 150 εκατομμύρια ευρώ…

13 Μαρτίου 2024

Τιμές «φωτιά» στο σαρακοστιανό τραπέζι – Ο «αλµυρός» ο χαλβάς και η… πρωταθλήτρια ταραμοσαλάτα

Η περίοδος της Σαρακοστής φέτος σηματοδοτείται από αυξημένες τιμές σε παραδοσιακά εδέσματα ενώ οι προσφορές…

13 Μαρτίου 2024

Κασσελάκης: Λάθος ο νόμος Τσίπρα για τις εταιρείες εξωτερικού

«Ο νόμος (Τσίπρα) για τις εταιρείες εξωτερικού ήταν λάθος» είπε στο Mega o πρόεδρος του…

13 Μαρτίου 2024

Σεπόλια: Αντιδράσεις κομμάτων για την εισαγγελική πρόταση – «Είναι απαράδεκτη»

Tην πρόταση της εισαγγελέως, η οποία ζήτησε την αθώωση λόγω αμφιβολιών του Ηλία Μίχου για…

13 Μαρτίου 2024

Μητσοτάκης σε εκδήλωση για ΤΕΚΑ: Να σπάσουμε την προκατάληψη “σύνταξη δεν με αφορά ή δεν θα πάρω”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη στην εκδήλωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τα δύο…

13 Μαρτίου 2024

Έκθεση ΟΗΕ: Το χάσμα μεγάλωσε μετά την πανδημία ανάμεσα στις πλούσιες και τις φτωχές χώρες

Η ανθρωπότητα επανήλθε στο επίπεδο ανάπτυξης που είχε πριν από την πανδημία, όμως το ρεκόρ…

13 Μαρτίου 2024