Αθλητισμός

Σκληρό καρύδι θα είναι για τον Ολυμπιακός Βόλου ο Πανσερραϊκός

Το τέταρτο παιχνίδι έδρας και το έκτο στο φετινό πρωτάθλημα δίνει αύριο Κυριακή ο Ολυμπιακός Βόλου με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό, για το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην 1η θέση του Βορείου ομίλου με 12 βαθμούς, όσο έχουν Βέροια και Καβάλα.
Η αυριανή αναμέτρηση αναμένεται να είναι δύσκολη για το βολιώτικο συγκρότημα, καθώς καλείται να αντιμετωπίσει μια ομάδα που βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω στην κατάταξη, έχοντας να επιδείξει τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Συγκεκριμένα, ηττήθηκε με 2-1 από την Καβάλα εκτός έδρας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αν και προηγήθηκε στο σκορ, ενώ ακολούθησε η νίκη επί του Πιερικού με 2-0 στις Σέρρες. Στη συνέχεια απέσπασε «λευκή» ισοπαλία από την Τρίγλια στη Χαλκιδική, έφυγε με τους τρεις βαθμούς από την Κοζάνη, επικρατώντας με 2-0 της ΑΕΠ Κοζάνης, ενώ την περασμένη Τετάρτη «έσπασε» το αήττητο της Βέροιας, νικώντας με 1-0 εντός έδρας, με γκολ του Ολαϊτάν στο 86’, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς.
Παρατηρούμε, πως μετά το παιχνίδι της πρεμιέρας με την Καβάλα, ο Πανσερραϊκός κράτησε ανέπαφη την εστία του, στα τέσσερα παιχνίδια που ακολούθησαν. Είναι μια ομάδα που έχει καλή ανασταλτική λειτουργία και θα πρέπει οι παίκτες του Ολυμπιακού να προσπαθήσουν πολύ, προκειμένου να διασπάσουν την άμυνα των Σερραίων και να φτάσουν στο γκολ.
Να σημειώσουμε, πως και ο Ολυμπιακός στα τρία από τα πέντε παιχνίδια δεν δέχθηκε γκολ. Μάλιστα στα δύο τελευταία κράτησε το μηδέν, με Απόλλωνα Πόντου εντός και Αλμωπό στην Αριδαία.
Επίσης, ο Πανσερραϊκός, όπως και ο Ολυμπιακός, μόνο σ’ ένα ματς δεν βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Αναμένεται να δούμε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι στη Νεάπολη, μεταξύ δύο ομάδων, που η ιστορία τους επιτάσσει να αγωνίζεται στις μεγάλες επαγγελματικές κατηγορίες.
Στον Πανσερραϊκό αγωνίζεται και ο Βολιώτης Αλέξανδρος Ζέρης, ο οποίος, ως γνωστόν, έχει φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου, τόσο την περίοδο 2010-11, ως νεαρός στη Σούπερ Λιγκ (17 χρονών), όσο και για δυόμισι χρόνια από το 2013 έως το 2016 τον Ιανουάριο, πριν την αποχώρηση των «ερυθρολεύκων» από το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.
Οι Σερραίοι διαθέτουν έναν πολύ καλό τερματοφύλακα, τον Ζαχαρία Καβουσάκη με θητεία στη Σούπερ Λιγκ, κυρίως με τον Εργοτέλη, αλλά και έναν πολύ έμπειρο επιθετικό, με πλούσια καριέρα στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία, τον Γιώργο Γεωργιάδη. Έχει σημειώσει φέτος τρία γκολ στο πρωτάθλημα (πρώτος σκόρερ του Πανσερραϊκού και δεύτερος στην κατάταξη μαζί με τον Πασά της Βέροιας). Ο Γεωργιάδης, που είναι Σερραίος στην καταγωγή, στα 33 του χρόνια βοηθά σημαντικά την ομάδα του, έχοντας αγωνιστεί στο παρελθόν, πέρα από το Πανσερραϊκό που ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα, στον ΠΑΟΚ (τρία χρόνια), στη Βέροια (Σούπερ Λιγκ), στην Κύπρο σε ΑΕ Λεμεσού, Ερμή Αραδίππου, ενώ έπαιξε και στο τουρκικό πρωτάθλημα με την Ελαζιτζσπόρ και Κέσλα.
Έμπειρος είναι και ο Κερκυραίος μέσος Νίκος Κρητικός, με θητεία στη Σούπερ Λιγκ με την Κέρκυρα, ενώ ο Ολαϊτάν που σημείωσε το γκολ της νίκης στο παιχνίδι κόντρα στην πρώην του ομάδα, τη Βέροια, έχει φορέσει για ενάμιση χρόνο την φανέλα του Ολυμπιακού Πειραιώς (2013-15), ενώ έπαιξε πέρα από τη Βέροια και με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στη Β’ Εθνική.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νεαρός έσπασε τζαμαρία τσιπουράδικου

Νεαρός υπό την επήρεια αλκοόλ , έσπασε τζαμαρία τσιπουράδικου στην οδό Ιάσωνος στις 3:00 το…

24 Δεκεμβρίου 2023

Ποιοι είναι οι πιο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου για το 2023; Ζαλίζουν οι περιουσίες τους

Το 2023 σημοτοδοτήθηκε και από την παγκόσμια οικονομική κρίση, από την οποία επλήγησαν εκατομμύρια πολίτες…

23 Δεκεμβρίου 2023

Συναγερμός για την εξαφάνιση 52χρονης

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την εξαφάνιση Σταυρούλας Γκουγκουλιά από την περιοχή της Κυψέλης,…

23 Δεκεμβρίου 2023

Έγκλημα στα Καλύβια: Δεν μπορώ να διαχειριστώ αυτό που συνέβη, λέει η μητέρα του 16χρονου

Προθεσμία για το πρωί της Τετάρτης προκειμένου να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε από τον Ανακριτή…

23 Δεκεμβρίου 2023

32χρονη γέννησε δύο μωρά, από δύο μήτρες, σε δύο ημέρες

Μια γυναίκα στις ΗΠΑ με δύο μήτρες γέννησε δύο φορές σε δύο ημέρες, μετά από…

23 Δεκεμβρίου 2023

Το φετινό Ημερολόγιο του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου

Στη διάθεση των φίλων του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου βρίσκεται ένα καλαίσθητο ημερολόγιο για το…

23 Δεκεμβρίου 2023