Τοπικά

Σκληρή κόντρα στο Δ.Σ. Αλμυρού μεταξύ δημάρχου και παρατάξεων «Δημοτική Πρωτοβουλία» και «Ενωτική Δημοτική Κίνηση»

Σε ενημέρωση – καταγγελία προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού

των δημοτικών παρατάξεων «Δημοτική Πρωτοβουλία» και «Ενωτική Δημοτική Κίνηση» γίνεται αναφορά στον τρόπο άσκησης εξουσίας του δημάρχου, καθώς και του αντιδημάρχου Καθαριότητας. Στις παρατάξεις απάντησε ο δήμαρχος Αλμυρού.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση των παρατάξεων «Ενωτική Δημοτική Κίνηση» και «Δημοτική Πρωτοβουλία» αναφέρονται τα εξής:

«Τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα καταστρατήγησης κανόνων στοιχειώδους νομιμότητας από τη δημοτική αρχή με κύρια ευθύνη του κ. δημάρχου και ιδιαίτερη ευθύνη σε ορισμένα από αυτά του κ. αντιδημάρχου Καθαριότητας, μας υποχρεώνουν να καταγγείλουμε προς το Δημοτικό Συμβούλιο τον τρόπο άσκησης εξουσίας και λειτουργίας των συγκεκριμένων ατόμων. Η συνεχής και εσκεμμένη παράκαμψη κανόνων νομιμότητας συνδυασμένη με εγκληματική αμέλεια ξεπερνά κάθε όριο ανοχής και αναδεικνύει τρόπο άσκησης εξουσίας που χαρακτηρίζεται από αυθαιρεσία, ιδιότυπο αυταρχισμό και αλαζονεία.

Αναλυτικότερα ορισμένα από αυτά, το τελευταίο 6μηνο:

  • Το εργατικό ατύχημα με απορριμματοφόρο του Δήμου στις 16 Μαΐου 2017 όταν έσκασε μπροστινό λάστιχο και εξετράπη της πορείας του, το οποίο κατά δήλωση του δημάρχου ήταν «απαρχαιωμένο, επικίνδυνο και δεν είχε περάσει ΚΤΕΟ» ενώ ο αντιδήμαρχος (σε γνώση του δημάρχου) είχε δώσει εντολή για την κίνηση του οχήματος.
  • Η παράνομη αμμοληψία, το καλοκαίρι, στη γέφυρα του Ξηριά, στην είσοδο του Αλμυρού, η οποία σταμάτησε μετά από παρέμβαση του επικεφαλής της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας» στους εργαζόμενους του Δήμου, οι οποίοι εκτελούσαν εντολές του αντιδημάρχου Καθαριότητας σε γνώση του δημάρχου.
  • Η κατάτμηση και παραποίηση προμηθειών και εργασιών επισκευής του αγωγού μεταφοράς νερού από την πηγή της Καριάς για εσκεμμένη αποφυγή των συγκεκριμένων διαδικασιών στο πλαίσιο της νομότυπης εκτέλεσης του έργου με ευθύνη του κ. δημάρχου και συγκάλυψη μελών της πλειοψηφίας.
  • Η επ’ αυτοφώρω καταγραφή στις 13 Δεκεμβρίου 2017, από το Δασαρχείο Αλμυρού, συνεργείου και οχήματος του Δήμου να προβαίνει σε παράνομη λαθροϋλοτόμηση στο Δάσος «Κουρί» μετά από επαναλαμβανόμενες καταγγελίες και κλήσεις δημοτών και παρουσία των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Δημοτική Πρωτοβουλία» και «Ενωτική Δημοτική Κίνηση». Οι εργαζόμενοι του Δήμου δήλωσαν ότι εκτελούσαν εντολές του αντιδημάρχου Καθαριότητας (προφανώς σε γνώση του δημάρχου), ενώ όπως προέκυψε από τον έλεγχο του δασαρχείου δεν είχαν γίνει ως όφειλαν οι ενέργειες για έκδοση αδείας καθαρισμού του δάσους από τα ξερά και άρρωστα δένδρα. Ο κ. αντιδήμαρχος ενώ κλήθηκε δεν δήλωσε «παρών» ως όφειλε αφήνοντας εκτεθειμένους τους εργαζόμενους του Δήμου, ο δε δήμαρχος δήλωνε στον Τύπο ότι προόριζε τα ξύλα για «κοινωνική αλληλεγγύη». Δυστυχώς όμως για αυτόν πολιτική κοινωνικής αλληλεγγύης δεν γίνεται «στα κρυφά», καταπατώντας τη νομιμότητα και εν αγνοία του Δημοτικού Συμβουλίου. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι η αυτοτελής πολιτική κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου είναι ανύπαρκτη και παρόλο που επανειλημμένα, ως αντιπολίτευση, έχουμε προτείνει συγκεκριμένες δράσεις και δομές αυτές έχουν αγνοηθεί από τη δημοτική αρχή, η οποία λειτουργεί αυθαίρετα με μοναδικό στόχο τη διαμόρφωση πελατειακών σχέσεων.

Τέλος, καλούμε τη δημοτική αρχή να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να αλλάξει τρόπο λειτουργίας γιατί αυτό απαιτεί το καλό του τόπου μας και των κατοίκων του. Καλούμε επίσης τους συμβούλους της πλειοψηφίας να σταματήσουν να συγκαλύπτουν την καταπάτηση της νομιμότητας και την αυθαιρεσία γιατί αυτό απαιτεί ένας σύγχρονος δήμος που σέβεται τους δημότες του».

Απάντηση του δημάρχου

Ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Είναι τρελοί οι πολίτες που μας ψήφισαν; Την πλειοψηφία που μας έδωσαν οι πολίτες την τιμούμε. Δουλεύουμε 15 ώρες την ημέρα εδώ μέσα. Ξεχνάτε ότι στις 24/12/2015 «έπεσε» ο πίνακας υλοτομίας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου; Τα σάπια ξύλα μάζεψαν για την ενορία Αγίου Νικολάου, ώστε να δοθούν στις άπορες οικογένειες… Θα ματώσουν κάποιοι άλλοι γι’ αυτά που κάνετε… και το μέγεθος του ματώματος θα είναι πολύ μεγάλο.

Αναλάβετε λοιπόν το πολιτικό κόστος για τους άπορους που θα κρυώνουν… Ποιο είναι το έγκλημα; Τα σάπια ξύλα που μαζέψαμε;

Μάρτυρες οι ιερείς της εκκλησίας… Ο δήμαρχος δεν έχει το δικαίωμα να πάρει πρωτοβουλίες χωρίς να θίγει το συμφέρον του Δήμου; Πληρώσαμε τιμολόγια 600-800.000 που δεν είχαν αποφάσεις. Έναν αχυρώνα παραλάβαμε.

Το Δασαρχείο εξάντλησε την αυστηρότητά του απέναντι στον Δήμο. Θα καταγγείλω τη συμπεριφορά του Δασαρχείου. Δεν πιάνουν όμως κανένας από αυτούς που μαζεύουν τα ξύλα που «κατεβάζει» η Όθρυς».

Θα κάνουμε νέο πίνακα υλοτομίας… με όλες τις διαδικασίες και τελικά με τη διαδικασία που φέρατε, οι άποροι θα πάρουν ξύλα το καλοκαίρι.

Παραμένουμε One way ticket. Έτσι θα δουλέψουμε. Δεν ήμουν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ εγώ, ούτε μαϊδανός, ούτε φούσκα…».

Γραπτή ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Αλμυρού:

«Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 οι κ.κ. Χατζηκυριάκος και Τσανής κατήγγειλαν την μεταφορά σάπιων και ξερών ξύλων (βλέπε φωτογραφίες από το φορτηγό) από το δάσος Κουρί με φορτηγό του Δήμου, ξύλων που δεν πήγαιναν σε σπίτια ημετέρων αλλά κατευθυνόταν σε εκκλησίες για να μοιραστούν σε όσους τα έχουν ανάγκη.
Σ’ αυτές τις εκκλησίες που μοιράζουν καθημερινά εκατοντάδες μερίδες φαγητών με διακριτικότητα και σαφώς συνιστούν προσφορά για τον τόπο.
Αυτή τη στιγμή φορτηγό του Δήμου αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ είναι προς κατάσχεση, ένα περιουσιακό στοιχείο που ανήκει στους δημότες, κινδυνεύει να χαθεί.
Το έκαναν λέει γιατί πρέπει να υπάρχει νομιμότητα και το λένε ποιοι; Οι κύριοι Χατζηκυριάκος και Τσανής !!!!!
Η αλήθεια βρίσκεται αλλού.
Είναι φανερό ότι πιστεύουν σε αυτό που είχε πει ο Λένιν «Στην πολιτική ηθική δεν υπάρχει μόνο σκοπιμότητα»
Κινούνται, πράττουν, καταγγέλλουν μόνο από σκοπιμότητα.
Πλέον οι μάσκες έπεσαν, το πραγματικό τους πρόσωπο φάνηκε μαζί και οι επιδιώξεις τους για την εξουσία, τόσο απροκάλυπτα που έφτασαν σ’ αυτό το ολίσθημα.
Ακόμη και σε έναν πόλεμο υπάρχουν όρια, δεν χτυπάς άοπλους και δεν είναι παράπλευρες απώλειες οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη αυτόν τον καιρό.
Βέβαια όπως αναμενόταν όλη η κοινωνία το αποδοκίμασε.
Στάθηκε απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές και τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ενδεικτικά καθώς ήταν σίγουρα ένα χτύπημα κάτω από την ζώνη.
Τους συστήνουμε με τον νέο χρόνο να είναι περισσότερο χρήσιμοι για τον τόπο και λιγότερο για τον εαυτό τους, γιατί έχουμε ανάγκη από αντιπολίτευση πάντοτε κινούμενοι εντός πολιτικών ορίων και λειτουργούσα με αίσθημα ευθύνης και προσφοράς προς τον τόπο.
Εμείς συνεχίζουμε να έχουμε σαν πρώτη προτεραιότητα τους πολίτες και τις ανάγκες τους και θα προσπαθήσουμε να είμαστε πάντα ουσιαστικοί και χρήσιμοι».

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αργ. Κοπάνας:«Πόσιμο, κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση και ασφαλές το νερό»

  «Πόσιμο, κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση και ασφαλές είναι το νερό στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου…

6 Μαρτίου 2024

Συμμετοχή Δήμου Βόλου στη δράση «Greek Tourism & Gastronomy Workshop» στην Κοπεγχάγη

Στη δράση «Greek Tourism & Gastronomy Workshop» που θα διεξαχθεί στην Κοπεγχάγη στις 21 Μαρτίου…

6 Μαρτίου 2024

Για Μάιο αναβλήθηκε η υπόθεση διεκδίκησης αποζημίωσης Π. Σκάγιαννη από ΟΛΒ

  Για τον Μάιο του τρέχοντος έτους, αναβλήθηκε η χθεσινή υπόθεση στο Ειρηνοδικείο Βόλου, που…

6 Μαρτίου 2024

Βόλος: Προσπάθησε να αποφύγει έλεγχο κι έριξε αστυνομικό – Καταδίκη σε νεαρό για απείθεια

Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 23χρονο, για…

6 Μαρτίου 2024

Κατέληξε ο 21χρονος του τροχαίου στο Διμήνι

  Μετά από τέσσερις και πλέον μήνες νοσηλείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, κατέληξε ο…

6 Μαρτίου 2024

Σουηδοί και Φινλανδοί συμμετέχουν στη μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου

Στον χιονισμένο βορρά της Φινλανδίας, σουηδοί και φινλανδοί στρατιώτες συμμετέχουν στη μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ…

5 Μαρτίου 2024