Τοπικά

Βόλος: Προσπάθησε να αποφύγει έλεγχο κι έριξε αστυνομικό – Καταδίκη σε νεαρό για απείθεια

Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 23χρονο, για τις πράξεις της απείθειας και της σωματικής βλάβης από αμέλεια, καθώς στην προσπάθειά του να ξεφύγει από έλεγχο, έριξε κάτω αστυνομικό.
Ο νεαρός, ο οποίος έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές για κλοπές και ενδοοικογενειακή βία, ενώ παλαιότερα έχει καταδικαστεί και σε στρατοδικείο, περίπου στις δύο τα ξημερώματα της Τρίτης οδηγούσε μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας στο κέντρο του Βόλου.
Λίγα μέτρα μπροστά από τον 23χρονο μοτοσικλετιστή, οι αστυνομικές Αρχές διενεργούσαν ελέγχους σε οχήματα που περνούσαν από το σημείο. Όταν ο δράστης αντιλήφθηκε ότι θα έπρεπε και εκείνος να σταματήσει όταν θα έφθανε στους αστυνομικούς, γνωρίζοντας πως το όχημά του δεν κατείχε πινακίδες κυκλοφορίας, έντρομος, έκανε παράνομη αναστροφή και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα του δρόμου. Όταν οι αστυνομικοί αντίκρισαν την άκρως επικίνδυνη οδήγηση του νεαρού, προσπάθησαν να τον εμποδίσουν. Ωστόσο, ο 23χρονος, στην προσπάθειά του να ξεφύγει, έριξε κάτω έναν αστυνομικό. Όπως ο ίδιος ο αστυνομικός υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου, από την πτώση, τραυματίστηκε στον αυχένα και φέρει μώλωπες σε σημεία του σώματός του.
62χρονος μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ο οποίος παρευρέθηκε στο δικαστήριο αφού τον κάλεσε ο νεαρός από το κρατητήριο, υποστήριξε πως, ο 23χρονος, εδώ και έναν χρόνο έχει χωρίσει με την σύζυγό του, με την οποία έχουν δύο παιδιά, με αποτέλεσμα ο μάρτυρας να τον φιλοξενεί στο σπίτι του. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δράστης προσπαθεί να αποταμιεύσει χρήματα για την διατροφή των παιδιών, εργαζόμενος σαν διανομέας με δική του μοτοσικλέτα ώστε να είναι καθόλα νόμιμος.
Ενώπιον του δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος, ισχυρίστηκε πως αναγνωρίζει ότι διετέλεσε μία ανώριμη πράξη, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, τρομοκρατήθηκε, ενώ απολογήθηκε για τα τραύματα που προκάλεσε στον αστυνομικό, ζητώντας συγνώμη.
Ο 23χρονος, αθωώθηκε για την πράξη της βίας κατά υπαλλήλων με την οποία είχε κατηγορηθεί αρχικά, μεταξύ άλλων, κηρύχθηκε όμως ένοχος για την πράξη της απείθειας και της σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Share
Ετικέτες: καταδικη

Πρόσφατα άρθρα

Κατέληξε ο 21χρονος του τροχαίου στο Διμήνι

  Μετά από τέσσερις και πλέον μήνες νοσηλείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, κατέληξε ο…

6 Μαρτίου 2024

Σουηδοί και Φινλανδοί συμμετέχουν στη μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου

Στον χιονισμένο βορρά της Φινλανδίας, σουηδοί και φινλανδοί στρατιώτες συμμετέχουν στη μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ…

5 Μαρτίου 2024

Γυναίκα αστυνομικός μηνύει το τμήμα της για διαρροή γυμνής φωτογραφίας

Τα σώματα ασφαλείας στις ΗΠΑ έχουν μακρά ιστορία σεξισμού και κακοποίησης των γυναικών στρατιωτών και…

5 Μαρτίου 2024

ΥΠΑΑΤ: Πρόστιμα 130.000 ευρώ σε 12 επιχειρήσεις μετά από ελέγχους σε γαλακτοκομικά και προϊόντα ΠΟΠ

Συνεχίζονται και εντατικοποιούνται οι σαρωτικοί έλεγχοι σε σημεία λιανικής και στα σούπερ μάρκετ αλλά και…

5 Μαρτίου 2024

Βαριές ποινές φυλάκισης σε εννέα Μάρτυρες του Ιεχωβά στη Ρωσία – Κατηγορήθηκαν για «εξτρεμιστική δραστηριότητα»

Εννέα Μάρτυρες του Ιεχωβά καταδικάστηκαν την Τρίτη σε μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης στη Ρωσία, αφού κατηγορήθηκαν…

5 Μαρτίου 2024

Έτσι γεννιούνται οι πλανήτες – Απόκοσμες εικόνες 1.600 έτη φωτός από τη Γη

Σε μια από τις μεγαλύτερες έρευνες που έγιναν ποτέ για δίσκους που σχηματίζουν πλανήτες, μια…

5 Μαρτίου 2024