Τοπικά

Η Σκιάθος κατακτά τους Ιταλούς – 15.406 τουρίστες προσγειώθηκαν τον Αύγουστο στο νησί του Παπαδιαμάντη

Με τις καλύτερες εντυπώσεις απο τη Σκιάθο, αναχώρησε η ομάδα των Ιταλών δημοσιογράφων που βρέθηκε στο νησί για 3 ημέρες μετά από πρόσκληση του Δήμου Σκιάθου.

Κατά την παραμονή τους στο νησί, οι δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν το Σπίτι – Μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ξεναγήθηκαν στο μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Μπούρτζι, περιηγήθηκαν στο μουσείο της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και μαγεύτηκαν από τη φυσική ομορφιά των παραλιών της Σκιάθου. Ακόμη, επισκέφτηκαν στο γραφείο του τον Δήμαρχο Σκιάθου κ. Δημήτριο Πρεβεζάνο και στη συνομιλία τους εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για τη φυσική ομορφιά του νησιού, με τον κ. Πρεβεζάνο να τονίζει τη σπουδαιότητα της Ιταλικής αγοράς και να παρουσιάζει την εντυπωσιάκη αύξηση των Ιταλών επισκεπτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της πολιτικής αεροπορίας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και οι Αντιδήμαρχοι κύριοι Ηλίας Σταμέλος και Κωνσταντίνος Γιαννίτσης. Επίσης απόλαυσαν τη βόλτα τους στα σοκάκια του νησιού, έμειναν εντυπωσιασμένοι απο τη φιλοξενία και τόνισαν το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που παρέχει το νησί στους επισκέπτες.


Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων τους, δημοσίευαν συνεχώς φωτογραφίες στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ήδη ο κ. Patrizio Nissirio δημοσιογράφος του Ιταλικού Πρακτορείου Ειδήσεων «ANSA», δημοσίευσε το πρώτο του άρθρο στην ιστοσελίδα «ansamed.it», άρθρο που περιγράφει ότι η Σκιάθος κατέκτησε τις καρδιές των Ιταλών επισκεπτών, διότι μόνο τον Αύγουστο 15.406 επισκέπτες από την Ιταλία αφήχθησαν στο αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης». Τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα την παρακολουθούν περίπου 800.000 Ιταλοί και όχι μόνο, ενώ το Ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων «ANSA» ενημερώνει εκατομμύρια πολίτες εντός και εκτός Ιταλίας. Επιπλέον ο κ. Andrea Foschi δημοσίευσε πλούσιο φωτογραφικό υλικό στη σελίδα thetravelnews.it
Οι αποστολές δημοσιογράφων από την Ιταλία θα συνεχιστούν, καθώς στις πρώτες μέρες του Οκτώβρη αναμένεται να επισκεφτεί το νησί της Σκιάθου, η Ιταλική Κρατική Τηλεόραση «RAI».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Το Κομψό Πανόραμα της Μεταβολής: Φιλοσοφική Εξέταση στον Άξονα Τζο Μπάιντεν – Μπενιαμίν Νετανιάχου

Της Ράνιας Γάτου Ποιήτριας, Δοκιμιογράφου, Εικαστικού Στο παραπάνω κείμενο, η προσοχή στρέφεται προς το παράδοξο…

6 Ιανουαρίου 2024

Κωδικός: Περιορισμός των «συνεπειών» από τα πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα

Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ, συντ/χου γεωπόνου, πρ. προέδρου Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας Στο σημερινό άρθρο μου θα…

6 Ιανουαρίου 2024

Όχι περί ανέμων, μόνον περί υδάτων

της Αντιγόνης Σδρόλια Η λέξη ὕδωρ είναι μία από τις πιο αρχαίες λέξεις της ελληνικής…

6 Ιανουαρίου 2024

Πνευματικά

Μιλούν για πνευματικά Χριστούγεννα, αλλά μαλώνουν μέρα - νύχτα με τα παιδιά, δεν μιλιούνται με…

6 Ιανουαρίου 2024

Εκσυγχρονισμός

Στην τελική ευθεία εισήλθε το θέμα του εκσυγχρονισμού των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του Δήμου…

6 Ιανουαρίου 2024

Θεοφάνεια με ένταση στα Τρίκαλα κατά τη ρίψη του Σταυρού – «Θα σκοτωθούν τώρα», είπε ο Μητροπολίτης

Με κωμικοτραγικό τρόπο εξελίχθηκε η τελετή του καθαγιασμού των υδάτων στα Τρίκαλα για τα Θεοφάνεια,…

6 Ιανουαρίου 2024