Αθλητισμός

Σκαμπανεβάσματα παρουσιάζει ο Ολυμπιακός Βόλου – Ζητούμενο η σταθερότητα 

Θετικός χαρακτηρίζεται ο βαθμός της ισοπαλίας, που απέσπασε ο Ολυμπιακός στη Ρόδο από τον Διαγόρα (0-0), σε μια δύσκολη έδρα και με αντίπαλο μια ομάδα που ξεκίνησε τη χρονιά με πρωταγωνιστικούς στόχους και βρίσκεται αυτή τη στιγμή ισόβαθμη με τον Ολυμπιακό στην 5η θέση της κατάταξης με 14 βαθμούς.

Βέβαια, τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται έξι βαθμούς από τη 2η προνομιούχο θέση, την οποία κατέχει ο Ιωνικός και οκτώ από την κορυφή στην οποία βρίσκονται τα Τρίκαλα. Κι αυτό, καθώς οι δύο παραπάνω  ομάδες προχώρησαν με νίκες την 10η αγωνιστική, με τον Ολυμπιακό να αγνοεί τη νίκη εδώ και τρεις αγωνιστικές (μία ήττα από τη Νίκη και δύο ισοπαλίες με Ιωνικό και Διαγόρα).

Όσον αφορά το παιχνίδι με τον Διαγόρα, ο Ολυμπιακός στάθηκε καλά στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο θα μπορούσε να είχε πετύχει κάποιο τέρμα, έχοντας δύο ευκαιρίες για γκολ, αν και καμία από αυτές δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως κλασική. Το βολιώτικο συγκρότημα έπαιξε με επιθετικό σχήμα, με στόχο τη νίκη, με τον Σούλη Παπαδόπουλο (είδε το ματς από την κερκίδα λόγω τιμωρίας, με τον Σάββα Καριπίδη να κοουτσάρει την ομάδα), να διατηρεί την ενδεκάδα που αγωνίστηκε στο παιχνίδι με τον Ιωνικό. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Τσίτας, ο Πόζογλου είχε επιτελικό ρόλο στο παιχνίδι, με τους Ντούνη και Κουτσιανικούλη να αγωνίζεται στα άκρα της επίθεσης.
Είναι γεγονός πως η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο πάλεψε, ήλεγξε τον ρυθμό του αγώνα και προσπάθησε να γίνει απειλητική για το τέρμα του Τσέλιου.

Αντίθετα, στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε έναν διαφορετικό Ολυμπιακό. Μια ομάδα που φρόντιζε κυρίως να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν, οπισθοχωρώντας, με τον αντίπαλο να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να γίνεται σε αρκετές περιπτώσεις απειλητικός για το τέρμα του Γιδόπουλου. Οργανωτικά ο Ολυμπιακός στο β’ μέρος αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα, δεν είχε τελικές προσπάθειες, σ’ ένα παιχνίδι μέτριο ποιοτικά, χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό.
Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Νίκος Γιδόπουλος, όποτε χρειάστηκε, κράτησε το μηδέν με τις αποκρούσεις τους και ήταν εκ των κορυφαίων παικτών της ομάδας.

Μετά το τέλος του αγώνα εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του στη συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας σχετικά: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για την εμφάνιση που κάναμε. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο και οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Από την πλευρά μας καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια, θέλαμε τη νίκη και πιστεύω πως και η ισοπαλία είναι ένα καλό αποτέλεσμα για μας. Σε μια δύσκολη έδρα και με αντίπαλο μια πολύ καλή ομάδα. Θεωρώ, πως λίγες ομάδες θα μπορέσουν να περάσουν από αυτή την έδρα, έστω και με ισοπαλία».

Στο 65’ του παιχνιδιού αποχώρησε τραυματίας ο Θωμάς Γραικός και τη θέση του πήρε ο Στάθης Ρόκας, με τον αρχηγό να αγωνίζεται ως δεξιός μπακ, σε μια θέση που δεν τον έχουμε συνηθίσει. Μάλιστα, αυτός ο τραυματισμός άλλαξε τα σχέδια του Σούλη Παπαδόπουλου, καθώς εκείνη τη στιγμή ετοιμαζόταν να περάσει στο παιχνίδι ο Λιούμπομιρ Στεφάνοβιτς, για να καθίσει και πάλι στον πάγκο (δεν αγωνίστηκε τελικά).

Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού η επανεμφάνιση του Θανάση Δεινόπαπα, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, με τον έμπειρο επιθετικό να επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του στον αγώνα Κυπέλλου με τον Πανιώνιο.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Τσέλιος, Παπαδόπουλος, Ηλιάδης, Προβατίδης, Καρπαθάκης, Κέρι (87’ Πατσαρούχας), Γλυνός, Μπουρλάκης (75’ Γούλας), Αθανασίου, Μπαρμπαρούσης, Μανωλάκης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Γιδόπουλος, Γραικός (65’ λ.τρ. Ρόκας), Μπουτζίκος, Φαζός, Βοσνακίδης, Λάσκαρης, Τσιάρας, Ντούνης (51’ Σκοπελίτης), Κουτσιανικούλης, Τσίτας, Πόζογλου (86’ Δεινόπαπας).

Αύριο με Πανιώνιο στο Κύπελλο
Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού συνεχίζονται αύριο Τετάρτη, με τους «ερυθρόλευκους» να αντιμετωπίζουν στη Ν. Σμύρνη στις 17.15 τον Πανιώνιο στη ρεβάνς της ήττας τους με 3-0 στο Αλκαζάρ, για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Η υπόθεση πρόκριση έχει κριθεί, ουσιαστικά, από το πρώτο παιχνίδι, με τον Σούλη Παπαδόπουλο να παρατάσσει την ομάδα με αρκετές αλλαγές, σε σχέση με το προχθεσινό παιχνίδι στη Ρόδο. Ο 52χρονος τεχνικός σκοπεύει να χρησιμοποιήσει, όπως και στο πρώτο ματς των δύο ομάδων στη Λάρισα, παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα, ξεκουράζοντας αρκετούς από τους βασικούς, ενώ ορισμένοι ποδοσφαιριστές του βασικού κορμού θα αγωνιστούν για κάποιο χρονικό διάστημα και όχι σε ολόκληρο το παιχνίδι. Είναι πολύ πιθανό να δούμε να επιστρέφει στην ομάδα ο Ιμπάν Ράντι, ο οποίος ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε πάνω από ένα μήνα, από το ματς με την Ιεράπετρα (27/10).

Την ερχόμενη Κυριακή οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν νέο παιχνίδι εκτός έδρας, κόντρα στο Αιγάλεω για το πρωτάθλημα, με τον Θωμά Γράφα να αντιμετωπίζει την πρώην του ομάδα. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν θα αγωνιστεί ο Αντώνης Τσιάρας. Ο έμπειρος μέσος έχει δηλωθεί να εκτίσει ποινή μιας αγωνιστικής, λόγω καρτών. Από εκεί και πέρα, θα φανεί μέσα στην εβδομάδα κατά πόσο θα είναι σε θέση να αγωνιστεί ο Θωμάς Γραικός, ο οποίος, όπως προαναφέραμε, τραυματίστηκε στο ματς με τον Διαγόρα.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ιδρύθηκε στον Βόλο το τμήμα «Θυγατέρες της Πηνελόπης» της οικογένειας AHEPA

  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ένα νέο γυναικείο τμήμα «Daughters of Penelope»…

15 Μαρτίου 2024

Εκτός οργανικής θέσης η Διοικήτρια της 4ης ΠΕΔΙΛΣ Νίκη Δανδουλάκη

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής οι κρίσεις Ανωτάτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος –…

15 Μαρτίου 2024

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Παρασκευής 15/3

Το σημερινό πρόγραμμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων έχει ως εξής: COSMOTE SPORT 1 13.00 Κλήρωση Τσάμπιονς…

15 Μαρτίου 2024

Ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν Ιντιάνα και Οχάιο – Τρεις νεκροί – Δείτε βίντεο

Τρεις νεκροί είναι ο μέχρι στιγμης απολογισμός από τις καταιγίδες και τους ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν…

15 Μαρτίου 2024

Πώς η εισαγγελέας οδηγήθηκε στην πρόταση για αθώωση Μίχου – Σφοδρές αντιδράσεις και νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Σφοδρές αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί η πρόταση της εισαγγελέα στη δίκη για την σεξουαλική κακοποίηση…

15 Μαρτίου 2024

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΟΦΙΑΣ ΓΚΟΤΡΑ – ΚΟΥΤΡΑ

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο της αγαπημένης μας μητέρας, αδελφής, γιαγιάς, προγιαγιάς…

15 Μαρτίου 2024