Τοπικά

Ιδρύθηκε στον Βόλο το τμήμα «Θυγατέρες της Πηνελόπης» της οικογένειας AHEPA

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ένα νέο γυναικείο τμήμα «Daughters of Penelope» – «Θυγατέρες της Πηνελόπης» της οικογένειας AHEPA γεννήθηκε, με έδρα την πρωτεύουσα της Μαγνησίας, τον Βόλο. Το όνομα του νέου τμήματος είναι «Ιωλκός» και είναι εμπνευσμένο από την αφετηρία της Αργοναυτικής Εκστρατείας και πατρίδα του Ιάσονα, την αρχαία Ιωλκό. Τα μέλη του τμήματος θα αποκαλούνται «DOP – Ιωλκίδες».
Η πρώτη συνάντηση των 25 εκλεκτών νέων μελών έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Volos Palace. Από την πρόεδρο των DOP «Amaryllis» κ. Ειρήνη Ξακουστή, αρμόδια του τομέα ανάπτυξης, πραγματοποιήθηκε εκτενής ενημέρωση για την ιστορία και τους σκοπούς της οργάνωσης, καθώς και για διαδικαστικά ζητήματα.


Η κ. Ιωάννα Ζωμένου – Καραγιάννη ανέλαβε να συντονίσει το όλο εγχείρημα σε τοπικό επίπεδο. Όπως η ίδια δήλωσε: «Ως ενεργό μέλος των DOP «Amaryllis» της Αθήνας, εδώ και τρία χρόνια, έχω γνωρίσει από κοντά το ιδιαίτερα αξιόλογο έργο των οργανώσεων AHEPΑ (ανδρικά τμήματα) και DOP (γυναικεία τμήματα). Πλέον, έχω τη μεγάλη χαρά και την ιδιαίτερη τιμή να επιχειρήσω να επεκτείνω το ανθρωπιστικό έργο της γυναικείας οργάνωσης και στην πόλη μας, μέσα από το νέο αυτό τμήμα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την αεικίνητη πρόεδρο των DOP «Amaryllis» κ. Ειρήνη Ξακουστή, για την πολύτιμη συνεισφορά της στη δημιουργία του τμήματος, καθώς και την κ. Θέκλα Παρασκευούδη, για την ουσιαστική συνδρομή της. Και φυσικά ένα ευχαριστώ εκφράζω στις νέες μας αδερφές».
Η βραδιά έκλεισε με ένα εξαιρετικό δείπνο σε γνωστό εστιατόριο της πόλης.

Θυγατέρες της Πηνελόπης
Οι «Daughters of Penelope» (Θυγατέρες της Πηνελόπης) ιδρύθηκαν το 1929 στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια με πρωτοβουλία της Alexandra Apostolides και αποτελούν τη γυναικεία οργάνωση της οικογένειας AHEPA, που αριθμεί περισσότερα από 200 τμήματα, σε ΗΠΑ, Καναδά και Ευρώπη.
Στόχος της οργάνωσης είναι η προώθηση του ελληνισμού, της εκπαίδευσης, της φιλανθρωπίας, της υπευθυνότητας των πολιτών, της αριστείας, της οικογενειακής υπεροχής και της ειρήνης, ενώ παρέχεται σημαντική υποστήριξη και οικονομική βοήθεια σε θύματα και κοινότητες που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές στην Ελλάδα.
Στην Ελλάδα, λειτουργούν 20 τοπικά τμήματα, ενώ σε συνεργασία με τα αντρικά τμήματα AHEPA, οι DOP έχουν συνεισφέρει στην ανέγερση και συντήρηση των Νοσοκομείων «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα και «ΑΧΕΠΑ» στη Θεσσαλονίκη.

Το όνομα και το σύμβολο
Το όνομα της Οργάνωσης, Daughters of Penelope, συμβολίζει όλες τις αρετές που διέθετε η Πηνελόπη. Το σύμβολο της οργάνωσης είναι το ακόλουθο:
Η προτομή της Πηνελόπης συμβολίζει τη Γυναίκα, η οποία αποτελεί γενικότερα τον θεμέλιο λίθο της ζωής, της οικογενειακής εστίας και της πατρίδας.
Το κλαδί ελιάς που στεφανώνει το κεφάλι της Πηνελόπης, συμβολίζει την ειρήνη και αντιπροσωπεύει τα πολλαπλά οφέλη που τα μέλη δέχονται από την οργάνωση, καθώς ήταν το έπαθλο που απονεμόταν στους Ολυμπιονίκες στην αρχαία Ελλάδα.
Ο Σταυρός είναι το αιώνιο σύμβολο της Χριστιανικής Πίστης, ενώ τα Σταυρωτά Ξίφη συμβολίζουν τη Δικαιοσύνη που αποτελεί την Ασπίδα του Ελληνικού Έθνους. Ο Αετός συμβολίζει τη δύναμη και την αριστεία και αντιπροσωπεύει τα μεγάλα ύψη στα οποία προσβλέπει η οργάνωση.
Τα γράμματα Θήτα Πι (Θ-Π) σημαίνουν Θυγατέρες της Πηνελόπης, οι οποίες αποκαλούνται διεθνώς Daughters of Penelope.

Share
Ετικέτες: AHEPA

Πρόσφατα άρθρα

Εκτός οργανικής θέσης η Διοικήτρια της 4ης ΠΕΔΙΛΣ Νίκη Δανδουλάκη

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής οι κρίσεις Ανωτάτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος –…

15 Μαρτίου 2024

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Παρασκευής 15/3

Το σημερινό πρόγραμμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων έχει ως εξής: COSMOTE SPORT 1 13.00 Κλήρωση Τσάμπιονς…

15 Μαρτίου 2024

Ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν Ιντιάνα και Οχάιο – Τρεις νεκροί – Δείτε βίντεο

Τρεις νεκροί είναι ο μέχρι στιγμης απολογισμός από τις καταιγίδες και τους ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν…

15 Μαρτίου 2024

Πώς η εισαγγελέας οδηγήθηκε στην πρόταση για αθώωση Μίχου – Σφοδρές αντιδράσεις και νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Σφοδρές αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί η πρόταση της εισαγγελέα στη δίκη για την σεξουαλική κακοποίηση…

15 Μαρτίου 2024

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΟΦΙΑΣ ΓΚΟΤΡΑ – ΚΟΥΤΡΑ

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο της αγαπημένης μας μητέρας, αδελφής, γιαγιάς, προγιαγιάς…

15 Μαρτίου 2024

Ημερίδα Δ.Σ.Β. – «Στο μικροσκόπιο» μη κρατικά ΑΕΙ, γεννητικό υλικό, προσωπικά δεδομένα

Ημερίδα για τις Αρχές του Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου και όψεις της εφαρμογής αυτών στην ελληνική…

15 Μαρτίου 2024