Κατηγορίες: Τοπικά

Συναντήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με Σωματεία εργαζομένων

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Σωματείου εργαζομένων στην ΒΙΣ και με αντιπροσωπεία του Σωματείου Υγειονομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας είχαν το περασμένο Σάββατο οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Τζήκα Δανάη, Παπανατσιου Κατερίνα, Μπαλλής Μάκης. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και εκπρόσωπος του Κ. Δελημήτρου.

Οι βουλευτές ενημερώθηκαν για την πρόθεση του σωματείου εργαζομένων στη ΒΙΣ να υποβάλλει στο Υπουργείο Εργασίας αίτημα σύγκλισης τριμερούς, ώστε να κληθεί η εταιρεία να αποσαφηνίσει εάν προτίθεται να θέσει σε διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους της μιας από τις 2 μονάδες της εταιρείας, οι οποίοι βρίσκονται σε εκ περιτροπής εργασία από τις αρχές του χρόνου, ενώ το σωματείο διαμαρτυρήθηκε για τις σχετικές αντεργατικές διατάξεις του Νόμου που επιτρέπει σε μια εταιρεία να εφαρμόζει μονομερώς το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Στη συνέχεια, ενημερώθηκαν από εκπροσώπους του Σωματείου Υγειονομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας για τα προβλήματα του κλάδου, που έχουν οξυνθεί την τελευταία πενταετία με την εφαρμογή και των μνημονιακών πολιτικών, με κυριότερα την καθυστέρηση των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ, τις στρεβλώσεις των συμβάσεων στις ιδιωτικές κλινικές, την ανάγκη ορθού ελέγχου των εσόδων, τις μειώσεις μισθών, την απώλεια του επιδόματος επικινδυνότητας των εργαζόμενων στις ψυχιατρικές κλινικές ή ακόμη το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο ΑΚΕΣΩ επειδή δεν τους αναγνωρίζονται τα ένσημα για τις περιόδους που είχαν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.

Οι βουλευτές εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους, διαβεβαιώνοντας ότι σύντομα εργασιακές αδικίες θα αποκατασταθούν με νομοσχέδια, τα οποία θα κατατεθούν και θα προβλέπουν, μεταξύ άλλων, την αποκατάσταση του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, καθώς και του ρόλου και των αρμοδιοτήτων του ΟΜΕΔ προκειμένου να μπει «φρένο» στις μειώσεις μισθών, την επαναφορά του προστατευτικού πλαισίου για τις ομαδικές απολύσεις ή ακόμη ρύθμιση για την μονομερή επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας, όπως επίσης θα εξεταστεί και το ελεγκτικό πλαίσιο των ιδιωτικών κλινικών.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Καθηλωμένα 171 αεροσκάφη της Boeing μετά το θρίλερ στα 16.000 πόδια – Κατασκευαστικό πρόβλημα, βλέπει ειδικός

Σε κατασκευαστική ανεπάρκεια πιθανότατα οφείλεται η αποκόλληση μέρους της ατράκτου του αεροσκάφους Boeing 737 Max…

8 Ιανουαρίου 2024

Δολοφονία αστυνομικού στου Ρέντη: Χώρο οργανωμένων κάτω από τις εξέδρες έψαχνε η ΕΛ.ΑΣ στο «Καραϊσκάκης»

Παρουσία εισαγγελικού λειτουργού έγινε η έρευνα πραγματοποιήθηκε η αστυνομική έρευνα στις εγκαταστάσεις του γηπέδου του…

8 Ιανουαρίου 2024

Πιλότος… ληστής: Έκλεψε αεροπλάνο 80.000 δολαρίων και πέταξε πάνω από 100 μίλια

Ένας άνδρας από το Άινταχο συνελήφθη αφού έκλεψε ένα αεροπλάνο από ένα υπόστεγο στο Βόρειο…

8 Ιανουαρίου 2024

Κύμα ψύχους σαρώνει την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη: -29,5 βαθμοί στη Λετονία

Το κύμα ψύχους που πάγωσε τις σκανδιναβικές χώρες τις τελευταίες ημέρες πλήττει την κεντρική και…

8 Ιανουαρίου 2024

Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός της Γαλλίας

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελίζαμπεθ Μπορν υπέβαλε την παραίτησή της, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η γαλλική…

8 Ιανουαρίου 2024

Συνεχίζονται οι κλοπές μεταλλικών αντικειμένων από τα κοιμητήρια της Καρδίτσας

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις φαίνεται να έχει πάρει το φαινόμενο των κλοπών καντηλιών και μεταλλικών αντικειμένων από…

8 Ιανουαρίου 2024