Τοπικά

Σήμερα τελικά η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου – Ένταση και διαφωνίες

Σήμερα τελικά συνεδρίασε το δημοτικό συμβύλιο Βόλου μετά την αποχή χθες των συμβούλων της μειοψηφίας.

Και σήμερα υπήρξε ένταση κατά την έγκριση του κατεπείγοντος του θέματος, με τον επικεφαλής της μειοψηφίας Νικ. Παπαπέτρο να λέει ότι δεν δικαιολογείται το κατεπείγον, ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θαν. Θεοδώρου του απάντησε “Με αυτά που κάνετε λειτουργίτε εις βάρος της καλής λειτουργίας της πόλης κι αυτό θα σας βαραίνει για πάντα και με την τακτική σας σταματάτε την ομαλή λειτουργία του δήμου”.

Ο κ. Παπαπέτρος ανέφερε ότι “χάσατε μία δυνατότητα δια εριφοράς λήψης αποφάσεων που στα διαδικαστικά θέματα θα μας βρίσκατε συναινετικούς, αλλά βάλατε εκ του πονηρού το πάρκινγκ Φιλελλήνων που δεν έχει κατεπείγον χαρακτήρα”. Απαντώντας ο κ. Θεοδώρου εξήγησε ότι “αναφορικά με τα έργα “Αντώνης Τρίτσης” που δεν έχουν δημοπρατηθεί έως τις 9 Φεβρουαρίου 2024 θα απενταχθούν από το πρόγραμμα και πρέπει να ετοιμάσουν τα έγγραφα οι υπηρεσίες. Το έγγραφο ήρθε 8 Ιανουαρίου”.

Ο κ. Παπαπέτρος ανέφερε όι “Από την απάντησή της η ημερομηνία του εγγράφου που εστάλη ήτα  9 Ιανουαρίου και δεν είχαμε τον χρόνο να το εισάγουμε σε τακτική συνεδρίαση;”. Παρεμβαίνοντας ο Δήμαρχος Αχ. Μπέος του είπε ότι “Δε θα αποφασίσετε εσείς πότε θα το εισάγουμε. Εμείς θα αποφασίσουμε. Είστε εδώ για να ψηφίζεις όχι για να κρίνεις πότε έφερε το θέμα ο δήμος”. Ο κ. Παπαπέτρος συνέχισε επισημαίνοντας ότι “το θέμα ήρθε ένα μήνα πριν και θα μπορούσενα έρθει με την κανονική διαδικασία και σήμερα απέχουμε της συζητήσεως”.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος κατήγγειλε την συμπεριφορά του δημάρχου και του προέδρου. Δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ του δημάρχου και του κ. Ριζόπουλου, ενώ ο κ. Ριζόπουλος συνέχισε επισημαίνοντας ότι “Θα έπρεπε να υπάρχει ένα κείμενο γιατί έρχεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κι ερχόμαστε σε μία διαδικασία που δεν ξέρουμε τι είναι και τι δεν είναι. Εμείς θα καταψηφίσουμε και για τη διαδικασία που είναι απαράδεκτη και γιατί το συμβούλιο υποτιμάται”.

Ο δήμαρχος είπε ότι “Το θέμα του κατεπείγοντος το αποφασίζει ο πρόεδρος και δεν είμαστε αργόσχολοι όπως εσείς και το ψηφίζει το δημοτικό συμβούλιο κι όλα τα άλλα που λέτε είναι για να γελά ο κόσμος”.

Στο δεύτερο θέμα για το πάρκινγκ Φιλελλήνων, ο κ. Παπαπέτρος ξεκίνησε να θέτει ερωτήσεις με τον κ. Θεοδώρου να του λέει “ότι θέλω να σας προστατεύσω” και τον κ. Παπαπέτρο να του απαντά ότι “Δεν με πειράζει. Έχω μάθει να λειτουργώ χωρίς προτάτες”. Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του ανέφερε “επειδή το πάρκιγκ του Φιλελλήνων θα έρθει προς συζήτηση και με ειδική συνεδρίαση κατόπιν αιτήματος της μειοψηφίας. Αυτό το θέμα δε θα το περάσατε ούτε διά περιφοράς. Τ βάσανο του ελέγχου κι απαντήσεων θα το υποστείτε κι επειδή υπάρχουν κίνδυνοι λόγω διαδικασιών που είναι σε εξέλιξη όπως η πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ και η διαδικασία ελέγχου πυροπροστασίας κι επειδή όλα τα θέματα μπορούν να δημιουργήσουν ζητήματα για τη χρήση, απέχουμε από τη διαδικασία και θα τοποθετηθούμε στη συνέχεια όταν θα έρθει και της συνολικής διαχείρισης κ.α.”.

Ο κ. Ριζόπουλος από την πλευρά του ανέφερε ότι “υπα΄ρχει κάποιο σχέδιο για τη διαχείριση του πάρκινγκ και χρονοδιάγραμμα. Εμείς θέλουμε ενημέρωση γι αυτό πριν περάσουμε στη διαδικασία αναθέσεων. Η πολιτκή της δημοτικής Αρχής, είναι πολιτικής ιδιωτικοποίησης λαϊκής περιουσίας των πολιτών. Έχουμε πληρώσει εκατομμύρια για το πάρκινγκ κι αντί να το διαχειριστεί η δημοτική αρχή, το πάρκινγκ θα δοθεί σε ιδιώτες και οι Βολιώτες θα πληρώσουν εκατομμύρια και το καταψηφίζουμε”.

Τέλος ο σύμβουλος της ΛΑΣ Κ. Γαργάλας “Το πάρκινγκ είβαι ένα χώρος που δεν υπάρχει ως λειτουργία γιατί έχει αναδειχθεί ότι γι ανα υποδεχθεί αυτή τη λιτουργία φέρεται πως δεν είναι ικανό. Αυτή τη στιγμή λειτουργεί πάρκινγκ που δεν έπρεπε να λειτουργεί και σε περίπτωση ατυχήματος κανένας δε θα πάρει την ευθύνη και δεν υπάρχει πρόθεση από τη δημοτική Αρχή να ακολουθήσει κανόνες ασφαλείας για να μπορεί η πόλη να χρησιμοποιεί τον χώρο που έφτιαξε”.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Παλιά συνεργάτες τώρα αντίπαλοι Λόπεθ και Μπράτσος

Στο παιχνίδι με την Κηφισιά, θα βρεθούν αντίπαλοι στους πάγκους οι Άνχελ Λόπεθ και Κώστας…

9 Φεβρουαρίου 2024

«Μύγα Τσε Τσε» από τη Θεατρική Ομάδα Βόλου «Θρυαλλίδα»

  Η Θεατρική Ομάδα Βόλου «Θρυαλλίδα» παρουσιάζει τη «Μύγα Τσε Τσε», μια κλασική φάρσα του…

9 Φεβρουαρίου 2024

Ψάχνει επειγόντως βαθμούς ο Βόλος

Επειγόντως βαθμούς ψάχνει ο Βόλος, στα πέντε εναπομείναντα παιχνίδια της κανονικής περιόδου της Σούπερ Λιγκ,…

9 Φεβρουαρίου 2024

Βόλος: Ηλικιωμένη ήρθε “πρόσωπο με πρόσωπο” με κλέφτες

"Πρόσωπο με πρόσωπο" με δύο κλέφτες ήρθε χθες το βράδυ μια 92χρονη γυναίκα που ζει…

9 Φεβρουαρίου 2024

Φθηνότερο μέχρι δύο ευρώ το κιλό στο αρνί

Σταθερές παραμένουν εδώ και ενάμιση χρόνο οι τιμές των κρεάτων στα παραδοσιακά κρεοπωλεία της γειτονιάς.…

9 Φεβρουαρίου 2024

Βόλος:Αύξηση κατά 5% η αερορύπανση το 2023 σε σχέση με το 2022

Αυξημένη κατά 5% ήταν η αερορύπανση στην πόλη του Βόλου το 2023 σε σχέση με…

9 Φεβρουαρίου 2024