Τοπικά

Φθηνότερο μέχρι δύο ευρώ το κιλό στο αρνί

Σταθερές παραμένουν εδώ και ενάμιση χρόνο οι τιμές των κρεάτων στα παραδοσιακά κρεοπωλεία της γειτονιάς. Μάλιστα τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται μια μείωση της τιμής στο αρνί περίπου κατά ενάμιση ευρώ το κιλό σε σχέση με τις γιορτές.
Συνηθίζεται ο Ιανουάριος να συνδυάζεται με την χαλαρότητα στην αγοραστική κίνηση μετά την ένταση της κατανάλωσης στην περίοδο των γιορτών. Ωστόσο επειδή φέτος το Πάσχα πέφτει αργά, αρχές Μαΐου, και επομένως οι Αποκριές αργούν ακόμη να έρθουν, οι κρεοπώλες ελπίζουν τον τρέχοντα μήνα να υπάρξει μια τόνωση στην κατανάλωση.
Παρά τις αρχικές ανησυχίες ότι τα κρεοπωλεία θα αντιμετώπιζαν πρόβλημα με τις προμήθειες λόγω του θανάτου χιλιάδων ζώων στη Θεσσαλία από τις πλημμύρες, τελικά αυτό δεν φάνηκε. Αντιθέτως τα κρεοπωλεία της γειτονιάς είναι γεμάτα από κρέατα πάντα με καλή ποιότητα.
Ο πρόεδρος του συλλόγου κρεοπωλών Βόλου κ. Αντώνης Κανελλόπουλος τόνισε πως η Θεσσαλία καλύπτει το 29% της παραγωγής της χώρας σε αμνοερίφια. Με τις πλημμύρες εκτιμάται ότι χάθηκε περίπου το 30%-40% του ζωικού κεφαλαίου, που έχει επίπτωση και στη γενικότερη κάλυψη που μπορεί να δώσει η περιφέρεια στην υπόλοιπη χώρα. Αυτή η αναπλήρωση του κενού από τη Θεσσαλία θα αργήσει να αναπληρωθεί και ίσως να χρειαστεί 1,5-2 χρόνια για να επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς. Πάντως στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας δεν υπάρχει πρόβλημα με την έλλειψη κρεάτων, ενώ το ίδιο συμβαίνει και σε άλλους νομούς, καθώς με την ιδιότητα και του αναπληρωτή γραμματέα στην πανελλήνια ομοσπονδία συζητώ με συναδέλφους. Αν υπήρξαν κάποια κενά, επήλθε μια κάλυψη από τη Μακεδονία, οπότε έχουμε εξισορρόπηση».
Αναφορικά με τις τιμές στα κρέατα ο κ. Κανελλόπουλος είπε πως «μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία σημειώθηκε μια αύξηση στις τιμές των κρεάτων στα παραδοσιακά κρεοπωλεία της γειτονιάς, αλλά από τότε δεν υπάρχει άλλη αύξηση και εδώ και ενάμιση χρόνο έχουν μείνει σταθερές. Αυτό το λέμε, γιατί ακούμε σε ορισμένα ΜΜΕ ότι αυξήθηκαν οι τιμές, χωρίς αυτό να ισχύει. Αντιθέτως βλέπουμε και μείωση στις τιμές, όπως συμβαίνει με το αρνί και το κατσίκι, όπου στις γιορτές η τιμή στο κιλό ήταν γύρω στα 14,80 με 15 ευρώ, και τώρα έχει μειωθεί γύρω στα δεκατρία ευρώ., δηλαδή μια μείωση γύρω στο 1,5-2 ευρώ. Αυτό συμβαίνει γιατί στα αμνοερίφια η τιμή λειτουργεί χρηματιστηριακά και καθορίζεται από την εποχιακή προσφορά και ζήτηση. Γι’ αυτό και τώρα που είναι πιο φθηνό, είναι καλό οι καταναλωτές να αξιοποιήσουν την ευκαιρία.

Share
Ετικέτες: αρνί

Πρόσφατα άρθρα

Βόλος:Αύξηση κατά 5% η αερορύπανση το 2023 σε σχέση με το 2022

Αυξημένη κατά 5% ήταν η αερορύπανση στην πόλη του Βόλου το 2023 σε σχέση με…

9 Φεβρουαρίου 2024

Παρατείνεται η προφυλάκιση του 59χρονου Λαρισαίου Σταθμάρχη – Ο 16ος της ΕΡΓΟΣΕ και το μνημόσυνο χωρίς τους πολιτικούς

Την παράταση της προσωρινής κράτησης του προφυλακισμένου Σταθμάρχη για την τραγωδία των Τεμπών θα εξετάσει…

9 Φεβρουαρίου 2024

Οργή Μπάιντεν για εισαγγελέας που είπε πως έχει «κακή μνήμη»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σε έκτακτο τηλεοπτικό διάγγελμά του την Πέμπτη το βράδυ, τόνισε…

9 Φεβρουαρίου 2024

Πυροβόλησαν και σκότωσαν αδέσποτο σκύλο

Ακόμη ένα περιστατικό κακοποίησης και θανάτωσης ζώου βλέπει το φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά…

9 Φεβρουαρίου 2024

Αντίθετοι στο νέο άνοιγμα των εξαγωγών φαρμάκων οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας

  Την αντίθεση τους στην άρση της απαγόρευσης των εξαγωγών φαρμάκων, όπως αποφάσισε πρόσφατα η…

9 Φεβρουαρίου 2024

Τρεις ασθενείς με κορονοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου

Τρεις ασθενείς νοσηλεύονται με κορονοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου. Ειδικότερα στη Β' Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου…

9 Φεβρουαρίου 2024