Αθλητισμός

Σημαντικό κατόρθωμα για τη Διαλετάρα

Η μόνη γυναίκα που τερμάτισε στον αγώνα Iron Distance Triathlon «Almira-X» ήταν η Βολιώτισσα Βιολέτα Διαλετάρα.
Ο αγώνας ξεκίνησε νύχτα στις 5:30 πμ το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου με τους 25 αθλητές αρχικά να διανύουν 4 χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας κολύμπι πέφτοντας από ένα πλοιάριο και βγαίνοντας στην παραλία Πλαταμώνας. Εκεί υπήρχε η ζώνη αλλαγής όπου άλλαξαν για το επόμενο στάδιο του αθλήματος, το ποδήλατο. Από τον Πλαταμώνα ποδηλάτησαν 180 χιλιόμετρα διασχίζοντας τους δύο ορεινούς όγκους του Ολύμπου με 4000 υψομετρική διαφορά, φτάνοντας στο στρατιωτικό Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρομιών (Κ.Ε.Ο.Α.Χ.) στις Βρυσοπούλες.

Στο σημείο αυτό υπήρχε η δεύτερη ζώνη αλλαγής όπου οι αθλητές άλλαξαν για το τελικό στάδιο του αθλήματος, το τρέξιμο. Η διαδρομή του τρεξίματος περιελάμβανε 44 χιλιόμετρα με 2200 υψομετρική διαφορά περνώντας από τη δεύτερη ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, Σκολιό, Βρυσοπούλες, αρχαίο Δίον, που όμως τροποποιήθηκε για λόγους ασφαλείας των αθλητών εξαιτίας μετεωρολογικής πρόβλεψης για καταιγίδα στην διάρκεια του αγώνα. Ο αγώνας ήταν μία τεράστια πρόκληση και οι αθλητές έπρεπε να τον διεκπεραιώσουν με την ελάχιστη δυνατή βοήθεια, έχοντας υποχρεωτικά έναν συνοδό – υποστηρικτή με όχημα.
Η Βολιώτισα γυμνάστρια-αθλήτρια Βιολέτα Διαλετάρα (website:gr.linkedin.com/pub/violetadialetara/9b/970/3a0/) ήταν η μόνη γενναία γυναίκα που απάντησε στο κάλεσμα του «Almira-X» και τερμάτισε τον δύσκολο αυτό αγώνα ούσα πολύ κατάλληλα προετοιμασμένη.
Η ίδια θέλει να ευχαριστήσει τον Βασίλη Παπαδόπουλο του Παρασκευά (Κ.&Β. Παπαδόπουλος Ο.Ε.) για τη σημαντική βοήθεια υποστήριξης που παρείχε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όντας ο συνοδός-υποστηρικτής της. Για περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και αποτελέσματα μπορείτε να μπείτε στο σάιτ του αγώνα www.almiraman.gr.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Ήπιε αρκετές φορές» – «Σπάει» τη σιωπή της η νοσηλεύτρια που έδωσε το καθαριστικό στην 92χρονη

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι μία 92χρονη τρόφιμος σε γηροκομείο της Κρήτης αντί για…

8 Δεκεμβρίου 2023

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την αθλητική βία

Έκτακτη σύσκεψη για την οπαδική βία υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο…

8 Δεκεμβρίου 2023

Στις 13/12 στη Νεάπολη το Αγία Άννα-Ολυμπιακός για την Α’ ΕΠΣΘ

Από την ΕΠΣΘ ορίστηκε το εξ αναβολής παιχνίδι Αγία Άννα-Ολυμπιακός. Όπως ανακοινώθηκε θα διεξαχθεί την…

8 Δεκεμβρίου 2023

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Παραιτήσεις, αποχωρήσεις και αποκλεισμοί μη προεδρικών

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά από ακόμη μια Πολιτική Γραμματεία, η οποία έγινε…

8 Δεκεμβρίου 2023

Πανελλαδική σύσκεψη αγροτών την Κυριακή στη Νίκαια

Η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, διοργανώνει πανελλαδική σύσκεψη την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό…

8 Δεκεμβρίου 2023

Αράχωβα: Οργισμένος ο ιδιοκτήτης του χάσκι – «Να πιάσουμε αυτό το κτήνος, δεν θα με εκπλήξει αν είναι συγγενικό πρόσωπο»

Νέες δηλώσεις έκανε μετά τη συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε στις Αρχές ο ιδιοκτήτης του 8χρονου…

8 Δεκεμβρίου 2023