Τοπικά

Πανελλαδική σύσκεψη αγροτών την Κυριακή στη Νίκαια

Η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, διοργανώνει πανελλαδική σύσκεψη την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας στη Λάρισα στις 12 το μεσημέρι.
Καλούνται εκπρόσωποι των ομοσπονδιών, αγροτών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων, αλιέων, των Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών από όλη την χώρα να συμμετέχουν = στην πανελλαδική σύσκεψη.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΜ, «η φετινή χρονιά είναι καταστροφική στα πιο πολλά προϊόντα, με μειωμένες παραγωγές σχεδόν σε όλα λόγω καιρικών φαινομένων και ασθενειών που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ. Ακόμη και στα προϊόντα που η τιμή είναι καλύτερη σε σχέση με πέρυσι, η αύξηση του κόστους παραγωγής και η μειωμένη παραγωγή δεν αυξάνουν αλλά μειώνουν το εισόδημα μας.
Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση στη Θεσσαλία που οι καταστροφικές πλημμύρες προκάλεσαν ανεπανόρθωτες ζημιές όχι μόνο για φέτος αλλά και για τα επόμενα χρόνια σε χωράφια, εξοπλισμό, αποθηκευμένες παραγωγές. Το ίδιο στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές με τεράστιες καταστροφές στο κεφάλαιο και την παραγωγή.
Η Γραμματεία της ΠΕΜ στηρίζει ολόπλευρα τα αιτήματα των Ομοσπονδιών και των επιτροπών αγώνα πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας.
Η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ που ήδη έφερε μεγάλη απώλεια χρημάτων στην βασική ενίσχυση και θα συρρικνώσει ακόμη περισσότερο το εισόδημα καθώς και οι υπόλοιπες ενισχύσεις θα είναι μειωμένες.
Όλοι στην πανελλαδική σύσκεψη Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, ώρα 12 το μεσημέρι στην Νίκαια – Λάρισας! Να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα παραμείνουμε στα χωριά μας και στις καλλιέργειες μας. Ότι με τον ανυποχώρητο και ενωτικό αγώνα μας θα ανατρέψουμε τις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν. Είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα και δεν περισσεύει κανείς στον αγώνα επιβίωσης που δίνουμε!».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αράχωβα: Οργισμένος ο ιδιοκτήτης του χάσκι – «Να πιάσουμε αυτό το κτήνος, δεν θα με εκπλήξει αν είναι συγγενικό πρόσωπο»

Νέες δηλώσεις έκανε μετά τη συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε στις Αρχές ο ιδιοκτήτης του 8χρονου…

8 Δεκεμβρίου 2023

Κορυφαίος προορισμός το Πήλιο για τη Θεσσαλία – Ποια προβλήματα εντοπίζουν οι τουρίστες

Πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο «πλασάρονται» οι ελληνικοί προορισμοί ως προς την αξιολόγησή τους…

8 Δεκεμβρίου 2023

Κασσελάκης: Η ΛΑΡΚΟ πρέπει να ξανανοίξει – Οι εργαζόμενοι ζουν την απόλυτη απαξίωση

«Πριν από μία εβδομάδα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ήρθαν στο γραφείο μου και μου περιέγραψαν…

8 Δεκεμβρίου 2023

Σε αίθουσα του Εφετείου της Αθήνας η δίκη για τη σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης από τον Κολωνό – Στο εδώλιο 26 κατηγορούμενοι

Στο ισόγειο του Εφετείου της Αθήνας και συγκεκριμένα στην αίθουσα Δ4 θα διεξάγεται η δίκη…

8 Δεκεμβρίου 2023

Κοινή ανακοίνωση ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ για τον τραυματισμό του αστυνομικού από φωτοβολίδα

Σε κοινή ανακοίνωση η ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ με αφορμή την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού…

8 Δεκεμβρίου 2023

Δώρο Χριστουγέννων 2023: Πότε θα μπει στους λογαριασμούς των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα

Μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, πρέπει να καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων 2023, όπως αναφέρουν η Γενική…

8 Δεκεμβρίου 2023