Ελλάδα

Συλλαλητήριο στο Κιλελέρ: Τιμήθηκε η 105η επέτειος από τον ξεσηκωμό των κολίγων

kileler

Την 105η επέτειο από τον ξεσηκωμό των κολίγων στο Κιλελέρ τίμησε σήμερα η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων διοργανώνοντας συλλαλητήριο σήμερα. Αγρότες όχι μόνον από την Θεσσαλία αλλά και άλλες περιοχές της χώρας έδωσαν μαζικά το «παρών» στο χώρο του μνημείου, όπου η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας είχε αναρτήσει πανό με το σύνθημα: «Εργατιά-Αγροτιά, μία φωνή, μία γροθιά».

Όπως τονίστηκε από τον κεντρικό ομιλητή Βαγγέλη Μπούτα, πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, «η κυβέρνηση μπορεί να άλλαξε αλλά τα προβλήματα παραμένουν με την ίδια ένταση, όπως και όλες οι αντιαγροτικές- αντιλαϊκές πολιτικές που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση και στο ξεκλήρισμα τους φτωχομεσαίους αγρότες».

«Η φορολογία από το πρώτο ευρώ, ο ΕΝΦΙΑ ή όπως αλλιώς θα ονομαστεί, η ακρίβεια στο πετρέλαιο, το ρεύμα και τα αγροτικά εφόδια, οι συνέπειες του εμπάργκο της Ρωσίας για την ωμή επέμβαση της ΕΕ στην Ουκρανία είναι ακόμη εδώ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αγροτοσυνδικαλιστής αναφέροντας ακόμη όπως «τη ραγδαία μείωση των εξισωτικών αποζημιώσεων, τις απλήρωτες ζημιές από τον ΕΛΓΑ, τις ζημιές από τις πρόσφατες πλημμύρες, την συνεχιζόμενη μείωση των ευρωπαϊκών ενισχύσεων, το νέο χαράτσι του 3% που παρακρατούν από φέτος σε όλες τις ενισχύσεις της ΕΕ, το συνεχιζόμενο χαράτσι σε κάθε δήλωση ΟΣΔΕ, την θηλιά των χρεών σε τράπεζες, εφορία, ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, που δημιουργούν μια ασφυκτική κατάσταση τόσο σε μας όσο και στις οικογένειές μας».

Και φυσικά, παρατήρησε ο κ. Μπούτας, «η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πίνει νερό στο όνομα της νέας ΚΑΠ η οποία αποτελεί το εργαλείο της ΕΕ για τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγους μεγαλοαγρότες και επιχειρηματίες, δηλαδή τους συγχρόνους τσιφλικάδες».

Ο κ. Μπούτας κάλεσε σε κοινή οργάνωση του αγώνα και συμμαχία, τους εργατοϋπάλληλους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, που επίσης πλήττονται, για να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους. «Έτσι τιμάμε εμείς τους αγώνες και τις θυσίες των εξεγερμένων κολίγων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε και μουσικό πρόγραμμα. Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτές του κόμματος.

πηγή www.protothema.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το