Κατηγορίες: Τοπικά

Σφοδρή πλαγιομετωπική σύγκρουση αυτοκινήτων στη σήραγγα της Γορίτσας …με αίσιο τέλος

Πανικός επικράτησε σήμερα στις 10 το πρωί στη σήραγγα της Γορίτσας μετά από σφοδρή πλαγιομετωπική σύγκρουση δύο Ι.Χ. αυτοκινήτων. Τρία άτομα τραυματίστηκαν και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό τους από τα οχήματα που καταστράφηκαν ολοσχερώς. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με σοβαρά τραύματα και εγκαύματα στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Αυτό ήταν το σενάριο άσκησης που εκτέλεσαν άψογα σήμερα, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, Αστυνομία, Πολιτική Προστασία Δήμου Βόλου και εθελοντές. Την άσκηση παρακολούθησε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας Νικ. Μιχαλάκης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή διεξαγωγή της και ευχήθηκε το σενάριο αυτό να μην γίνει ποτέ πραγματικότητα. “Οι τρεις υπηρεσίες συντονιστήκαμε πολύ καλά. Ο απεγκλωβισμός των τριών τραυματιών έγινε σε 20 λεπτά και μάλιστα μέσα από τα συντρίμμια δύο αυτοκινήτων, έπειτα από σφοδρή σύγκρουση. Το ΕΚΑΒ έσπευσε άμεσα, ενώ η τροχαία έκλεισε έγκαιρα τους δρόμους”.

Από την πλευρά του ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Χαρ. Πόζογλου επισήμανε ότι, σύμφωνα με το σενάριο, στην επιχείρηση απεγκλωβισμού αλλά και κατάσβεσης της φωτιάς που προκλήθηκε, συμμετείχαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία 16 άνδρες με τέσσερα οχήματα και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής της Α.Δ. Μαγνησίας Γιάννης Τόλιας συνεχάρη επίσης τις υπηρεσίες για την άψογη διεξαγωγή της άσκησης. “Από την πλευρά μας, η Τροχαία έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να φθάσουν όλοι έγκαιρα στο χώρο του ατυχηματος, αλλά και να αποφευχθεί η πρόκληση άλλου τροχαίου μετά από αυτό. Κλείσαμε τις εισόδους προς τη σήραγγα και απο την πλευρά του Περιφερειακού στο ύψος της Αλκίπης, αλλά και στη διασταύρωση με τον παραλιακό της Αγριάς”, είπε.

Οι παριστάμενοι εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και της Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης της Αγριάς παρακολούθησαν την άσκηση ως παρατηρητές, στο πλαίσιο εκπαίδευσής τους σε περίπτωση πραγματικού συμβάντος. Αυτό ανέφερε ο Βασίλης Ηλιόπουλος από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, τονίζοντας ότι πάντα οι ασκήσεις είναι επιτυχημένες και οι εθελοντές προσπαθούν να μάθουν ό,τι περισσότερο μπορούν για να συμβάλουν ουσιαστικά.

Επικίνδυνη η σήραγγα

Την επικινδυνότητα διέλευσης της σήραγγας με μεγάλες ταχύτητες και τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος επισήμαναν τόσο ο κ. Μιχαλάκης, όσο και ο κ. Τόλιας. “Σε ένα πραγματικό περιστατικό, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα, ειδικά αν το τροχαίο είχε προκληθεί μέσα στη σήραγγα. Απαιτείται μεγάλη προσοχή” τόνισε ο κ. Μιχαλάκης. “Οι οδηγοί πρέπει να τηρούν τα όρια ταχύτητας με ευλάβεια” τόνισε ο κ. Τόλιας.

 

Κλείσιμο Περιφερειακού
Διασταύρωση Περιφερειακού με παραλιακό δίκτυο στα Αστέρια

Μάλιστα πρότεινε την πραγματοποίηση σύσκεψης όλων των αρμοδίων φορέων για να συζητηθεί ο τρόπος αντιμετώπισης κατά τη θερινή περίοδο του μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου που παρατηρείται στη διασταύρωση του περιφερειακού με το εθνικό δίκτυο, στο ύψος της περιοχής “Αστέρια” Αγριάς.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δεν άντεχε να ακούει άλλο την καμπάνα της εκκλησίας και έφτασε μέχρι το δικαστήριο

Το καμπαναριό εκκλησίας στην Καλαμάτα είχε προκαλέσει «πονοκέφαλο» στους κατοίκους της περιοχής, καθώς χρησιμοποιούνταν ως…

13 Δεκεμβρίου 2023

Δικαστήριο της ΕΕ: Απορρίπτεται αγωγή από Σύριο υπήκοο που υποστήριζε ότι έπεσε θύμα pushback στο Αιγαίο

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο απέρριψε, απόψε, αγωγή αποζημίωσης 500.000 ευρώ κατά του…

13 Δεκεμβρίου 2023

Βρετανικό Μουσείο: Για σκραπ ενδέχεται να πουλήθηκαν τμήματα των κλεμμένων αρχαιοτήτων

Εκατοντάδες αντικείμενα στο Βρετανικό Μουσείο έχουν παραμορφωθεί, με πολύτιμα μέρη τους πιθανότατα να έχουν πουληθεί…

13 Δεκεμβρίου 2023

Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά; Τα στοιχεία της AEGEAN

Σε παραδοσιακούς χριστουγεννιάτικους προορισμούς, όπως το Παρίσι, η Πράγα και η Βιέννη, αλλά και αρκετούς…

13 Δεκεμβρίου 2023

Διανομείς: Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βελτιώσει τα δικαιώματα των εργαζομένων στις ψηφιακές πλατφόρμες

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη μέλη της ΕΕ συμφώνησαν σήμερα σε νομοθεσία που έχει…

13 Δεκεμβρίου 2023

Ομοφοβική επιστολή του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου για την ισότητα στον γάμο

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων έστειλε ομοφοβική επιστολή στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εκφράζοντας την…

13 Δεκεμβρίου 2023