Τοπικά

Σεμινάριο για τη σχολική ασφάλεια από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας

Ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο με τίτλο «Σχολική ασφάλεια και υγεία σε καιρούς πανδημίας» με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού σε θέματα ασφάλειας και υγιεινής του φυσικού σχολικού περιβάλλοντος (κτιριακές εγκαταστάσεις-εξοπλισμός), ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία.
Για πρώτη φορά συνεργάστηκαν όλες οι Διευθύνσεις Α/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας δια των υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων κ.κ. Αντωνίου Αντώνη Μαγνησίας, Γκίκα Αθανασίας Τρικάλων, Παπαδούλη Σπυριδούλας Καρδίτσας, Χατζημίχου Κωνσταντίνας Λάρισας και συμμετείχαν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί και από τους τέσσερις νομούς. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο στήριξης των εκπαιδευτικών που υλοποιούν Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων με θέματα Αγωγής Υγείας, αλλά και όλων όσοι ενδιαφέρονταν, σε συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η εισηγήτρια δρ Νίκη Σύρου, μεταξύ άλλων παρουσίασε συγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό και δράσεις με τίτλο: «Σχολική ασφάλεια και υγιεινή», το οποίο εγκρίθηκε για 5η συνεχή σχολική χρονιά από το Υ.ΠΑΙ.Θ και για το σχ. έτος 2020-2021».

O διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Πολύζος Γεώργιος, οι δ/ντές Λάρισας κ. Καραγιώργου Αικατερίνη, Τρικάλων κ. Τρικάλης Χρήστος και Καρδίτσας κ. Μπότας Αθανάσιος, στους χαιρετισμούς τους τόνισαν την ανάγκη υποστήριξης των εκπαιδευτικών στην ανάληψη δράσεων με τους μαθητές τους για τη βελτίωση της ποιότητας του σχολικού περιβάλλοντος και τον περιορισμό των παραγόντων κινδύνου για την υγεία και ασφάλεια των μελών της σχολικής κοινότητας.

Οι διευθυντές Εκπαίδευσης τόνισαν επίσης ότι το σεμινάριο αφορά στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού σε θέματα ασφάλειας και υγιεινής του φυσικού σχολικού περιβάλλοντος με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του σχολικού περιβάλλοντος και τον περιορισμό των παραγόντων κινδύνου για την υγεία και ασφάλεια των μελών της σχολικής κοινότητας. Τούτο καθίσταται αναγκαίο περισσότερο από κάθε άλλη φορά σήμερα που διανύουμε μια ιδιαίτερη πρόκληση, αυτή της αντιμετώπισης των έκτακτων συνθηκών από την επιδημία του κορωνοϊού Covid-19. Είναι ιδιαίτερα σημαντική για την υγεία των μαθητών και μαθητριών η παροχή ασφαλών και υγιεινών συνθηκών διδασκαλίας που θα προστατεύει τους/τις μαθητές/τριες και το προσωπικό από τραυματισμό, ασθένεια ή τον ιό Sars CoV2 και συνάμα η προώθηση δράσεων πρόληψης ενάντια σε γνωστούς παράγοντες κινδύνου. Οι εκπαιδευτικοί αποτελούν την εμπροσθοφυλακή της εκπαίδευσης των παιδιών, γι’ αυτό είναι σημαντικό να τους παρέχεται βασική και συνεχής επιμόρφωση σε θέματα υγείας.
Το σεμινάριο υλοποιήθηκε διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Webex.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το