Τοπικά

Σε κάθε νεροποντή γεμίζουν νερά τα 5ο και 11ο δημοτικά Νέας Ιωνίας – Επείγουν οι εργασίες μόνωσης

Το πρόβλημα με την εισροή υδάτων στο διδακτήριο που στεγάζονται τα 5ο και 11ο Δημοτικά Νέας Ιωνίας, επανήλθε ξανά προχθές, όταν με τη συνεχή νεροποντή, πλημμύρισε ο εσωτερικός χώρος του σχολείου και διακόπηκαν τα μαθήματα.
Οι δάσκαλοι προσπαθούσαν με τις σκούπες, τις σφουγγαρίστρες, τα χαρτόνια και τους κουβάδες να μαζέψουν τα νερά, αλλά αυτό από ένα σημείο και μετά ήταν ακατόρθωτο, καθώς η βροχόπτωση ήταν συνεχής και έντονη, και τα νερά εισέρρεαν στο εσωτερικό του κτιρίου «γλείφοντας» τους τοίχους και πλημμυρίζοντας το δάπεδο.
Ο διευθυντής του 5ου δημοτικού Νέας Ιωνίας κ. Γιώργος Νάνος επισήμανε πως η εισροή των υδάτων έγινε στον αίθριο στεγασμένο χώρο, όπου τρώνε τα παιδιά, κάνουμε τις γιορτές και λειτουργεί γενικότερα ως τόπος πολλαπλών χρήσεων. Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό. Προχθές έμπαινε το νερό από τέσσερα με πέντε σημεία. Υπάρχει μια στέγη με πάνελ που δεν έχει δέσει καλά με το υπόλοιπο κτίριο. Έχουν έρθει από τον Δήμο και έχουν καθαρίσει κάποιες υδρορροές, αλλά αυτές θα πρέπει να αντικατασταθούν, καθώς έχει ξεκινήσει και η διάβρωση του τοίχου, αλλά και της σιδηροκατασκευής.

Επίσης ο κ. Νάνος είπε πως «πλέον έχει προκύψει και ένα άλλο πρόβλημα καθώς μπαίνουν νερά και από το νότιο κλιμακοστάσιο του κτιρίου μέσω της ταράτσας. Προφανώς είναι κάπου χαλασμένη η μόνωση. Γι’ αυτό και θα πρέπει να γίνουν εργασίες σε περισσότερα από ένα σημεία».
Χθες κλιμάκιο τεχνικών υπηρεσιών από τον Δήμο Βόλου μετέβη στο σχολεία για να εκτιμήσει την κατάσταση και να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες.
«Το κλιμάκιο του Δήμου μας είπε πως θα πρέπει να γίνει εργολαβία για το συγκεκριμένο έργο. Εμείς ζητήσαμε να υπάρξουν εκτός από την εργολαβία που μπορεί να καθυστερήσει, πιο άμεσες εργασίες, γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρέξει και μάλιστα δυνατά. Μας απάντησαν ότι θα το κοιτάξουν να βρουν μια προσωρινή λύση και να μην υπάρχει αυτό το φαινόμενο» τόνισε διευθυντής του σχολείου .


«Κάθε φορά που βρέχει, φοβόμαστε για την ένταση της βροχόπτωσης, γιατί υπάρχει κίνδυνος, να μην μπορούμε να μαζεύουμε τα νερά από τη συνεχή εισροή και να προκύπτουν προβλήματα με την ασφάλεια των μαθητών, αν γλιστρήσουν και πέσουν στο δάπεδο. Αυτός ήταν και ο λόγος που προχθές υποβάλλαμε αίτημα στον Δήμο για διακοπή των μαθημάτων» τόνισε ο κ. Νάνος.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Στη Βουλή

  Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων πραγματοποίησε στις 28 Νοεμβρίου η γ’ τάξη του…

7 Δεκεμβρίου 2023

Εκκαθάριση στο μητρώο του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937

Την εκκαθάριση του μητρώου του αποφάσισε ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, κάτι που υποχρεούται να…

7 Δεκεμβρίου 2023

Πιστοποιήθηκαν εθελοντές και συμπολίτες στην ΚΑΡΠΑ από την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας

Άλλοι 31 Νέοι εθελοντές και εθελόντριες της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων και 25 συμπολίτες εκπαιδεύτηκαν και…

7 Δεκεμβρίου 2023

Στα μαθήματα κολύμβησης των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Βόλου εθελοντές της ΛΕΔ Μαγνησίας

Στα μαθήματα κολύμβησης των μαθητών του Εεεεκ Βόλου (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης) βοηθάει κάθε…

7 Δεκεμβρίου 2023

“Ερυθρόλευκο” πυρ κατά Καλόγηρου

Οι εξηγήσεις που έδωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ Μίλτος Καλόγηρος σχετικά με τις ποινές στον…

7 Δεκεμβρίου 2023

Παρατημένο 

  Παρατημένο χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας είναι το αυτοκίνητο στο πάρκιν του Κλειστού Γυμναστηρίου Νέας Ιωνίας.…

7 Δεκεμβρίου 2023