Αθλητισμός

“Ερυθρόλευκο” πυρ κατά Καλόγηρου

Οι εξηγήσεις που έδωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ Μίλτος Καλόγηρος σχετικά με τις ποινές στον Ολυμπιακό σε ραδιοφωνική του συνέντευξη δεν ικανοποίησαν τους «ερυθρόλευκους» που του επιτέθηκαν εκ νέου. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος με παρέμβασή του στην ίδια εκπομπή και οι οργανωμένοι φίλαθλοι με ανακοίνωσή τους.

Ως ανεπαρκή για τη θέση του προέδρου της ΕΠΣΘ χαρακτήρισε τον Μίλτο Καλόγηρο ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού Γιάννης Παπαδόπουλος μιλώντας στην εκπομπή Clasico του Βόλος 98,6. Αναλυτικά:

Για τον ορισμό των αγώνων του Ολυμπιακού: «Ο κ. Καλόγηρος θα μπορούσε να πει στις ομάδες πότε θα παίξουν και όχι στο ραδιόφωνο, ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Εμείς δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Παίζουμε σε ένα τοπικό πρωτάθλημα που διεξάγεται τόσο «ωραία» όπου τα σωματεία δεν ξέρουν πότε παίζουν και έχει ευθύνες ο κ. Καλόγηρος γι’ αυτό.

Η ομάδα μας προσπαθεί να λειτουργήσει σε ημιεπαγγελματικά πρότυπα, αν και είμαστε σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Θα μας πει ο κ. Καλόγηρος πότε θα πάρουμε ρεπό και πότε θα προετοιμαστούμε για τον αγώνα;  Θα είναι Σάββατο ή Κυριακή; Και σε ποιο γήπεδο;

Μέχρι τη Δευτέρα το πρωί δεν ξέραμε αν θα παίξουμε Τετάρτη και με ποια ομάδα θα παίξουμε και για ποιον θεσμό. Είναι διοργάνωση αυτή; Δεν είναι προσωπικό το θέμα με τον κ. Καλόγηρο, αλλά είναι θέμα θεσμικής ανεπάρκειας για τη θέση στην οποία βρίσκεται. Είναι ανεπαρκής».

Για τη φωτογραφία που «ανέβηκε» στη σελίδα της ομάδας με τους Καλόγηρο και Μάνδαλο: «Ο κ. Καλόγηρος είπε ότι ήταν ασέβεια εκ μέρους που «αναβάσαμε» αυτή τη φωτογραφία. Το κάναμε για να κάνουμε επίκληση στο συναίσθημα, γιατί βλέπουμε ότι το συναίσθημα του Ολυμπιακού δεν υπάρχει για τον κ. Καλόγηρο.

Πιο πολύ τον νοιάζει τι θα πουν οι άλλες ομάδες που έχει παίξει παρά τι θα πουν οι Ολυμπιακοί. Βάλαμε μία φωτογραφία με τον Αντώνη Μάνδαλο μπας και θυμηθεί ο Μίλτος Καλόγηρος σε ποια ομάδα έχει παίξει και δεν του ζητήσαμε να μας ευνοήσει, αλλά να μη μας κυνηγάει με τον τρόπο που το κάνει.

Γιατί ο Μίλτος Καλόγηρος, όταν χρειάζεται να ξέρει, ξέρει τα πάντα και όταν χρειάζεται να μην ξέρει, δεν ξέρει τίποτα. Του έχουμε πει από την αρχή του πρωταθλήματος ότι θα τον στηρίξουμε και θα τον βοηθήσουμε, αλλά θα το κάνουμε για το καλό του Ολυμπιακού και κανενός άλλου. Από τη στιγμή που επέλεξε να πολεμά με αυτό τον τρόπο τον Ολυμπιακό, την ομάδα που τον ανέδειξε, εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή. Εκείνος μας εξώθησε εδώ.

Του δώσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες, Πόσοι ακόμη επιπόλαιοι ορισμοί; Όρισε αγώνα Τετάρτη και τον ανέβαλε την Παρασκευή. Είχε την ευκαιρία να κάνει μία γιορτή του τοπικού ποδοσφαίρου φέτος στην ΕΠΣΘ με τον Ολυμπιακό Βόλου μέσα. Και εκείνος το έχει κάνει «καυτή πατάτα» που τρέμουν τα χέρια του να την πιάσει.

Για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο: «Όταν ήταν να οριστεί το παιχνίδι με τον Πανιώνιο ο κ. Καλόγηρος μας είπε ότι δεν θα γίνει στο ΕΑΚ, γιατί διαμαρτύρονται τα άλλα σωματεία. Αν όμως ήταν να τιμωρηθούμε ποιο ήταν το πρόβλημά του να παίξουμε στο ΕΑΚ και ο Πανιώνιος να πάρει τα χρήματα από τα εισιτήρια; Ο Πανιώνιος ήθελε να παίξει στο ΕΑΚ και όχι στο Βασδέκειο. Όμως επέμενε ο κ. Καλόγηρος και πήγα με τα… νερά του. Το αποτέλεσμα ήταν οι ποινές των δύο συν τεσσάρων αγωνιστικών».

 

 

Για τις ποινές που επιβλήθηκαν στην ομάδα: «Οι ποινές είναι όχι μόνο έξω από το γράμμα, αλλά και από το πνεύμα του νόμου. Μόνο που δεν έχει αποκλείσει τον Ολυμπιακό Βόλου να παίζει ποδόσφαιρο. Πολύ άδικη ήταν η απόφαση των δύο αγωνιστικών και των 800 ευρώ πρόστιμο για το ματς με τον Πύρασο στον Αλμυρό, όπου δεν ήμασταν και γηπεδούχοι. Προσωπικά έδωσα και 300 ευρώ στον πρόεδρο του Αλμυρού για τα καθίσματα».

Για το αν ο Ολυμπιακός θα κάνει έφεση: «Εννοείται ότι θα προσφύγουμε στην ΕΠΟ. Αν θέλει ο κ. Καλόγηρος να το πάμε στο νόμιμο, θα το πάμε στο νόμιμο».

Για την περαιτέρω στάση του: «Θα δούμε ποια αντιμετώπιση θα έχουμε από εδώ και πέρα από την ΕΠΣΘ και αναλόγως θα πράξουμε. Υπάρχει το κομμάτι το νομικό, το διοικητικό και το επικοινωνιακό. Εμείς την «καυτή πατάτα», που την έκανε ο Καλόγηρος τέτοια, δεν πρόκειται να τη βγάλουμε από τα χέρια του. Δεν υπάρχει λόγος να μας κάνει εχθρούς του. Μας έκανε. Μπορεί να το πάρει πίσω, αλλά εμείς να τον διευκολύνουμε και να πάρουμε την ευθύνη που εκείνος έχει ως πρόεδρος της ΕΠΣΘ, δεν θα το κάνουμε».

Για το αν θεωρεί ότι ο κ. Καλόγηρος μπορεί να επηρεάσει τα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής στις αποφάσεις της: «Από σεβασμό και μόνο σε κάποια πρόσωπα δεν θέλω να επεκταθώ ως προς το αν μπορεί να επηρεάσει τα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής. Ο καθένας έχει την ευκαιρία να αποδείξει στην πράξη στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας του Ολυμπιακού πόσο πολύ τον στηρίζει. Κάποιοι αυτήν την ευκαιρία την κλώτσησαν στα σκουπίδια».

 

Ανακοίνωση των Malavetas

Οι Malavetas εξέδωσαν την κάτωθι ανακοίνωση: «Με αφορμή τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ Μίλτος Καλόγηρος, αλλά και τις ποινές που δέχτηκε η ομάδα μας από την Πειθαρχική Επιτροπή αποτελούμενη από τους: Κατερίνα Βλαχάβα (πρόεδρο), Μάκρη Θωμά και Γκανάτσιο Αλκιβιάδη (μέλη) θα θέλαμε να παραθέσουμε κι εμείς τη σύντομη εμπειρία μας από το τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣΘ. Σε όποιο γήπεδο και να παίζουμε, κάνουν την εμφάνιση τους οι γνωστοί μπράβοι της πόλης, οι οποίοι χαίρουν της ειδικής μεταχείρισης της αστυνομίας και της εισαγγελίας τη στιγμή που τραμπουκίζουν και δέρνουν όποτε αυτοί το θεωρήσουν απαραίτητο, φιλάθλους που δεν έχουν να πληρώσουν το ασφράγιστο εισιτήριο απ την εφορία κάνοντας την αγορά του υποχρεωτική, ενώ έχει την επιγραφή της «οικονομικής ενίσχυσης». Που είναι η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΘ εδώ η οποία κοπτεται για την ομαλή και νόμιμη διεξαγωγή του πρωταθλήματος; Που είναι άραγε το ΣΔΟΕ για να διαφυλάξει τα διαφυγόντα έσοδα του κράτους; Πάλι εμείς τα κορόιδα οι φορολογούμενοι θα πληρώνουμε κανονικά ενώ οι άλλοι πληρώνονται μαύρα και ως μαύρα τα τσεπώνουνε; Πολλά μέλη των οργανωμένων της ομάδας μας, έχουν παίξει για χρόνια στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ και έχουν κεραστεί πολλές φορές, πέτρες, τσιμεντολιθους, κλειδιά, κινητά κτλ, σε πολλά γήπεδα του νομού μας. Ποτέ δεν τιμωρήθηκαν τόσο αυστηρά άλλες ομάδες όσο η δική μας και χωρίς ποτέ με δική μας υπαιτιότητα να κινδυνεύσει η σωματική ακεραιότητα κάποιου παίκτη σε αγώνα της ομάδας μας. Για το γενικότερο κλίμα βίας στο τοπικό μας πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός Βόλου ευθύνεται όσο ευθυνόταν το 2010 για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο. Δεν ξεκίνησε η βία το 2023 που κάποιοι θέλησαν να τα ρίξουν όλα στην ομάδα μας και στους φιλάθλους μας. Τη βία την βιώνουμε καθημερινά από τους τοπικούς και όχι μόνο άρχοντες, μέσω της «λογικής του μπράβου» που έχει κατακλύσει την πόλη την στιγμή που όλοι σφυρίζουν αδιάφορα. Τι έκανε η ΕΠΣΘ σαν Ένωση όταν ακούστηκε πως θα κατεδαφιστεί το ιστορικότερο γήπεδο του νομού, για να προστατέψει το παρελθόν και το μέλλον του ποδόσφαιρο της πόλης; Στα μάτια όσων μας κυνηγούν, φαίνεται η κατάντια του ανθρώπου που αγάπησε το χρήμα. Ξεχνά από που ξεκίνησε και που αγαπήθηκε. Σκύβει το κεφάλι στους ισχυρούς και χτυπά τους αδύναμους για 30 αργύρια. Ας αφήσει η ΕΠΣΘ λοιπόν το παραμύθι της και ας κοιτάξει πρώτα να διορθώσει τα χάλια του πρωταθλήματος που διεξάγει, εμείς περαστικοί είμαστε από εδώ».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Παρατημένο 

  Παρατημένο χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας είναι το αυτοκίνητο στο πάρκιν του Κλειστού Γυμναστηρίου Νέας Ιωνίας.…

7 Δεκεμβρίου 2023

Μία ισοπαλία έχει αποσπάσει στην Τούμπα ο Βόλος

Έξι φορές έχουν αναμετρηθεί στην Τούμπα ΠΑΟΚ και Βόλος, όλες για το πρωτάθλημα της Σούπερ…

7 Δεκεμβρίου 2023

Ανοίγει η διά χειρός γιορτινή έκθεση του ΛΕΒ

  Επειδή το χειροποίητο είναι… αλλιώς, ετοιμάστηκε και φέτος το καθιερωμένο παζαράκι του Λυκείου των…

7 Δεκεμβρίου 2023

Δεν παίζουν με Βόλο Μπάμπα, Μεϊτέ και Κουλιεράκης στον ΠΑΟΚ

Να κάνει ισχυρό βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας θέλει ο ΠΑΟΚ στο σημερινό…

7 Δεκεμβρίου 2023

Παρουσιάζεται το βιβλίο της Δέσποινας Λάππα – Κόντου «Κοίτα, ξημερώνει»

  Το νέο βιβλίο της Δέσποινας Λάππα - Κόντου με τίτλο «Κοίτα, ξημερώνει» θα παρουσιαστεί…

7 Δεκεμβρίου 2023

Στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Βόλος για το Κύπελλο

Στην Τούμπα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ αγωνίζεται σήμερα ο Βόλος για τη φάση των «16»…

7 Δεκεμβρίου 2023