Τοπικά

Σε καραντίνα οι νεοεισερχόμενοι στις φυλακές Βόλου

Δρακόντεια είναι τα μέτρα που έχουν ληφθεί στα σωφρονιστικά καταστήματα της Μαγνησίας για την αποφυγή εμφάνισης κάποιου κρούσματος κορωνοϊού, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα δημιουργούνταν σοβαρά προβλήματα, εξαιτίας και του συνωστισμού κρατουμένων που εμφανίζεται στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου.
Μάλιστα στο ΕΚΚΝ όσοι περνούν την πύλη του για πρώτη φορά ή μεταφέρονται από άλλη φυλακή της χώρας μπαίνουν σε 14ήμερη καραντίνα, καθώς έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος, όπου παραμένουν για το παραπάνω διάστημα για λόγους ασφαλείας. Παράλληλα έχουν διατεθεί τόσο στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, όσο και στους κρατούμενους αντισηπτικά, γάντια και μάσκες για την προφύλαξή τους, ενώ προληπτικά υποβάλλονται σε θερμομέτρηση, φύλακες και κρατούμενοι, ειδικά αν κάποιος από τους δεύτερους παραπονεθεί ότι δεν αισθάνεται καλά.

Πλέον δεν είναι σπάνια η εικόνα μέσα στις φυλακές Βόλου οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι να κυκλοφορούν με χειρουργικές μάσκες, ακολουθώντας τα αυστηρά μέτρα υγιεινής που αναφέρει ο ΕΟΔΥ, τηρώντας τα όσο μπορούν καλύτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα έχουν προκαλέσει την αντίδραση κάποιων κρατουμένων, που τα θεωρούν υπερβολικά, χωρίς, ωστόσο να ξεφύγουν από τα όρια της λεκτικής γκρίνιας, ενώ άλλοι συμφωνούν με αυτά κρίνοντάς τα αναγκαία.
Εξίσου αυστηρότατα είναι τα μέτρα που εφαρμόζονται και στις Αγροτικές Φυλακές Κασσαβέτειας, αφού πλέον έχουν κοπεί τα επισκεπτήρια των κρατουμένων και έχει μπει στοπ στις μεταγωγές από και προς το σωφρονιστικό κατάστημα. Επιπλέον όσοι επιστρέφουν από άδεια τίθενται σε καραντίνα για 14 ημέρες σε ξεχωριστούς θαλάμους, με τη διοίκηση της φυλακής να έχει προχωρήσει στη διανομή γαντιών, χειρουργικών μασκών, απολυμαντικών σκευασμάτων, όπως επίσης και κρεμοσάπουνων για φύλακες και κρατούμενους.
Παρά την οργάνωση και τα μέτρα που έχουν ληφθεί στις δύο φυλακές της Μαγνησίας, επικρατεί προβληματισμός στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Βόλου για το γεγονός ότι τα αιτήματά τους προς την κεντρική εξουσία δεν έχουν εισακουστεί για την αποσυμφόρησή του. Πόσο μάλλον πλέον με την πανδημία του κορωνοϊού υπάρχει ένας φόβος για το τι θα γίνει σε περίπτωση που εμφανιστεί κρούσμα, καθώς αν δεν εντοπιστεί έγκαιρα κινδυνεύουν να εκτεθούν οι 150 περίπου κρατούμενοι.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία (στις 16 Μαρτίου) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπου ανήκει πλέον η αρμοδιότητα ελέγχου των σωφρονιστηρίων της χώρας, κρατούνται 126 νέοι ενήλικες στο ΕΚΚΝ Βόλου, με τη χωρητικότητά του να φτάνει μόλις τα 54 άτομα, με ποσοστό υπερκάλυψης στο 233,33%… Παράλληλα χειρότερη είναι η εικόνα που παρουσιάζεται, αφού σύμφωνα με σωφρονιστικούς υπαλλήλους μέχρι προχθές Παρασκευή 20 Μαρτίου κρατούνταν 150 άτομα στις φυλακές Χιλιαδούς, αποτελώντας βάσει των παραπάνω αριθμητικών δεδομένων την πιο γεμάτη φυλακή σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κασσελάκης: Άμεσα μέτρα €3,2 δισ. για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Άμεσα μέτρα ύψους 3,2δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας περιλαμβάνουν οι προτάσεις του Στέφανου…

12 Μαρτίου 2024

Μενίδι: Θρήνος για τον 19χρονο που σκοτώθηκε στο τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη ο Ξανθόπουλος

Σκηνές που θυμίζουν αρχαία τραγωδία διαδραματίζονται στη λεωφόρο Δεκελείας, στο Μενίδι, όπου τα ξημερώματα έχασε…

12 Μαρτίου 2024

Νέα ομοφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη – Συνελήφθη ο δράστης

Νέο ομοφοβικό επεισόδιο σημειώθηκε, τη Δευτέρα, στη Θεσσαλονίκη, στο πλακόστρωτο του Λευκού Πύργου. Συγκεκριμένα, έγινε…

12 Μαρτίου 2024

Απογευματινά χειρουργεία: Ξεκίνησαν στη Θεσσαλονίκη – Οι πρώτες επεμβάσεις και το σχόλιο Γεωργιάδη

Από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» ξεκίνησαν λίγο πριν τις 4 το απόγευμα τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία…

12 Μαρτίου 2024

Γερμανία: Κρίσιμη δίκη για το ακροδεξιό AfD λίγο πριν τις εκλογές

Δεκαπέντε χιλιάδες σελίδες δικογραφίας, πάνω από 270 φάκελοι, 100 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι και μια διαδικασία που…

12 Μαρτίου 2024

Απίστευτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας: Την χτυπούσε μπροστά στο παιδί τους

Ένα απίστευτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας έρχεται στο φως της δημοσιότητας, με το θύμα της επίθεσης…

12 Μαρτίου 2024