Αθλητισμός

Σε κάλο δρόμο ο Ολυμπιακός Βόλου όμως χρειάζεται περαιτέρω βελτίωση

Την ευκαιρία να διαπιστώσει την αγωνιστική ετοιμότητα όλων των παικτών είχε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Στέφανος Ξηροφώτος, στο φιλικό με τη Δήμητρα, στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 3-1 στην Ευξεινούπολη.
Συνολικά αγωνίστηκαν 21 ποδοσφαιριστές, μαζί με ορισμένους νεαρούς από την Κ19. Δεν έπαιξαν ο τραυματίας Γκενάτι Ξενοδόχοφ (για προληπτικούς λόγους), καθώς και οι Θωμάς Γραικός, Νίκος Μπουτζίκος, όπως και ο Δημήτρης Ζιάκας, που βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας.
Ο Τάσος Μαρούδας δεν μετέχει, πλέον, στις προπονήσεις της ομάδας (δεν έπαιξε στα φιλικά με τον Πιερικό και τη Δήμητρα), καθώς ο 23χρονος επιθετικός, όπως όλα δείχνουν, θα δοθεί δανεικός σε ομάδα Γ’ Εθνικής.
Θυμίζουμε, πως ο Μαρούδας πέρυσι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας με τον Ολυμπιακό Βόλου είχε τραυματιστεί σοβαρά (ρήξη χιαστού), επανήλθε υγιής στους αγωνιστικούς χώρους και ακολούθησε κανονικά το βασικό στάδιο των “ερυθρολεύκων” στο Καρπενήσι.

Μετά την απόκτηση των Μπρούνο Μπαράνκο και Κώστα Γεωργακόπουλου και με την παρουσία και του Ιάσονα Παπαδημητρίου, δύσκολα ο Μαρούδας θα έβρισκε θέση στην επίθεση της ομάδας.
Επίσης, παρελθόν από τον Ολυμπιακό αποτελεί ο Γιώργος Αγιώτης. Η απόκτησή του ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό στις 22 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, λίγες μέρες αργότερα, ο νεαρός αμυντικός ζήτησε να αποχωρήσει ο ίδιος από την ομάδα. Η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» έχει ως πάγια αρχή να μην κρατά κανέναν παίκτης στην ομάδα και το ίδιο έπραξε και στην περίπτωση του Αγιώτη.
Ο 21χρονος αμυντικός, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα του εξωτερικού, έχοντας στα χέρια του σχετική πρόταση.
Να επανέρθουμε στο φιλικό με τη Δήμητρα, στο οποίο ο Ολυμπιακός παρουσίασε δύο πρόσωπα. Ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο πέτυχε δύο γκολ, είχε πολλές ευκαιρίες να σημειώσει κι άλλα τέρματα, με τον Στέφανο Ξηροφώτο να χρησιμοποιεί στο αρχικό σχήμα τους νεαρούς Κωνσταντίνου, Μπόλη και Παπακώστα.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν την ίδια καλή παρουσία, οι ευκαιρίες που δημιούργησαν ήταν σαφώς λιγότερες, με την τεχνική ηγεσία να χρησιμοποιεί όλους τους παίκτες που έχει στη διάθεσή της και ορισμένους από την ομάδα Κ19 του συλλόγου. Στο διάστημα αυτό ο Ολυμπιακός πέτυχε ένα γκολ με τον Νίκολας Ντα Κάμπο, ενώ η Δήμητρα σκόραρε με χτύπημα πέναλτι του Πέτρου Θωμαΐδη, μειώνοντας σε 3-1.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους στο δεύτερο ημίχρονο και είχαν σαφώς καλύτερη παρουσία, σε σχέση με το πρώτο μέρος.
Με τον Ολυμπιακό αγωνίστηκαν για πρώτη φορά οι νεοαποκτηθέντες Κώστας Γεωργακόπουλος και Γεράσιμος Βουκελάτος. Έπαιξαν στο δεύτερο ημίχρονο και έδειξαν πως χρειάζονται χρόνο προσαρμογής. Έχουν καλά στοιχεία, ως ποδοσφαιριστές, τα οποία μέσα από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια, μπορούν να τα βγάλουν στο γήπεδο.
Επίσης, για 65 λεπτά αγωνίστηκε ο Μπρούνο Μπαράνκο, ο οποίος ήταν κινητικός, μέσα στις φάσεις, πέτυχε το δεύτερο τέρμα του Ολυμπιακού, όμως, ακόμη δεν είναι έτοιμος στο βαθμό που επιθυμεί και ο ίδιος. Φαίνεται, ωστόσο, πως «διψά» να προσφέρει στην ομάδα και αυτό το αποδεικνύει το πάθος με το οποίο αγωνίζεται.
Όσον αφορά τον Ιγκόρ Φιλίποβιτς, ο οποίος έπαιξε στη φυσική του θέση, αυτή του κεντρικού αμυντικού, είναι ένας παίκτης που καθοδηγεί την άμυνα και μέρα με την ημέρα αποκτά μεγαλύτερη συνοχή με τους συμπαίκτες του.

Να σημειώσουμε, πως το πρώτο τέρμα του Ολυμπιακού πέτυχε ο Ιάσων Παπαδημητρίου, οποίος σκόραρε και πάλι, όπως έκανε και στο προηγούμενο φιλικό με τον Πιερικό. Ο Βολιώτης επιθετικός παρουσιάζεται ολοένα και καλύτερος από παιχνίδι σε παιχνίδι και δείχνει πως είναι ένας επιθετικός που «βλέπει» δίχτυα.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Στέφανος Ξηροφώτος, τόνισε τα εξής, όσον αφορά τη φιλική αναμέτρηση: «Το παιχνίδι είχε δύο όψεις. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί. Στο δεύτερο έγιναν πολλές αλλαγές και έπεσε ο ρυθμός, ενώ έγιναν και λάθη, τα οποία πρέπει να τα δούμε στην προπόνηση. Άλλωστε, γι’ αυτό είναι τα φιλικά, για να βλέπουμε τα προβλήματα και να τα διορθώσουμε. Θα πρέπει να δούμε αν κάποιοι ποδοσφαιριστές μπορούν ή δεν μπορούν να βοηθήσουν και να ενισχυθούμε. Θα αποκτηθούν ακόμη ένας ή δύο παίκτες. Το Σάββατο θα δώσουμε ένα ακόμη φιλικό με τη Βέροια. Κάθε ματς για εμάς είναι ξεχωριστό και το ίδιο ισχύει και για κάθε ημέρα προπόνησης».

Κλείνει αμυντικό χαφ
Κοντά στην απόκτηση Έλληνα ανασταλτικού μέσου βρίσκεται ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος έχει να επιδείξει συμμετοχές και στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον εν λόγω ποδοσφαιριστή, καθώς όπως όλα δείχνουν δεν προχωρά η απόκτηση του Βόσνιου μέσου.
Στον Ολυμπιακό θέλουν να ενισχύσουν τον άξονα με έναν έμπειρο και ταυτόχρονα φιλόδοξο ποδοσφαιριστή, ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ. Σύντομα αναμένονται εξελίξεις στο θέμα, ενώ όπως τόνισε ο Στέφανος Ξηροφώτος, δεν αποκλείεται να αποκτηθεί ένας ακόμη ποδοσφαιριστής, εφόσον κριθεί ότι η ομάδα χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση.
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού επιθυμεί να ολοκληρωθούν οι μεταγραφικές κινήσεις για να μπορεί να δουλέψει με όλο το υλικό που έχει στη διάθεσή του, με στόχο να δημιουργήσει μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει το πρωτάθλημα με μοναδικό στόχο την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ 2.

Φιλικό με Βέροια το Σάββατο
Αύριο Σάββατο ο Ολυμπιακός δίνει νέο φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τη Βέροια εκτός έδρας. Θα είναι ένα πολύ δυνατό τεστ με μια ομάδα που θα την αντιμετωπίσουν οι «ερυθρόλευκοι» στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, με τον Στέφανο Ξηροφώτο να έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τους παίκτες που προορίζει για το βασικό σχήμα. Φυσικά θα χρησιμοποιήσει και τους τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, προκειμένου να διαπιστώσει την αγωνιστική τους ετοιμότητα.
Αναμένεται να αγωνιστούν κανονικά οι Θωμάς Γραικός και Νίκος Μπουτζίκος, οι οποίοι για προληπτικούς λόγους δεν έπαιξαν στο φιλικό με τη Δήμητρα. Ο πρώτος θυμίζουμε είχε τραυματιστεί στη φιλική αναμέτρηση με τον Πιερικό, ενώ ο δεύτερος αισθανόταν κάποιες μικροενοχλήσεις. Το πιθανότερο είναι να τεθεί στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας και ο Γκενάτι Ξενοδόχοφ, ο οποίος αντιμετώπισε ένα αιμάτωμα στη γάμπα, το οποίο το ξεπέρασε.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Meteo: Οι επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων στην Ελλάδα από το 2000 έως το 2023

Τις κοινωνικο - οικονομικές επιπτώσεις στην Ελλάδα την περίοδο 2000–2023 από τα ακραία καιρικά φαινόμενα…

27 Δεκεμβρίου 2023

Δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ και τον Ιανουάριο

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στα e-εργαστήρια (workshops) ομαδικής συμβουλευτικής από εξειδικευμένα στελέχη της…

27 Δεκεμβρίου 2023

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού που χτυπήθηκε στο Ρέντη

Σε δήλωση του για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού που είχε χτυπηθεί βαριά στα επεισόδια…

27 Δεκεμβρίου 2023

Πάνω από 21.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, λέει η Χαμάς

Συνολικά 21.110 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 55.243 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα από…

27 Δεκεμβρίου 2023

TikTok: Τρεις άνδρες αποτύπωσαν σε βίντεο την «υστερία» των μανάδων τα Χριστούγεννα και έγιναν viral

Μέσα σε μόλις τρεις μέρες, ένα χριστουγεννιάτικο βίντεο έγινε viral με σχεδόν 80 εκατομμύρια προβολές,…

27 Δεκεμβρίου 2023

Κινούμαι Ηλεκτρικά 2: Εγκρίθηκαν επιδοτήσεις σε ακόμη 1.368 δικαιούχους

Εγκρίθηκε η καταβολή 3.431.336,24 ευρώ σε άλλους 1.368 δικαιούχους, οι οποίοι είχαν αιτηθεί επιδότησης, στο…

27 Δεκεμβρίου 2023