Κόσμος

Σε φυλακή στην Αρκτική ο Αλεξέι Ναβάλνι – Τα πλάνα στα social media

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Αλεξέι Ναβάλνι τη Δευτέρα (25/12), ο φυλακισμένος πολιτικός της ρωσικής αντιπολίτευσης εντοπίστηκε σε σωφρονιστικό κατάστημα βόρεια του Αρκτικού Κύκλου.

Είχαν χάσει τα ίχνη του
Οι συνεργάτες του φυλακισμένου επικριτή του Βλαντίμιρ Πούτιν, την ίδια μέρα δήλωσας πως, «Βρήκαμε τον Ναβάλνι! Ο Αλεξέι κρατείται στη σωφρονιστική αποικία IK-3 “Polar Wolf” (Πολικός Λύκος) στο Χαρπ στην Αυτόνομη Περιοχή Yamalo-Nenets – μια από τις βορειότερες και πιο απομακρυσμένες αποικίες της χώρας». Οι συνεργάτες του Ναβάλνι, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, είχαν κινητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη καθώς είχαν χάσει τα ίχνη του.

Ο Ναβάλνι μεταφέρθηκε όσο πιο μακριά γίνεται από το Κρεμλίνο, ενόψει των προεδρικών εκλογών στη χώρα. Συγκεκριμένα, ο Ρώσος πολιτικός εντοπίστηκε σε μία σκληρότερες «αποικίες» της Ρωσίας, τη φυλακή της Αρκτικής, σε απόσταση περίπου 1.900 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Μόσχας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των συνεργατών του Ναβάλνι, «οι συνθήκες εκεί είναι σκληρές, με ειδικό καθεστώς στη ζώνη του μόνιμου παγετού. Είναι πολύ δύσκολο να φτάσετε εκεί και τα ταχυδρομεία δε λειτουργούν».

Η δικηγόρος του πολιτικού, Κίρα Γιάρμις, ανακοίνωσε ότι, ο κρατούμενος ηγέτης της αντιπολίτευσης, κατάφερε να δει τον δικηγόρο του και «είναι καλά». Οι δικηγόρου του Ναβάλνι δεν τον είχαν δει από την 6η Δεκεμβρίου. Είχαν από τότε είχαν σημάνει συναγερμό για την τύχη του, παρότι ήταν ενήμεροι για το ότι επρόκειτο να μεταφερθεί σε αποικία «ειδικού καθεστώτος», τη σκληρότερη βαθμίδα στο σωφρονιστικό σύστημα της Ρωσίας.

Ο δικηγόρος του Ναβάλνι, Ιβάν Ζντάνοφ, σε σχετική ανακοίνωση σημείωσε: «Πολλά ευχαριστώ στους υποστηρικτές μας, ακτιβιστές, δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ που ανησυχούν για την τύχη του Αλεξέι και που δεν κουράζονται να γράφουν σχετικά με την κατάσταση».

Πηγή:ethnos

Share
Ετικέτες: Αλεξέι Ναβάλνι

Πρόσφατα άρθρα

Βασίλης Καρράς: Στην εξόδιο ακολουθία του τραγουδιστή ο Νίκος Ανδρουλάκης – «Τον αγάπησε όλη η Ελλάδα» (βίντεο)

Σε λαϊκό προσκύνημα έχει τεθεί σήμερα- μέχρι αργά το βράδυ- η σορός του Βασίλη Καρρά,…

26 Δεκεμβρίου 2023

15 ασθενείς με κορονοιό στο Νοσοκομείο Βόλου – Δύο μωρά ανάμεσά τους

Δεκαπέντε είναι οι ασθενέις, που νοσηλεύονται με κορονοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου. Στη ΜΕΘ όπως και…

26 Δεκεμβρίου 2023

Πρόσκληση κοπής βασιλόπιτας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών προσκαλεί στην κοπή της ετήσιας Βασιλόπιτας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών καθώς…

26 Δεκεμβρίου 2023

Kamar de los Reyes: Πέθανε ο ηθοποιός από το «Call Of Duty» έπειτα από μάχη με τον καρκίνο

Την τελευταια του πνοή, σε ηλικία 56 ετών, άφησε ο Καμάρ Ντι Λος Ρέιες (Kamar…

26 Δεκεμβρίου 2023

Ο ληστής ακινητοποίησε την υπάλληλο του μίνι μάρκετ με τη χρήση βίας

Εφιαλτικές στιγμές έζησε για δυόμιση λεπτά η νεαρή υπάλληλος μίνι μάρκετ στη Θεσσαλονίκη, που έγινε…

26 Δεκεμβρίου 2023

Βασίλης Καρράς: Ποιοι επώνυμοι έδωσαν το «παρών» στην κηδεία του – Δηλώσεις Αχ.Μπέου

Χιλιάδες κόσμου αποχαιρετούν σήμερα τον Βασίλη Καρρά στον Ιερό Ναό της του Θεού Αγίας Σοφίας…

26 Δεκεμβρίου 2023