Κόσμος

Ιερέας υποστήριξε ότι ο Χριστός ήταν «Παλαιστίνιος Εβραίος σε χώρα υπό κατοχή»

Έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε ένας ιερέας, ο οποίος προσπάθησε να συνδέσει την ιστορία των Χριστουγέννων με τον πόλεμο στο Ισραήλ.

Η τοποθέτησή του έγινε την ημέρα των Χριστουγέννων, όταν ο καθολικός ιερέας Έντουαρντ Μπεκ ρωτήθηκε για τον πόνο και τη δυστυχία που υπάρχει στον κόσμο κατά τη διάρκεια των γιορτών και τον κάλεσαν να στείλει το δικό του μήνυμα σε όσους αισθάνονται απελπισμένοι.

Η απάντησή του ήταν αναπάντεχη, καθώς χαρακτήρισε τον Ιησού Χριστό ως «Παλαιστίνιο Εβραίο», που γεννήθηκε σε χώρα υπό κατοχή.

«Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι ότι η ιστορία των Χριστουγέννων αφορά έναν Παλαιστίνιο Εβραίο – πόσο συχνά συναντάτε αυτές τις λέξεις μαζί; Ένας Παλαιστίνιος Εβραίος που γεννήθηκε σε μία εποχή που η χώρα του ήταν υπό κατοχή, σωστά; Δεν μπορούσαν να βρουν ένα μέρος για να γεννήσει η μητέρα του. Ήταν άστεγοι. Τελικά έπρεπε να φύγουν ως πρόσφυγες στην Αίγυπτο. Θέλω να πω, δεν μπορείς να μην φανταστείς τους παραλληλισμούς με τη σημερινή παγκόσμια κατάσταση» είπε στο CNN.

«Ντροπιαστικά λάθος»

Έντονες ήταν οι επικρίσεις κατά του ιερέα, μιλώντας για «λανθασμένη» ιστορία για τον Ιησού Χριστό. «Είναι ντροπιαστικό λάθος» σχολίασε αρθρογράφος της New Tork Post.

«Ο πατέρας Μπεκ πρέπει να σταματήσει να βλέπει Αλ Τζαζίρα και να αρχίσει να διαβάζει την Καινή Διαθήκη» σχολίασε ερευνητής του Ιδρύματος για την Υπεράσπιση των Δημοκρατιών.

Πυρά δέχθηκε και το CNN, καθώς αρκετοί Ρεπουμπλικανοί αντέδρασαν στα όσα ακούστηκαν στο δίκτυο και κατήγγειλαν ότι προωθεί πολιτική ατζέντα.

Πάντως ο Μπεκ επέμεινε στα όσα είπε, ενώ μοιράστηκε στο Χ ένα άρθρο της Britannica με τίτλο «Η εβραϊκή Παλαιστίνη την εποχή του Ιησού». Παράλληλα, απάντησε σε επικριτές του ότι άκουσαν αυτό που ήθελαν. «Το μήνυμά μου ήταν ένα μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης, τόσο στο Ισραήλ όσο και στους Παλαιστίνιους που υποφέρουν. Όσο περισσότερο τονίζουμε τις διαφορές μας, τόσο λιγότερη αγάπη θα υπάρχει στον κόσμο», έγραψε.

Κι ενώ οι χρήστες συνέχισαν να τον επικρίνουν, τελικά ο ιερέας άρχισε να τους μπλοκάρει, κάτι που επίσης σχολιάστηκε αρνητικά.

Πηγή:protothema

Share

Πρόσφατα άρθρα

ριστούγεννα με τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών για το νέο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας -Σε Υπέρεια και Ευύδριο Δ. Κουρέτας

Με τους πολίτες των πλημμυρισμένων χωριών της Θεσσαλίας πέρασε τα Χριστούγεννα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης…

26 Δεκεμβρίου 2023

Συναγερμός για το ύφος της ανάληψης ευθύνης και το υλικό της βόμβας στα ΜΑΤ – Τι ανησυχεί την ΕΛΑΣ

Για τον κίνδυνο εμφάνισης νέων αναρχικών και τρομοκρατικών οργανώσεων με αφορμή την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού…

26 Δεκεμβρίου 2023

Η ΔΟΕ εξετάζει την περίπτωση κατάργησης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Ο πολυβραβευμένος ρεπόρτερ, ειδικός σε θέματα ΔΟΕ και Ολυμπιακών Αγώνων, Στιβ Γουίλσον, στο επίσημο online…

26 Δεκεμβρίου 2023

Η πυκνή ομίχλη έχει «παραλύσει» τις πτήσεις και τα δρομολόγια τρένων στο Νέο Δελχί

Έντονα προβλήματα δημιουργεί το στρώμα πυκνής ομίχλης που έχει καλύψει το Νέο Δελχί, περιορίζοντας την…

26 Δεκεμβρίου 2023

Θετική η κλινική εικόνα του 14χρονου που κατέρρευσε ενώ έλεγε τα κάλαντα

Θετικά είναι τα νέα από το νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» για τον μικρό ασθενή…

26 Δεκεμβρίου 2023

Ξανά σε καταστολή η 17χρονη μαθήτρια που υπέστη αλλεργικό σοκ και ανακοπή

Σε καταστολή έβαλαν και πάλι οι γιατροί την 17χρονη μαθήτρια του καλλιτεχνικού σχολείου Αττικής που…

26 Δεκεμβρίου 2023