Τοπικά

Σε ευθεία σύγκρουση Πατσιαντάς και ανεξάρτητοι –Ζητά την αποπομπή τους από τις θέσεις τους στο Δήμο “Θ”

πατσιαντάς

Την άμεση αποπομπή των ανεξάρτητων πλέον δημοτικών συμβούλων από τις επιτροπές και τα διοικητικά συμβούλια ζητά ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς.

Ο κ. Πατσιαντάς ζητά άμεσα να τεθεί στο δημοτικό συμβούλιο θέμα αντικατάστασης των έξι δημοτικών συμβούλων που ανήκαν στην παράταξή του από τα Διοικητικά Συμβούλια των Νομικών Προσώπων και των επιτροπών που μετέχουν.

Ο επικεφαλής της παράταξης Δρόμοι Συνεργασίας που εκπροσωπείται πλέον μόνο από τον ίδιο στο δημοτικό συμβούλιο τόνισε ότι στην κοινή δήλωση παραίτησης που είχαν υποβάλει οι έξι στις 17 Οκτωβρίου προς, είχαν τονίσει ότι έχουν πλήρη επίγνωση ότι με την ανεξαρτητοποίησή τους, θα υπάρξει πρόσκαιρη απουσία από τις θεσμοθετημένες Επιτροπές του Δήμου και τα Νομικά Πρόσωπα.

Θέση της παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας», που στηρίζεται στο νόμο, είναι ότι η ανεξαρτητοποίηση σημαίνει αυτοδίκαια και απώλεια των θέσεων από τις Διοικήσεις των Νομικών Προσώπων του Δήμου.

«Εφόσον οι έξι σύμβουλοι ανεξαρτητοποιήθηκαν, πρέπει να εφαρμοστεί ο Δημοτικός Κώδικας σε συνδυασμό με τις διατάξεις των καταστατικών των Νομικών Προσώπων, που ρητά αναφέρουν ότι στις Διοικήσεις τους ορίζονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και εκπρόσωποι της μειοψηφίας», σημειώνει ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς.

Όπως εξηγεί, εφόσον οι σύμβουλοι, μετά την ανεξαρτητοποίησή τους, δεν ανήκουν στη μειοψηφία, με δική τους πολιτική επιλογή, πρέπει να αντικατασταθούν άμεσα, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλο.

Ο ανεξάρτητος πλέον  δημοτικός σύμβουλος κ. Γαργάλας κατήγγειλε ότι ο κ. Πατσιαντάς ενεργεί με εκδικητικό τρόπο και προσπαθεί με παρεμβάσεις του να ακυρώσει όλες τις τοποθετήσεις πρώην συναδέλφων του στα Νομικά πρόσωπα του Δήμου και να καλύψει ο ίδιος τις θέσεις

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το