Τοπικά

Σχολικό συμβούλιο για την αλβανική σημαία

 

Πέφτουν οι τόνοι μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του σχολικού συμβουλίου με αφορμή το ζήτημα που δημιουργήθηκε από μαθητή αλβανικής καταγωγής ο οποίος επιχείρησε να υψώσει στον ιστό του σχολείου την αλβανική σημαία και ενώ εκείνη την ώρα κυμάτιζε η ελληνική σημαία.
Το περιστατικό έλαβε διαστάσεις μετά και τις αντιδράσεις γονέων, όταν πληροφορήθηκαν το γεγονός. Χθες με παρέμβαση του Διευθυντή Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτη Σαβελίδη πραγματοποιήθηκε σχολικό συμβούλιο στο σχολείο του Πηλίου παρουσία εκπαιδευτικών, της διεύθυνσης της σχολικής μονάδας αλλά και γονέων.
Από τη συνάντηση εξήχθη ένα πρώτο συμπέρασμα ότι η κίνηση του μαθητή εντάχθηκε περισσότερο στον αυθορμητισμό της εφηβικής ηλικίας και δεν υπέβοσκε κάτι άλλο. Αυτός ήταν και ουσιαστικά ο λόγος που οι τόνοι στη συζήτηση έπεσαν πολύ γρήγορα και ακολούθησε ένας γόνιμος διάλογος για το πώς θα μπορούσαν οι μαθητές να συμμετέχουν σε δημιουργικές δράσεις αλληλοσεβασμού των εθνικών συμβόλων.
Αυτό που συμφωνήθηκε ήταν να υλοποιηθούν στο επόμενο διάστημα δράσεις μέσω των οποίων οι μαθητές θα σέβονται τα εθνικά σύμβολα των άλλων χωρών και κυρίως του λαού που έχτισε με τον ιδρώτα και το αίμα του το συγκεκριμένο σχολείο. Επίσης αποφασίστηκε να γνωρίσουν οι μαθητές την ιστορία των γειτονικών σχολείων που έχουν σύνδεση με ισχυρές προσωπικότητες, ενώ αλληλογνωριμία των διαφορετικών πολιτισμικών συνηθειών μπορεί να υπάρξει και μέσα από τη γαστρονομία.
Υπενθυμίζεται πως ο μαθητής του Γυμνασίου προχθές επιχείρησε να υψώσει την αλβανική σημαία στον ιστό αύλειου χώρου, αλλά τον πρόλαβαν μαθητές του συστεγαζόμενου λυκείου και με ήρεμο τρόπο τον οδήγησαν στον διευθυντή του σχολείου.
Δεδομένου ότι εδώ και χρόνια η συνύπαρξη αλλοδαπών και Ελλήνων μαθητών στα σχολεία είναι αρμονική, ένα τέτοιο περιστατικό προξένησε αρχικά έκπληξη. Βέβαια λόγω της εφηβείας εκπαιδευτικοί λένε ότι δεν είναι παρεξηγήσιμες τέτοιες συμπεριφορές και δεν μπορούν να εκληφθούν ως εχθρικές στα εθνικά μας σύμβολα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Προσφορές για εργασίες βοτανίσματος στη Διεύθυνση Πρασίνου του δήμου Βόλου

Η Διεύθυνση Πρασίνου προτίθεται να αναθέσει εργασίες βοτανίσματος (κοπή ζιζανίων - αυτοφυούς βλάστησης) με βενζινοκίνητο…

23 Φεβρουαρίου 2024

Μάκης Βορίδης από Βόλο: “Η κυβέρνηση έχει ως αντίπαλό της τα προβλήματα “

  Η κυβέρνηση έχει ως αντίπαλό της τα προβλήματα, δήλωσε από τον Βόλο, όπου βρέθηκε…

23 Φεβρουαρίου 2024

Βόλος:Σε ρητή δικάσιμο για τη μεθαμφεταμίνη

  Σε ρητή δικάσιμο το 2025 αναμένεται να δικαστεί ένας 40χρονος, ο οποίος κατηγορείται για…

23 Φεβρουαρίου 2024

Γαμπρός σε απόγνωση: Νύφη μέθυσε και φίλησε την κουμπάρα στο γάμο της

Γαμπρός βρέθηκε σε απόγνωση όταν αντίκρισε την γυναίκα του να φιλά παθιασμένα την κουμπάρα στο…

22 Φεβρουαρίου 2024

Πυρηνικοί σταθμοί στην Ευρώπη: Σχεδόν το 1/3 εξαρτάται από τη Ρωσία, επισημαίνει ερευνητής

Σχεδόν το ένα τρίτο των πυρηνικών σταθμών στην Ευρώπη εξαρτάται από τη Ρωσία και ειδικότερα…

22 Φεβρουαρίου 2024

Καναδάς: Ισόβια στον νεαρό που παρέσυρε με το όχημά του οικογένεια μουσουλμάνων

Ένας νεαρός υπέρμαχος της λευκής φυλής, που παρέσυρε σκόπιμα με το φορτηγάκι του μια οικογένεια…

22 Φεβρουαρίου 2024