Θ Plus

Σαββατοκύριακα με τα παιδιά στο σπίτι;

Αν τα σαββατοκύριακα σας βρίσκουν με τα παιδιά σας στο σπίτι να μην ξέρετε πώς να τα απασχολήσετε δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε. Πάρτε ιδέα από τις παρακάτω προτάσεις μας και αφήστε το δημιουργικό σας ταλέντο να ξεδιπλωθεί. Οι παιδικές χειροτεχνίες μας δίνουν την ευκαιρία να χαλαρώσουμε και να διασκεδάσουμε ενώ ταυτόχρονα εξασκούμαστε σε βασικές δεξιότητες όπως είναι η λεπτή κινητικότητα.
Βγάλτε λοιπόν από τα συρτάρια τα κιτ χειροτεχνίας που έχετε αποθηκεύσει ή δοκιμάστε μία από αυτές τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες για παιδιά (Activities for kids in Zurich):

★ Συλλέξτε πέτρες και βότσαλα από την παραλία και βάψτε τα. Μετατρέψτε τα σε πέτρες κατοικίδιων ζώων, στολίδια κήπου ή δώρα για μέλη της οικογένειας.
★ Δημιουργήστε μια τοιχογραφία. Τεντώστε και κολλήστε ένα μακρύ κομμάτι λευκού χαρτιού (μπορείτε να αγοράστε ένα ρολό χαρτί μέτρου από κάποιο βιβλιοπωλείο με είδη χειροτεχνίας) σε έναν τοίχο στο υπόγειο ή το γκαράζ και δημιουργήστε μια οικογενειακή τοιχογραφία. Συμπεριλάβετε ζωγραφιές των παιδιών σας, ζωγραφισμένες ή έγχρωμες φωτογραφίες των καλοκαιρινών σας δραστηριοτήτων. Εργαστείτε σε αυτό το πρότζεκτ όλο το καλοκαίρι, προσθέτοντάς σιγά σιγά νέο υλικό. Πραγματοποιήστε ένα πάρτι αποκαλυπτηρίων για συγγενείς και φίλους στο τέλος και δείξτε τους τις δημιουργίες σας.
★ Διακοσμήστε τους διαδρόμους σας με κιμωλία. Χρησιμοποιήστε την κλασική και γνωστή σε όλους μας κιμωλία ή φτιάξτε τη δική σας με τα υλικά του βίντεο ή χρησιμοποιώντας άμυλο αραβοσίτου, αποσταγμένο ξίδι και χρώματα ζαχαροπλαστικής.
★ Κρατήστε ένα ημερολόγιο σκίτσου. Σκιτσάρετε κάτι που σας έκανε εντύπωση κάθε μέρα. Μπορείτε αν θέλετε να μοιραστείτε τα σκίτσα σας με τους φίλους σας στο τέλος της χρονιάς.
★ Κρατήστε μια φωτογράφηση. Σχεδιάστε διαφορετικά ρούχα και πόζες και τραβήξτε φωτογραφίες έξω ή γύρω από την πόλη. Τα μεγαλύτερα παιδιά και οι έφηβοι μπορούν στη συνέχεια να επεξεργαστούν τις φωτογραφίες σε έναν υπολογιστή.
★ Δημιουργήστε μουσική. Φτιάξτε τα δικά σας μουσικά όργανα ή παίξτε με παραδοσιακά μουσικά όργανα και όσα έχετε στο σπίτι σας. Καταγράψτε τις μουσικές δημιουργίες σας αν θέλετε.
★ Δημιουργήστε δημιουργίες με πλαστελίνη playdough. Φτιάξτε τα δικά σας καλούπια για να σχηματίσετε δημιουργικά σχήματα. Στη συνέχεια χαλάστε τα και φτιάξτε τα ξανά από την αρχή.
★ Παίξτε με πηλό. Στη συνέχεια ψήστε τις δημιουργίες σας για να αντέξουν στο πέρασμα του χρόνου. Κάντε δώρα βάζα για λουλούδια, μολυβοθήκες, καρφίτσες, και στολίδια στους αγαπημένους σας.
★ Μαζέψτε φύλλα και λουλούδια και δημιουργήστε μια πιεσμένη φωτογραφία λουλουδιών με κερωμένο χαρτί. Πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη χειροτεχνία και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.
★ Ανεβάστε τη δική σας θεατρική παράσταση. Γράψτε ένα σενάριο, φτιάξτε κοστούμια ή απλά κάντε λίγο αυτοσχεδιασμό. Βάλτε όλα τα παιδιά της γειτονιάς να συμμετέχουν και παρουσιάστε το ένα βράδυ στο σαλόνι σας!
★ Χάντρες και βραχιόλια. Τα έργα Beading μπορούν να είναι τόσο απλά ή περίπλοκα όπως εσείς επιλέγετε. Μάθετε να τα φτιάχνετε με τα παιδιά σας και θα απασχολούνται δημιουργικά για ώρες ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύουν τις δεξιότητές τους στην ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας και των μοτίβων.

Με αυτές και άλλες πολλές δημιουργικές δραστηριότητες μπορείτε να περάσετε όμορφα και οικογενειακά ένα σαββατοκύριακο γεμάτο καλλιτεχνική δημιουργία.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νταντάδες της Γειτονιάς: Ποιοι γονείς μπορούν να κάνουν αίτηση, τα ποσά

Το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας «Νταντάδες της Γειτονιάς», που τίθεται σε…

14 Ιανουαρίου 2024

Βασίλης Λινάρδος: Αν δεν υπάρχει ανησυχία δεν μπορείς  να γράψεις ένα μυθιστόρημα 

Η κυκλοφορία του βιβλίου του δεν εξέπληξε όσους τον γνωρίζουν από παλιά, όσους γνωρίζουν την…

14 Ιανουαρίου 2024

Η διαχείριση των ελαιόδεντρων μετά την πυρκαγιά

  Των Περσεφόνης Μαλέτσικα και Γιώργου Νάνου* Δυστυχώς, πολλά δεινά χτύπησαν την περιοχή μας εφέτος.…

14 Ιανουαρίου 2024

Εισιτήριο 25 ευρώ θα πληρώνουν οι τουρίστες για είσοδο στην Αγία Σοφία

Το σύνολο του τουρκικού Τύπου αναφέρεται στην απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Mehmet Ersoy…

14 Ιανουαρίου 2024

H καθηγήτρια Ελπινίκη Παπαγεωργίου στους κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου με ερευνητικό έργο στην Τεχνητή Νοημοσύνη

  H κ. Ελπινίκη Παπαγεωργίου είναι καθηγήτρια στο Τμήμα Συστημάτων Ενέργειας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη…

14 Ιανουαρίου 2024

Ανοίγει την αυλαία με Αιολικό αύριο η Κ19 της Νίκης

Ανοίγει η αυλαία του Πρωταθλήματος Κ19 της Σούπερ Λιγκ 2, όπου μετέχει και η Νίκη.…

14 Ιανουαρίου 2024