Κόσμος

Ρώτησαν τον Μακρόν «γιατί παντρεύτηκες την καθηγήτριά σου»; – Η αμήχανη απάντηση του προέδρου της Γαλλίας

Μια διαφορετική συνέντευξη παραχώρησε ο Εμανουέλ Μακρόν στους δημοσιογράφους της εφημερίδας «Le Papotin», που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Ο Γάλλος πρόεδρος ερωτήθηκε για τον Βλάντιμιρ Πούτιν, τις οικονομικές του απολαβές αλλά και για τον γάμο του με την Μπριζίτ Μακρόν.

Η Le Papotin ιδρύθηκε το 1990 σε ένα κέντρο ημερήσιας φροντίδας για νέους με αυτισμό στην περιοχή του Παρισιού. Οι δημοσιογράφοι της έχουν πάρει συνέντευξη από τον Ζακ Σιράκ, τον Νικολά Σαρκοζί αλλά και από τον ηθοποιό Βενσάν Κασέλ. Η συνέντευξή με τον Μακρον βιντεοσκοπήθηκε τον Νοέμβριο και μεταδόθηκε από την France Televisions.

Η στιγμή που ξεχώρισε είναι, όταν ο Γάλλος πρόεδρος ερωτήθηκε για τη σχέση με τη σύζυγό του, που στα εφηβικά του χρόνια ήταν δασκάλα του. Οι δημοσιογράφοι επέλεξαν να μη θέσουν οι ίδιοι το ερώτημα στον Μακρόν, αλλά να το διαβάσει εκείνος. «Είναι ο πρόεδρος. Θα πρέπει να δώσει το παράδειγμα και να μην παντρευτεί τη δασκάλα του», διάβασε φωναχτά. Ο Γάλλος ηγέτης χωρίς να μπορεί να κρύψει την αμηχανία του, αρχικά, διευκρίνισε ότι «Δεν ήταν πραγματικά δασκάλα μου. Ήταν η καθηγήτρια μου στο μάθημα της θεατρικής αγωγής. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο». Και συμπλήρωσε ότι «Δεν έχει να κάνει με το να δίνεις το παράδειγμα ή όχι, καταλαβαίνεις; Όταν είσαι ερωτευμένος, η επιλογή δεν είναι δική σου». Στο ερώτημα εάν βγάζει περισσότερα χρήματα σήμερα συγκριτικά με το όταν ήταν τραπεζίτης απάντησε πως βγάζει λιγότερα σήμερα χωρίς να αποκαλύψει τη διαφορά.

Όσον αφορά τον Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι «Όταν τον γνωρίζεις από κοντά δεν είναι τόσο δυσάρεστος. Αυτό είναι το παράδοξο».

Στο τέλος του ημιώρου ερωταπαντήσεων, ο Μακρόν ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους για την καλή δουλειά που έκαναν, σημειώνοντας πως «Οι ερωτήσεις σας με οδήγησαν εκεί που δεν έχω πάει σε άλλες συνεντεύξεις, με άλλους δημοσιογράφους».

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Παρασκευής 1/12

Το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων έχει ως εξής: ΕΡΤ SPORTS 14.00 Αργεντινή-Μάλι -Ζ- (Μουντιάλ…

1 Δεκεμβρίου 2023

Μαγνησία:Κινητοποίηση οδοντιάτρων με συλλογή ψηφιακών υπογραφών

  Έναν πρωτότυπο και σύγχρονο τρόπο χρησιμοποίησαν οι Έλληνες Οδοντίατροι για να δείξουν στην Κυβέρνηση…

1 Δεκεμβρίου 2023

Στο στόχαστρο επιτήδειων κάτοικοι, επαγγελματίες Δ. Ζαγοράς – Μουρεσίου – Επιχειρούν να τους εξαπατήσουν με δήθεν Market Pass

  Στο «στόχαστρο» επιτήδειων βρίσκονται κάτοικοι κι επαγγελματίες του δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου. Οι επιτήδειοι…

1 Δεκεμβρίου 2023

Κινούμενη άμμος το τοπίο στη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ

  Σε ένα μεταβαλλόμενο εσωκομματικό περιβάλλον συνεδρίασε χθες για πρώτη φορά μετά τις εκλογές και…

1 Δεκεμβρίου 2023

Ο Δ. Αλμυρού με το μεγαλύτερο οδικό δίκτυο αποκομιδής απορριμμάτων

  Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και του υπουργού υποδομών και μεταφορών κ.κ. Λιβάνιου…

1 Δεκεμβρίου 2023

Δήμος Βόλου: Συνεργεία υπερωριακής απασχόλησης σε υπηρεσίες τον Δεκέμβριο

Συνεργεία υπερωριακής απασχόλησης συγκροτήθηκαν στον Δήμο Βόλου με απόφαση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών. Ειδικότερα συγκροτήθηκαν…

1 Δεκεμβρίου 2023