Τοπικά

Κινούμενη άμμος το τοπίο στη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ

 

Σε ένα μεταβαλλόμενο εσωκομματικό περιβάλλον συνεδρίασε χθες για πρώτη φορά μετά τις εκλογές και την ανάδειξη του νέου προέδρου, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μαγνησίας.
Το βαρύ κλίμα που προηγήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα δεν ήταν δυνατόν να μην έχει αφήσει το αποτύπωμά του και στα κομματικά όργανα, όπου σε διάφορες περιοχές έχουν αποχωρήσει από το κόμμα ακόμη και σχεδόν ολόκληρες νομαρχιακές.
Στην περίπτωση της Μαγνησίας αυτό μπορεί να μην συνέβη, ωστόσο και εδώ είτε έχουν καταγραφεί ήδη αποχωρήσεις είτε επίκεινται και άλλες, ακόμη και παραιτήσεις.
Πιο συγκεκριμένα στην προχθεσινή συνεδρίαση της Νομαρχιακής έγινε αντικατάσταση τεσσάρων μελών της που αποχώρησαν από το κόμμα. Σημειώνεται πως πριν λίγες μέρες υπήρξε ανακοίνωση από περίπου 20 περίπου στελέχη του κόμματος ότι αποχωρούν αντιτιθέμενοι στις πολιτικές του Στέφανου Κασσελάκη.
Το δεύτερο ενδιαφέρον στοιχείο της συνεδρίασης ήταν σύμφωνα με πληροφορίες η πρόθεση της νυν συντονίστριας του κόμματος κ. Βανέσας Κατσαρδή να παραιτηθεί από τη συγκεκριμένη θέση. Το πότε θα το κάνει πράξη παραμένει άγνωστο, ίσως μετά το συνέδριο του κόμματος που είναι προγραμματισμένο για τον Φεβρουάριο.
Επίσης ερωτηματικό υπάρχει και για το αν θα παραμείνει μέλος του κόμματος ή θα αποχωρήσει.
Πάντως όλο αυτό το διάστημα με τον αλληλοσπαραγμό στον ΣΥΡΙΖΑ η κ. Κατσαρδή δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις, ενδεχομένως γιατί δεν ήθελε να ταυτιστεί με κάποια από τις αντιμαχόμενες πλευρές.
Επίσης ενδιαφέρον έχει το στοιχείο πως σύμφωνα με πληροφορίες από τα 27 μέλη της Νομαρχιακής το «παρών» έδωσαν δεκαπέντε. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε και άλλες αποχωρήσεις μελών στο επόμενο διάστημα;
Κομματικά στελέχη αναφέρουν πως το κόμμα βρίσκεται σε μια μετάβαση. Τα σημερινά μέλη των κομματικών οργάνων εκλέχτηκαν από τις εσωκομματικές εκλογές του 2021, όταν υπήρχε άλλη κατάσταση. Το νέο μητρώο μελών του κόμματος θα διαμορφωθεί σε ενάμιση μήνα περίπου και από τότε θα γίνει ανασυγκρότηση των κομματικών οργάνων.
«Μετά από περίπου δύο μήνες θα ξέρουμε πόσοι και ποιοι εντάσσονται στο κόμμα και είναι αυτοί που θα στελεχώσουν τα όργανα. Μέχρι τότε κάποιοι μπορεί να είναι παρατηρητές, άλλοι να θέλουν να αποχωρήσουν και άλλοι να βρίσκονται κάπου στη μέση» αναφέρουν τα στελέχη δίνοντας έτσι τη διάσταση μιας πολιτικής κατάστασης που ομοιάζει με την κινούμενη άμμο.

Share
Ετικέτες: ΣΥΡΙΖΑ

Πρόσφατα άρθρα

Ο Δήμαρχος Αλμυρού για απειλητική ενέργεια οπαδού της Δήμητρας Ευξεινούπολης

Ο Δήμαρχος Αλμυρού Δημ. Εσερίδης σε δήλωσή του αναφέρει: Καταδικάζω απερίφραστα και με τον πιο…

5 Μαρτίου 2024

Έκαμψε δύσκολα την αντίσταση του Ρήγα ο Ολυμπιακός (φωτορεπορτάζ)

Ματς «θρίλερ» είχαμε στο Βελεστίνο με τον Ολυμπιακό να κάμπτει πολύ δύσκολα τη σθεναρή αντίσταση…

5 Μαρτίου 2024

Αποκριάτικος χορός του Ελληνορωσικού Πολιτιστικού Συλλόγου

  Ο Ελληνορωσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίας & Συνεργασίας νομού Μαγνησίας με μεγάλη χαρά προσκαλεί όλους…

5 Μαρτίου 2024

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για ομόφυλα ζευγάρια: «Δεν σας εύχομαι γάμους τέτοιου είδους»

Για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών αλλά και την τεκνοθεσία ρωτήθηκε το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών…

5 Μαρτίου 2024

Η Κ13 του Βόλου πέρασε στη Β’ Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος πόλο

Στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας «Βασίλης Πολύμερος» φιλοξενήθηκε ο 10ος όμιλος της α’ φάσης του…

5 Μαρτίου 2024

To Lidl στα καλύτερά του: 25 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα

Η εταιρεία γιορτάζει την 25ετή διαδρομή της στη χώρα με μία επετειακή καμπάνια για όλα…

5 Μαρτίου 2024