Τοπικά

“Ξεκίνημα”: Ο Αχ. Μπέος προτρέπει σε ρατσιστική βία ενάντια στους πρόσφυγες όπως και η Χρυσή Αυγή

“Το ρατσιστικό μίσος δεν θα ριζώσει στην πόλη μας” διαμηνύουν τα μέλη της οργάνωσης “Ξεκίνημα”, απαντώντας στις χθεσινές δηλώσεις του Αχ. Μπέου για μεταφορά προσφύγων στο στρατόπεδο Γεωργούλα. Οι δηλώσεις αυτές, σύμφωνα με το “Ξεκίνημα”, συνιστούν προτροπή σε ρατσιστική βία ενάντια σε πρόσφυγες και ταυτίζονται με τα όσα λένε οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής , γι’ αυτό και “δεν είναι τυχαίοι οι εναγκαλισμοί του Μπέου με τους νεοναζί της εγκληματικής αυτής οργάνωσης.

Όπως, ειδικότερα, επισημαίνεται, σε ανακοίνωση της “Ξεκινήματος”:

Σε μια ξεκάθαρη προτροπή σε ρατσιστική βία προχώρησε ο δήμαρχος Βόλου Α. Μπέος απειλώντας στην τηλεόραση του TRT https://www.youtube.com/watch?v=V5j_oWDQafQ (28/2) ότι «θα χυθεί αίμα αν φιλοξενήσουν πρόσφυγες στο στρατόπεδο Γεωργούλα» και ότι «στο κέντρο του Βόλου δεν πρόκειται να ‘ρθούνε πρόσφυγες όσο θα είμαι εδώ… μόνο άμα φέρουνε τάνκς».

Πριν από λίγο, ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Π. Ρήγας διέψευσε τον Α. Μπέο κάνοντας λόγο για ψέματα. Προφανώς, κανείς δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στα λεγόμενα του Μπέου ή των στελεχών της κυβέρνησης. Ανεξάρτητα όμως από το αν το ενδεχόμενο μεταφοράς προσφύγων συζητήθηκε σε κάποιο επίπεδο της κυβέρνησης ή αν είναι καθαρά ένα κατασκεύασμα του Μπέου (κάτι που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε), αυτό δεν αλλάζει σε τίποτα την ουσία του χθεσινού ρατσιστικού παραληρήματος του δημάρχου Βόλου.

Τα ίδια ακριβώς λένε και οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής και οι κάθε λογής ακροδεξιοί τραμπούκοι όταν επιτίθενται, χτυπάνε και δολοφονούνε μετανάστες και πρόσφυγες. Δεν είναι τυχαίοι οι εναγκαλισμοί του Μπέου με τους νεοναζί της εγκληματικής αυτής οργάνωσης.
Ταυτόχρονα, ο ρατσιστικός λόγος του Μπέου υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες του κατεστημένου που επιδιώκει να στρέψει τη συσσωρευμένη κοινωνική οργή μακριά από τα πραγματικά προβλήματα και τις αιτίες τους.

***

Για τον Μπέο και για το κατεστημένο ο κόσμος του καθημερινού μόχθου δεν πρέπει να αντιδρά και να αγωνίζεται για την ανεργία, για τα λουκέτα που έχουν ερημώσει τη βιομηχανική ζώνη, για τους μισθούς και τις συντάξεις που δεν φτάνουν, για τα εργατικά δικαιώματα που χτυπιούνται, για τη διαρκή υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείας, για τους πλειστηριασμούς, για τον αέρα που αναπνέουμε, την καύση σκουπιδιών, για το νερό, για τους ανύπαρκτους δημόσιους χώρους, κοκ.

Όχι! Σύμφωνα με τον Μπέο, ο κόσμος πρέπει να ξεχάσει τα πραγματικά προβλήματα και να στραφεί απέναντι στον κατασκευασμένο «εχθρό», τον μετανάστη και τον πρόσφυγα! Λες και αν δεν έρθουν πρόσφυγες και μετανάστες στο Γεωργούλα ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο μικροεπαγγελματίας του Βόλου θα ζήσει καλύτερα. Έτσι λοιπόν ο Μπέος βγάζει λάδι τα κόμματα, τις πολιτικές και το ίδιο το σύστημα που ευθύνονται για τα πραγματικά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες άνθρωποι.

Έτσι βγάζει λάδι όσους είναι υπεύθυνοι για τους πολέμους που γεννούν την προσφυγιά. Για την δημοτική αρχή Μπέου η παρουσία αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Βόλο και τη Μαγνησία είναι καλοδεχούμενη αλλά οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που είναι το αποτέλεσμα των επεμβάσεων αυτών ακριβώς των στρατιωτικών δυνάμεων δεν πρέπει να πατήσουν το πόδι τους στην πόλη.

***

Η απόλυτη αντίθεση μας στο ρατσιστικό μίσος του Μπέου προφανώς και δεν σημαίνει ταύτιση ή συχωροχάρτι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση στη γραμμή της ΕΕ και προς όφελος των καπιταλιστών, είναι αυτές που δημιουργούν το εύφορο έδαφος πάνω στο οποίο μπορεί να φυτρώσει το ρατσιστικό μίσος.

Και προφανώς οι πολιτικές της ΕΕ και του ΣΥΡΙΖΑ για τους πρόσφυγες, πολιτικές που τους οδηγούν να ζουν στοιβαγμένοι σε hot spot και κέντρα κράτησης, είναι πολιτικές που θέλουν να κάνουν αβίωτη τη ζωή τους προκειμένου να τους αποτρέψουν να έρχονται. Αυτές οι πολιτικές έχουν θύματα αφενός τους ίδιους τους πρόσφυγες, που πνίγονται στη Μεσόγειο ή ζουν σε άθλιες συνθήκες, και αφ’ ετέρου τους κατοίκους περιοχών που χοροθετούνται αυτά τα στρατόπεδα μια και όλη αυτή η εξαθλίωση ωθεί έναν αριθμό προσφύγων σε κυκλώματα του εγκλήματος. Επιπλέον, δεν έχουν καμία «αποτελεσματικότητα» μια και δεν πρόκειται να σταματήσουν αυτοί οι άνθρωποι να προσπαθούν να έρθουν όσο οι χώρες τους είναι διαλυμμένες.

***

Έλληνες, μετανάστες και πρόσφυγες πρέπει από κοινού να παλέψουμε για:
– Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων σε κανονικά σπίτια μέσα στις πόλεις κι όχι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
– Αύξηση των δαπανών και προσλήψεις στη δημόσια υγεία, την παιδεία, την κοινωνική πρόνοια ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες ντόπιων και ξένων.
– Άμεση ελάφρυνση των λαϊκών νοικοκυριών από τη φορομπηχτική πολιτική (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, μείωση αφορολόγητου, δημοτικά τέλη, κοκ) και αύξηση της φορολογίας στις μεγάλες επιχειρήσεις για να χρηματοδοτηθούν τα παραπάνω.
– Αγώνας ενάντια στις ιμπεριαλιστικές πολιτικές που γεννούν την προσφυγιά! Κανένας δεν επιλέγει να είναι πρόσφυγας!
– Αξιοποίηση του στρατοπέδου Γεωργούλα προς όφελος της κοινωνίας και μετατροπή σε χώρο πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού, εκπαίδευσης ανοιχτό σε όλους τους πολίτες.
– Για καθαρό περιβάλλον από διοξίνες, ενάντια στην καύση των σκουπιδιών.
– Για καθαρή πόλη από ρατσισμό και φασισμό.

Το ρατσιστικό μίσος δεν θα ριζώσει στην πόλη μας!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το