Αθλητισμός

“Βούλιαξαν” τους αντιπάλους οι Έφηβοι του Βόλου στο πόλο

Σκορ και θέαμα προσέφερε ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση στην Α’ φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος πόλο εφήβων (Κ17). «Βούλιαξε» τους αντιπάλους του και φυσικά πήρε την πρόκριση ως πρώτος από τον 8ο όμιλο που φιλοξενήθηκε στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας «Βασίλης Πολύμερος».

Ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση ήταν εξ αρχής το φαβορί για την 1η θέση στο γκρουπ, αφού καμία από τις άλλες τέσσερις ομάδες δεν βρίσκονται στο ίδιο ποιοτικά επίπεδο. Μάλιστα, δύο εξ αυτών κυριολεκτικά… λάκισαν όταν έπρεπε να αντιμετωπίσουν τους αθλητές του Σάκη Πλατανίτη. Ο Νηρέας Καρδίτσας το βράδυ της Παρασκευής και ο Νηρέας Λαμίας το απόγευμα του Σαββάτου δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν κόντρα στον Βόλο προκειμένου να αποφύγουν τη συντριβή. Προτίμησαν να χάσουν στα «χαρτιά» με τέρματα 5-0 και να τους αφαιρεθεί και ένας βαθμός.

Έτσι, ο Βόλος έδωσε μόνο δύο αγώνες, τους οποίους κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση. Φυσικά, πήρε την πρωτιά στον όμιλο και την πανηγυρική πρόκριση για την Β’ φάση (15-17 Μαρτίου), ενώ θα συνεχίσουν στο πρωτάθλημα και οι Διώνη Χαλκίδας, Αναγέννηση Λαμίας και Νηρέας Καρδίτσας, αφού μόνο η ομάδα που θα ερχόταν τελευταία θα αποκλειόταν και αυτή ήταν ο Νηρέας Λαμίας.

Ο Σάκης Πλατανίτης χρησιμοποίησε 16 πολίστες που είναι οι: Χρήστος-Μάριος Κουφιδάκης, Θωμάς Καλαμπαλίκης, Γιάννης Πέτρου, Δημήτρης Πριτσίνης, Κωνσταντίνος Ζεμπέογλου, Βασίλης Γιασαλάρι, Ναθαναήλ Πανίδης, Αργύρης Σπαθούλας, Ανδρέας Καψάλης, Σωτήρης Ρουμελιώτης, Κωνσταντίνος Ζαφειρίου, Ανδρέας Τζουβέλης, Δημήτρης Πανταζής, Βασίλης Ζουμπουλιάς, Ανέστης Παπαγεωργίου, Θοδωρής Τέζας.

Πιο αναλυτικά οι αγώνες του Βόλου:

 

Βόλος-Αναγέννηση 36-3

Ο πρώτος αγώνας για τον Βόλο διεξήχθη το πρωί του Σαββάτου με αντίπαλο την Αναγέννηση Λαμίας και το τελικό σκορ ήταν 36-3. Σοβαρή κριτική δεν μπορεί να γίνει για το ματς, το οποίο κρίθηκε από την πρώτη περίοδο (11-0). Αξιοσημείωτο είναι μόνο το γεγονός ότι από τους παίκτες της 15άδας δεν σκόραραν μόνο οι τερματοφύλακες Κουφιδάκης και Πανταζής. Οι υπόλοιποι 13 «βρήκαν» δίχτυα με τον Καλαμπαλίκη να είναι ο πιο εύστοχος με εννέα τέρματα στο ενεργητικό του.

Οκτάλεπτα: 11-0, 7-1, 9-0, 9-2.

Γκολ Βόλου: Καλαμπαλίκης 9, Ζαφειρίου 6, Καψάλης 5, Ρουμελιώτης 3, Ζουμπουλιάς 3, Τζουβέλης 2, Παπαγεωργίου 2, Πέτρου, Πριτσίνης, Ζεμπέογλου, Γιασαλάρι, Πανίδης, Σπαθούλας.

Γκολ Αναγέννησης: Καλόγηρος, Χαΐλης, Καλοπίτας.

 

Βόλος-Διώνη 20-2

Με χαρακτηριστική άνεση ο Βόλος νίκησε και τη Διώνη Χαλκίδας με 20-2. Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής και ήταν αυτό που έκρινε την πρώτη θέση του ομίλου.

Οι Βολιώτες είχαν από την αρχή το προβάδισμα και συνεχώς αύξαναν τη διαφορά. Στο 1’.06’’ της δεύτερης περιόδου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Δρόσος της Διώνης για βιαιοπραγία, όπως αναφέρεται και στο φύλλο αγώνα.

Οκτάλεπτα: 5-0, 3-1, 5-0, 7-1.

Γκολ Βόλου: Καλαμπαλίκης 7, Πέτρου 4, Ρουμελιώτης 3, Γιασαλάρι 2, Σπαθούλας 2, Πριτσίνης, Καψάλης.

Γκολ Διώνης: Παπαδάκης, Μπρισμπιτζής.

 

Τα αποτελέσματα

Αναγέννηση-Νηρέας Λαμ. 14-4, Νηρέας Καρδ.-Βόλος 0-5 α.α., Βόλος-Αναγέννηση 36-3, Διώνη-Νηρέας Καρδ. 16-4, Νηρέας Λαμ.-Βόλος 0-5 α.α., Αναγέννηση-Διώνη 2-24, Διώνη-Νηρέας Λαμ. 26-3, Νηρέας Καρδ.-Αναγέννηση 9-9, Βόλος-Διώνη 20-2, Νηρέας Λαμ.-Νηρέας Καρδ. 9-15.

Η βαθμολογία: Βόλος 12, Διώνη 9, Αναγέννηση Λαμίας 4, Νηρέας Καρδίτσας 3, Νηρέας Λαμίας -1 (Νηρέας Καρδίτσας και Νηρέας Λαμίας έχουν -1 βαθμό).

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών του Δημοσίου Περιφέρειας Θεσσαλίας από κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ

Καλούνται τα συνδικαλιστικά στελέχη του Δημοσίου των σωματείων του Ν. Μαγνησίας σε ενημερωτική σύσκεψη που…

6 Φεβρουαρίου 2024

Σοκαριστικό βίντεο από την ένοπλη επίθεση στην Κωνσταντινούπολη: Η στιγμή που πέφτουν νεκροί οι δράστες

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης στην περιοχή Τσάγλαγιαν, με τις Αρχές να…

6 Φεβρουαρίου 2024

Ο Ιωάννης Σωλήνης για το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Νοτίου Πηλίου της περασμένης Παρασκευής

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας Ιωάννης Σωλήνης σε ανακοίνωση του συνδυασμού για τη συνεδρίαση του δήμου…

6 Φεβρουαρίου 2024

Συντονισμός δράσεων για τα αδέσποτα από τον δήμο Αλμυρού

Στην Αθήνα βρέθηκε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων, Υπεύθυνος των…

6 Φεβρουαρίου 2024

Ηττήθηκε 4-0 από τον ΟΦΗ ο Βόλος 2004

Ο Α.Σ. Βόλος 2004 είχε δύσκολο έργο στο Ηράκλειο με αντίπαλο τον ΟΦΗ για την…

6 Φεβρουαρίου 2024

Συνελήφθη για απείθεια στον Βόλο

Συνελήφθη, σήμερα  τις μεταμεσονύχτιες ώρες στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 32χρονος…

6 Φεβρουαρίου 2024