Τοπικά

Ο Ιωάννης Σωλήνης για το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Νοτίου Πηλίου της περασμένης Παρασκευής

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας Ιωάννης Σωλήνης σε ανακοίνωση του συνδυασμού για τη συνεδρίαση του δήμου Νοτίου Πηλίου και τα θέματα που συζητήθηκαν στο συμβούλιο την περασμένη Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου αναφέρει:

Στο ΔΣ την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου συζητήθηκαν διάφορα θέματα με περισσότερο ενδιαφέρον αυτό της διενέργειας διαγωνισμού για να δοθεί αντιπαροχή κληροδότημα της Κοινότητας Προμυρίου (κληροδότημα Συρόπουλου) που αφορά οικόπεδο ‘φιλέτο’ στο κέντρο του Βόλου. Αν και η παράταξή μας δεν είναι αντίθετη στην αξιοποίηση της περιουσίας και των κληροδοτημάτων του Δήμου Νοτίου Πηλίου μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η σπουδή για τη διενέργεια του διαγωνισμού και μάλιστα τη στιγμή που όλα τα άλλα ακίνητα του Δήμου σε όλα τα χωριά είναι πλήρως εγκαταλειμμένα και ρημάζουν. Πολύ περισσότερο, δεν υπάρχει (το περίεργο θα ήταν βέβαια να υπάρχει) το παραμικρό σχέδιο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας και των κληροδοτημάτων του Δήμου.

Στο ΔΣ συζητήθηκε επίσης. η συγκρότηση διαφορών επιτροπών μεταξύ των οποίων η επιτροπή Τουρισμού και οι επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Εκπαίδευσης. Πολλοί από τους προτεινόμενους από τη δημοτική αρχή δεν είχαν καμία σχέση με τον τουρισμό, ούτε με την εκπαίδευση. Ειδικά κάποιοι στις σχολικές επιτροπές δεν έχουν έστω παιδιά στο σχολείο (!!!). Φαίνεται ότι η μόνη ‘σχετική’ ιδιότητα που είχαν τα προτεινόμενα μέλη εκ της δημοτικής αρχής ήταν αυτή του ψηφοφόρου της(!!).

Τέλος, στο ΔΣ ήρθαν προς ψήφιση ισολογισμοί και απολογισμοί προηγούμενων ετών του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου. Το περίεργο ήταν ότι κάποιοι ισολογισμοί ήταν μηδενικοί ενώ άλλοι αφορούσαν ελάχιστα ποσά 5 και 6 χιλιάδων ευρώ(!!). Η παρατήρηση από την πλευρά μας ήταν ότι κατασπαταλήθηκαν πόροι εκατομμυρίων ευρώ σε αμφιβόλου ποιότητας έργα (πχ Μιτζικαίικες ασφαλτοστρώσεις) και δεν περίσσεψαν λίγες δεκάδες χιλιάδες ευρώ για τον πολιτισμό ή τον αθλητισμό στο Δήμο μας.

Για την παράταξη μας, η συμμετοχή σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο είναι μια εξαιρετικά αρνητική, δυσάρεστη και επώδυνη εμπειρία. Το κακό είναι ότι αυτό δε αφορά εμάς σαν πρόσωπα αλλά τους δημότες στο σύνολό τους. Και βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή…………..

Share

Πρόσφατα άρθρα

Συντονισμός δράσεων για τα αδέσποτα από τον δήμο Αλμυρού

Στην Αθήνα βρέθηκε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων, Υπεύθυνος των…

6 Φεβρουαρίου 2024

Ηττήθηκε 4-0 από τον ΟΦΗ ο Βόλος 2004

Ο Α.Σ. Βόλος 2004 είχε δύσκολο έργο στο Ηράκλειο με αντίπαλο τον ΟΦΗ για την…

6 Φεβρουαρίου 2024

Συνελήφθη για απείθεια στον Βόλο

Συνελήφθη, σήμερα  τις μεταμεσονύχτιες ώρες στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 32χρονος…

6 Φεβρουαρίου 2024

Συνελήφθη νεαρός με κοκαΐνη στον Βόλο

Συνελήφθη, σήμερα τις μεταμεσονύχτιες ώρες στο Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας…

6 Φεβρουαρίου 2024

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής στην Γ’ ΕΠΣΘ

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής στην Γ’ ΕΠΣΘ ήταν τα εξής: Μικροθήβες-Νίκη Β’ 2-0 Απόλλων…

6 Φεβρουαρίου 2024

Βόλος: Ακινητοποιήθηκε νεαρός που έσπρωξε και χτύπησε αστυνομικούς για να αποφύγει σύλληψη μέσα στο Αστυνομικό Μέγαρο

Συνελήφθη, χθες (05-02-2024) το απόγευμα στην έδρα του Αστυνομικού Μεγάρου στο Βόλο, 26χρονος, σε βάρος…

6 Φεβρουαρίου 2024