Αθλητισμός

“Τελικό” με τον ΟΦΗ δίνει σήμερα ο Βόλος

Σ’ ένα παιχνίδι χωρίς… αύριο ο Βόλος υποδέχεται σήμερα στις 3 μ.μ. (Cosmote Sports 2) τον ΟΦΗ στο Πανθεσσαλικό στάδιο, στο πλαίσιο της εμβόλιμης 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ.

Αυτό είναι το τελευταίο παιχνίδι έδρας για τον Βόλο στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος (την τελευταία αγωνιστική οι «κυανέρυθροι» παίζουν την προσεχή Κυριακή στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό), με τη νίκη να είναι μονόδρομος.

Το βολιώτικο συγκρότημα προέρχεται από ήττα 2-0 στο παιχνίδι με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» και πλέον βρίσκεται στην ουρά της βαθμολογίας, έχοντας τους ίδιους βαθμούς (17) με τους ΠΑΣ Γιάννινα και Κηφισιά. Οι δύο αυτές ομάδες έχουν σήμερα δύσκολο έργο, καθώς αγωνίζονται εκτός έδρας με ΑΕΚ και Αστέρα Τρίπολης αντίστοιχα.

Όπως τόνισε στις δηλώσεις του ο προπονητής του Βόλου, Χρήστος Κόντης, η ομάδα χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη, προκειμένου να ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον της στην κατηγορία, μέσω των πλέι άουτ.

Ο ΟΦΗ με την έλευση στην ομάδα του Τραϊανού Δέλλα κατάφερε σε δύο παιχνίδια να πάρει τέσσερις βαθμούς (νίκη εντός έδρας με Πανσερραϊκό και ισοπαλία στους «Ζωσιμάδες» με τον ΠΑΣ Γιάννινα). Μάλιστα, στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ μπόρεσε να πάρει βαθμό, παρότι στο 20’ ο αντίπαλος προηγήθηκε με 2-0 (ισοφάρισε σε 2-2 στο δεύτερο ημίχρονο).

Οι «κυανέρυθροι» θα πρέπει να αποβάλλουν και το άγχος στο σημερινό παιχνίδι και να φτάσουν, επιτέλους, στη νίκη, την οποία αγνοούν εδώ και 10 αγωνιστικές (επτά ήττες και τρεις ισοπαλίες).

Ο Χρήστος Κόντης μέρα με την ημέρα μαθαίνει καλύτερα την ομάδα, δίχως πάντως να έχει χρόνο για προετοιμασία, καθώς τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα, Κυριακή, Τετάρτη, Κυριακή. Είναι πολύ πιθανό να δούμε ορισμένες αλλαγές στο βασικό σχήμα, σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Άρη.

Στο σημερινό παιχνίδι επιστρέφει ο Γιώργος Μύγας, ο οποίος εξέτισε την ποινή του, ενώ αξίζει να αναφέρουμε, ότι οι παίκτες που έχουν συμπληρώσει κάρτες (Άλχο, Γκαρσία, Γκλάβτσιτς και Καλογερόπουλος) θα εκτίσουν την ποινή τους στο παιχνίδι της προσεχούς Κυριακής με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Αντίθετα θα απουσιάσει ο τραυματίας Γκλάβτσιτς.

Στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας βρίσκονται οι Κόβατς, Κόστιτς, Τάχατος, Άλχο, Σιέλης, Ασλανίδης, Καλογερόπουλος, Λούνα, Μύγας, Κίτσος, Μπαριέντος, Τσοκάνης, Τρουιγέ, Μπερτόλιο, Ντε Καμπς, Ολιβέρα, Κόμπα, Ασενούν, Μωραΐτης και Γκαρσία.

Ο ΟΦΗ έρχεται στο Βόλο με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τα τελευταία θετικά αποτελέσματα και με 24 βαθμούς έχει μία σχετική άνεση ενόψει πλέι άουτ (την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο Ηράκλειο).

Ο σκόρερ των δύο τερμάτων στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, Μάρκο Μπάκιτς, καθώς και ο Γιον Τοράλ συμπλήρωσαν κάρτες και αποφασίστηκε να εκτίσουν την ποινή τους στο σημερινό παιχνίδι με τον Βόλο. Τραυματίας είναι ο Μπεσάν. Αποθεραπεύτηκε και είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας ο Σουηδός μπακ Έρικ Λάρσον.

Ο Τραϊανός Δέλλας θα έχει στη διάθεσή του, τους Μπάουμαν, Χριστογεώργο, Μαρινάκη, Λάρσον, Τοράρινσον, Αμπάντα, Λουκάο, Λαμπρόπουλο, Βούρο, Γκαγιέγο, Γκλάζερ, Μεγιάδο, Αποστολάκη, Νέιρα, Ριέρα, Μπακού, Μοσκέρα, Χιμένεθ, Ισέκα και Φελίπε.

Μοιρασμένη είναι η προϊστορία στα παιχνίδια που έχουν δώσει οι δύο ομάδες με γηπεδούχο τον Βόλο. Οι «κυανέρυθροι» μετρούν τρεις νίκες (δύο για το πρωτάθλημα και μία για το Κύπελλο), μία ισοπαλία και τρεις ήττες. Πέρυσι ο ΟΦΗ είχε φύγει νικητής από το Πανθεσσαλικό, επικρατώντας με 1-0 με γκολ του Διαμαντή στο 5ο λεπτό.

Share
Ετικέτες: ΠΑΕ Βόλος

Πρόσφατα άρθρα

60χρονος έλαβε το μόσχευμα του 55χρονου Βολιώτη

Ένας 60χρονος νεφροπαθής έλαβε τελικά το μόσχευμα που έδωσε ο 55χρονος Βολιώτης, με σκοπό κάποια…

28 Φεβρουαρίου 2024

Αποχωρούν σήμερα με συλλαλητήριο οι αγρότες του μπλόκου Αλμυρού

Απόφαση να αποχωρήσουν σήμερα από το μπλόκο έλαβαν οι αγρότες του Αλμυρού, ενώ θα πραγματοποιήσουν…

28 Φεβρουαρίου 2024

Διακοπή νερού στον Αγ. Γεράσιμο

Από τη ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώνεται ότι: Λόγω βλάβης σε αγωγό του δικτύου διακόπτεται η υδροδότηση στη…

28 Φεβρουαρίου 2024

Δυστύχημα στα Τέμπη: Οι καμπάνες θα ηχήσουν πένθιμα 57 φορές στις 10 το πρωί

Σε όλες τις εκκλησίες της χώρας θα ηχήσουν σήμερα στις 10:00 οι καμπάνες στη μνήμη…

28 Φεβρουαρίου 2024

Σοκαριστικό βίντεο: Πατέρας ανακοινώνει μέσω θυροτηλεφώνου στη σύζυγό του ότι σκότωσε τον γιο τους

Tη σοκαριστική στιγμή της ομολογίας ενός πατέρα από τη Φλόριντα των ΗΠΑ ότι πυροβόλησε και…

28 Φεβρουαρίου 2024

Καιρός – Κακοκαιρία Δωροθέα: Με καταιγίδες κάνει «ποδαρικό» ο Μάρτιος – Αλλάζει απότομα το σκηνικό του καιρού

Για επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Πέμπτης και από τα δυτικά λόγω της…

28 Φεβρουαρίου 2024