Τοπικά

60χρονος έλαβε το μόσχευμα του 55χρονου Βολιώτη

Ένας 60χρονος νεφροπαθής έλαβε τελικά το μόσχευμα που έδωσε ο 55χρονος Βολιώτης, με σκοπό κάποια στιγμή σύζυγός να λάβει και αυτή ένα μόσχευμα που θα είναι συμβατό με τον οργανισμό της.
Η μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε πριν μερικές μέρες σε Νοσοκομείο της Αθήνας και όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου νεφροπαθών Μαγνησίας, κ. Βασίλης Γιαννάκος, ο 55χρονος αναρρώνει μετά την επέμβαση με την οποία έκανε μια πολύ σημαντική πράξη δωρεάς.
Όπως εξήγησε ο κ. Γιαννάκος, «ο 55χρονος ήθελε να προσφέρει τον ένα από τους δύο νεφρούς τους στη γυναίκα του που είναι νεφροπαθής και βρίσκεται σε αιμοκάθαρση εδώ και μερικά χρόνια. Η ίδια είχε λάβει μόσχευμα πριν αρκετά χρόνια, αλλά τελικά δεν κρατήθηκε στον οργανισμό, όπως συμβαίνει αρκετές φορές, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να υποβληθεί πάλι σε αιμοκάθαρση. Ωστόσο το ζήτημα ήταν πως το μόσχευμα του 55χρονου δεν ταίριαζε με την γυναίκα του. Αυτό, όμως δεν ανέστειλε τη διάθεση του 55χρονου να δώσει το μόσχευμα, καθώς μπορεί να δινόταν σε κάποιο άλλο νεφροπαθή, όμως η σύζυγός θα έμπαινε σε σειρά προτεραιότητας, που σήμαινε πως αν προκύψει μια δωρεά νεφρού, στο επόμενο διάστημα, η Βολιώτισσα θα είναι πρώτη στη σειρά προτεραιότητα για να το λάβει. Και μακάρι να βρεθεί γρήγορα ένα μόσχευμα που θα είναι συμβατό με τον οργανισμό της Βολιώτισσας».
Ο κ. Γιαννάκος επισήμανε πως το μόσχευμα του 55χρονου δόθηκε σε 60χρονο νεφροπαθή, με τη λήψη και τη μεταμόσχευση του οργάνου να πραγματοποιείται στον Ευαγγελισμό. Εξάλλου το μόσχευμα δεν μπορεί να κρατηθεί για πολλές μέρες χωρίς να μπει σε οργανισμό και μέσα σε 60 ώρες θα πρέπει να αξιοποιηθεί.
Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι δωρεές νεφρού από ζώντες δότες, κυρίως μεταξύ συζύγων αλλά και από μάνα σε γιο, καθώς η αναμονή για δωρεά από πτωματικό δότη, καθυστερεί πολύ. Υπάρχουν νεφροπαθείς στη Μαγνησία που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση εδώ και δεκατρία χρόνια. Γι’ αυτό και επιλέγουν οι νεφροπαθείς με τους συγγενείς τους να προβούν στη δωρεά από ζώντα δότη.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νίκη… τετράδας για τον Ίωνα στην Α1 ΕΣΚΑΘ

Νίκη… τετράδας πανηγύρισε ο Ίωνας στην Α1 ΕΣΚΑΘ κερδίζοντας 64-61 τους Δανούς στα Τρίκαλα. Επίσης…

7 Μαρτίου 2024

H μυθιστορηματική ζωή της Τουρκομερίτισσας που έγραψε ιστορία στο ελληνικό τραγούδι στη σκηνή

  «Η Τουρκομερίτισσα» (βασισμένη στη ζωή της Μαρίκας Νίνου), σε κείμενο - σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,…

7 Μαρτίου 2024

Βαριά ήττα για την Κ19 της Νίκης που έπαιζε χωρίς… τερματοφύλακα

Αποδεκατισμένη παρατάχθηκε εναντίον του Λεβαδειακού η Κ19 της Νίκης, με συνέπεια να γνωρίσει την ήττα…

7 Μαρτίου 2024

Εσπερίδα με θέμα: «Μέτρα ασφάλειας και υγείας κατά την εκτέλεση εργασιών σε οικοδομές και τεχνικά έργα»

Το ΤΕΕ Μαγνησίας και ο Σύνδεσμος Μεταλλουργών Μαγνησίας συνδιοργανώνουν εσπερίδα την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024,…

7 Μαρτίου 2024

Χειροτονία νέου Διακόνου

  Στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Βόλου θα λειτουργήσει το Ψυχοσάββατο 9/3 ο Σεβ. Μητροπολίτης…

7 Μαρτίου 2024

Συνάντηση με την τοπική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας,…

7 Μαρτίου 2024