Τοπικά

“Πόλεμος” στον Δήμο Ρήγα Φεραίου μετά την αποτυχία του Δ. Νασίκα να «περάσει» το τεχνικό πρόγραμμα

Δεν πέρασε και σήμερα το Τεχνικό Πρόγραμμα στον Δήμο Ρήγα Φεραίου καθώς ο δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την πλειοψηφία που απαιτείται.  Σε ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χαράλαμπος Πάσχος  σημειώνει πως ο κ. Νασίκας αδυνατεί να καταλάβει ότι έχει χάσει την πλειοψηφία από δικούς του χειρισμούς. Κάνει λόγο για ένα απαράδεκτο τεχνικό πρόγραμμα και προσθέτει πως ο δήμαρχος προσπαθεί να μείνει γαντζωμένος στην καρέκλα του.
Υπονόμευση του αναπτυξιακού έργου του Δήμου και πόλεμο κατά της δημοτικής αρχής καταλογίζει από την πλευρά του ο κ. Νασίκας στους δημοτικούς συμβούλους Ι.Σκρίμπα, Τρ.Γκογκινούδη και Χαρ.Πάσχο. Σημειώνει επίσης πως η αντιπολίτευση πρέπει να περιμένει μέχρι τις εκλογές για να ζητήσει την ψήφο των πολιτών.

Χαράλαμπος Πάσχος: Απώλεσε την ψυχραιμία του ο κ. Νασίκας
“Κάνοντας την ύστατη προσπάθεια να μείνει γαντζωμένος στην καρέκλα του, αδυνατεί να συνειδητοποιήσει ότι έχει χάσει την πλειοψηφία του Δ. Σ. του Δήμου Ρ. Φεραίου από δικούς του χειρισμούς. Έτσι σήμερα είχαμε μια ακόμη αποτυχημένη προσπάθεια να περάσει το απαράδεκτο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018.Προκαλεί γέλωτα ακόμη και στον πιο καλοπροαίρετο πολίτη τηρουμένων των αναλογιών, το να ζητάει ο κ. Τσίπρας τα ρέστα από τον κ. Μητσοτάκη γιατί δεν συμπληρώνει 150 βουλευτές, ώστε να μπορεί να κυβερνήσει. Όσο για τους ανεξάρτητους δημ. συμβούλους, φαντάζομαι ότι οι ίδιοι θα δώσουν τις απαντήσεις τους, απλά έχουμε να τονίσουμε ότι αφού ο ίδιος όπως λέει, τους “διέγραψε”, τότε γιατί τους εγκαλεί;

Υ. Γ. 1 Δεν είναι ο Πάσχος, είναι σύσσωμη η ομάδα Μείζονος Αντιπολίτευσης μαζί με τους 4 προέδρους Τ. Συμβουλίων.

Υ. Γ. 2 Στα 4 χρόνια που είμαστε στην Αντιπολίτευση, έχουμε κάνει αυστηρό έλεγχο εκεί που χρειάστηκε αλλά έχουμε βάλει πλάτη σε πολλά θέματα για το καλό των δημοτών μας ψηφίζοντας ομόφωνα πάνω από 1000 αποφάσεις. Χαρακτηριστική όλων είναι η δια περιφοράς συναίνεσή μας στο πρόγραμμα Φιλόδημος, όταν κινδύνεψαν να χαθούν οι ημερομηνίες. Ας ρωτήσει ο κ. Νασίκας τον σημερινό πρόεδρο του Δ. Σ..
Ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Ρ Φεραίου Πάσχος Χαράλαμπος, μετά της ομάδας του…”

Δημήτρης Νασίκας: Λυσσαλέος πόλεμος κατά της δημοτικής αρχής

“Υπόλογοι απέναντι στους δημότες του Ρήγα Φεραίου είναι πλέον οι δημοτικοί σύμβουλοι Ι. Σκρίμπας, Τρ. Γκογκινούδης και Χαρ. Πάσχος, με την στάση που κρατούν το τελευταίο διάστημα, έχοντας ως μόνο στόχο την υπονόμευση του αναπτυξιακού έργου του Δήμου.
Τόσο οι δύο προσφάτως διαγραφέντες από την ομάδα πλειοψηφίας σύμβουλοι, όσο και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης έχουν επιδοθεί το τελευταίο διάστημα σε έναν λυσσαλέο πόλεμο κατά της δημοτικής αρχής, αλλά δεν αντιλαμβάνονται ότι με τη στάση τους αυτή δεν εμποδίζουν την πορεία της, αλλά βλάπτουν τον Δήμο και τους συνδημότες μας.
Η στάση των τριών συμβούλων να απέχουν από τη συνεδρίαση για την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος δείχνει ξεκάθαρα πως μόνος στόχος τους είναι να «καρπωθούν» πολιτικά την κατάσταση, ικανοποιώντας προσωπικά τους συμφέροντα.
Δεν τους ενδιαφέρει, δηλαδή, αν θα προχωρήσει ο Δήμος , προς όφελος των δημοτών, αλλά η όποια προσωπική τους ανέλιξη και αυτό θα πρέπει να καταδειχθεί.
Ως δημοτική αρχή, τιμώντας την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι δημότες μας, συνεχίζουμε αταλάντευτα για το καλό του Δήμου, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς.
Θα συστήναμε στους παραπάνω δημοτικούς συμβούλους να πράξουν ανάλογα, δεδομένου ότι η λειτουργία του Δήμου θα πρέπει να είναι συνεχής και με αναπτυξιακό προσανατολισμό.
Η αντιπολίτευση μπορεί, αντί να διακατέχεται από πρεμούρα για την καρέκλα, να περιμένει μέχρι τις εκλογές και τότε να απευθυνθεί στους δημότες και να ζητήσει την ψήφος τους.
Σήμερα, με την αδιάλλακτη στάση που κρατά, βάζει αναχώματα στην αναπτυξιακή λειτουργία του Δήμου μας και αυτό θα πρέπει να τεθεί προς γνώση των συνδημοτών μας .
Ο Δήμος έχει συνέχεια και δεν μπορεί κανείς να την ανακόπτει για ιδιοτελείς σκοπούς.
Η δημοτική αρχή παραμένει συνεπής στην εμπιστοσύνη που της έδειξαν οι δημότες και προσηλωμένη στο έργο της προς όφελος των συμπολιτών.
Όσοι επιβουλεύονται να δημιουργήσουν προβλήματα στο Δήμο και να ανακόψουν την πορεία του τους παραδίδουμε στην κρίση των συνδημοτών μας”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το