Αθλητισμός

“Να σταματήσει η αντιπαλότητα” ζήτησαν οι προπονητές του Ολυμπιακού και της Νίκης

Το αγωνιστικό κομμάτι του ντέρμπι πέρασε σε δεύτερη μοίρα, στις δηλώσεις των προπονητών του Ολυμπιακού και της Νίκης. Τόσο ο Λεωνίδας Βόκολος, όσο και ο Στάικος Βεργέτης στάθηκαν στα επεισόδια που έγιναν μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, τονίζοντας πως θα πρέπει αυτή η αντιπαλότητα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στη Νίκη να σταματήσει.

Ο Λεωνίδας Βόκολος στις δηλώσεις του τόνισε τα εξής: «Είμαι υποχρεωμένος να το κάνω, γιατί το αισθάνομαι, να ξεκινήσω τις δηλώσεις μου από την αντιπαλότητα που υπάρχει στις δύο ομάδες. Είναι πολύ άσχημο και πολύ λυπηρό, παιδιά της ίδιας γειτονιάς, νέα παιδιά, να σκοτώνονται και να αλληλοχτυπιούνται για μία ομάδα. Το γεγονός αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Τον καθένα από τη δική του πλευρά και από το μερίδιο που του αναλογεί και μπορεί να επηρεάσει, προκειμένου αυτή η κατάσταση να σταματήσει. Είναι ωραίο να υπάρχει η ευγενής αντιπαλότητα μεταξύ δύο ομάδων, αλλά όταν ξεφεύγει από τα όρια είναι λυπηρό και πάρα πολύ άσχημο.

Όσον αφορά το παιχνίδι, ήταν ένα ντέρμπι με όλα τα στοιχεία που έχουν αυτά τα παιχνίδια. Με πάθος, δύναμη, κόκκινες κάρτες. Σε γενικές γραμμές ήταν ισορροπημένο ματς. Είχαμε και εμείς αρκετές ατυχίες, γιατί μπήκαμε σε μία διαδικασία να κάνουμε αναγκαστικές αλλαγές. Υπήρχαν κάποια διαστήματα, όπου η Νίκη μπόρεσε να διαχειριστεί το παιχνίδι από πλευράς κατοχής μπάλας, χωρίς όμως να κάνει κάτι το ιδιαίτερο, όσον αφορά φάσεις για γκολ. Ατυχήσαμε να βρεθούμε πίσω στο σκορ, χωρίς κανένα λόγο. Αυτό όμως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Ευτυχήσαμε, ωστόσο, στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού να ισοφαρίσουμε. Νομίζω, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Από την πλευρά μας συνεχίζουμε, κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι και εύχομαι στον Στάικο Βεργέτη και στη Νίκη Βόλου καλή συνέχεια». Κατόπιν μίλησε για τα εξής θέματα:

Για το αν το γρήγορο γκολ, έβγαλε την ομάδα του εκτός ρυθμού και άλλαξε τα πλάνα: «Σίγουρα, όταν στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού δέχεσαι ένα γκολ χωρίς λόγο, είναι παράγοντας όχι καλός για μία ομάδα. Υπάρχει νευρικότητα, οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν καθαρό μυαλό και αναγκαστικά μπαίνουμε σε μία άλλη διαδικασία. Νομίζω, όμως, ότι οι ποδοσφαιριστές μου, όσο περνούσε η ώρα, το πίστευαν περισσότερο. Έδειξαν πάθος και καταφέραμε στο τέλος να ισοφαρίσουμε».

Για το αν είδε τα στοιχεία που ζητεί από τους παίκτες του: «Κάποια στοιχεία, ναι, τα είδα. Το πάθος, την αγωνιστική πειθαρχία και τη διάθεση. Σαφώς έγιναν και κάποια λάθη, τα οποία είναι εσωτερικά της ομάδας, τα οποία θα πρέπει και να διορθώσουμε».

Για τις αγωνιστικές μεταπτώσεις που έχει η ομάδα: «Είναι ένα γεγονός που πραγματικά με απασχολεί και μένα. Μιλάω με τους παίκτες γι’ αυτό. Η μετάλλαξή μας από παιχνίδι σε παιχνίδι είναι μεγάλη. Δεν έχουμε διάρκεια, είναι πράγματα για τα οποία καλούμαστε να βρούμε λύσεις και να παλέψουμε, έτσι ώστε να σταματήσει αυτό. Τουλάχιστον, στα πέντε επόμενα παιχνίδια, ξεκινώντας από το ματς της Κυριακής με τον Ιωνικό στη Νίκαια. Πρέπει να παρουσιαστούμε όσο μπορούμε καλύτεροι».

Για τα στοιχεία της Νίκης τα οποία δυσκόλεψαν τον Ολυμπιακό περισσότερο: «Η Νίκη έχει μία πλειάδα ποδοσφαιριστών από τη μέση και μπροστά, που μπορούν να εκμεταλλευτούν τους μικρούς χώρους. Έχουν ποιότητα και αν βρουν κενούς χώρους μπορούν να σου δημιουργήσουν πρόβλημα από το πουθενά. Εμείς κληθήκαμε να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση και νομίζω, ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα καταφέραμε να κλείσουμε τους χώρους και να μην αφήσουμε τη Νίκη να μας δημιουργήσει προβλήματα».

Βεργέτης: Ήταν κλασικό ντέρμπι

Ο προπονητής της Νίκης, Στάικος Βεργέτης, από την πλευρά του τόνισε για το παιχνίδι: «Σήμερα (σ.σ. χθες) είχαμε ένα ντέρμπι, το ντέρμπι της πόλης. Πριν αναφερθώ στα αγωνιστικά, θα ήθελα να πω τα εξής: Υπάρχει σε υπερθετικό βαθμό μία αντιπαλότητα ανάμεσα στις δύο ομάδες. Τελείωσε ο αγώνας και είδα στην κερκίδα νέα παιδιά να χτυπιούνται. Παιδιά που ζουν στην ίδια πόλη, σε μία όμορφη πόλη, που εμένα προσωπικά ο Βόλος μου αρέσει πάρα πολύ.

Ο καθένας έχει δικαίωμα να υποστηρίζει, όποια ομάδα θέλει. Αυτό είναι δεκτό και σεβαστό. Αλλά νομίζω, δεν έχει γίνει τίποτα για να ηρεμήσει αυτή η αντιπαλότητα. Αντίθετα, βλέπω από γενιά σε γενιά αυτή η αντιπαλότητα να μεγαλώνει. Απλά το θέτω ως προβληματισμό, για όλους όσους ζουν εδώ. Για τους πατεράδες που μιλούν στα παιδιά τους, για τους δασκάλους στα σχολεία, για να δούμε πώς μπορούμε να αλλάξουμε αυτή η εικόνα.

Όσον αφορά το παιχνίδι, ευτυχήσαμε στην πρώτη φάση, μετά από ένα ατομικό λάθος του τερματοφύλακα, να προηγηθούμε στο σκορ με πέναλτι. Ήταν ένα σκληρό ματς, με πολλά φάουλ. Δεν υπήρχε καθόλου ρυθμός. Νομίζω, πως ήταν ένα κλασικό ντέρμπι, με λίγες ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες. Στο β’ ημίχρονο για περίπου 15-20 λεπτά πιάσαμε ένα καλό ρυθμό, είχαμε τον έλεγχο της μπάλας και από κει και πέρα ξεκινούν όλα τα στραβά: Τραυματισμός του Αλιατίδη, αναγκαστική αλλαγή, κόκκινη κάρτα αδικαιολόγητα για μένα στον Ροχάνο, που μας υποχρέωσε να γυρίσουμε πίσω για να διατηρήσουμε τα κεκτημένα, το 0-1 υπέρ μας. Δυστυχώς, στο τελευταίο λεπτό δεχθήκαμε το γκολ, πράγμα που μας πλήγωσε πάρα πολύ. Από κει και πέρα, πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι και να συνεχίσουμε. Να ευχηθούμε στον Ολυμπιακό Βόλου καλή συνέχεια και στο φίλο μου Λεωνίδα Βόκολο καλή δύναμη». Στη συνέχεια μίλησε για τα εξής θέματα:

Για το αν μετά από την ισοπαλία η Νίκη συνεχίζει να έχει στόχους για ψηλότερα: «Είμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε τα παιχνίδια στο 100% των δυνατοτήτων μας και στο τέλος θα δούμε πού θα φτάσουμε. Μπορεί να έχουμε προλάβει, μπορεί και όχι. Κανείς δεν ξέρει. Αυτή τη στιγμή οφείλουμε να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι, που έχουμε στην έδρα μας».

Για το αν βλέπει ανακατατάξεις στη βαθμολογία όσον αφορά τις ομάδες της κορυφής: «Ποδόσφαιρο είναι. Μπορεί και να προκύψουν. Υπάρχουν ακόμη πέντε παιχνίδια, η βαθμολογική απόσταση των ομάδων είναι μικρή. Μπορεί να υπάρξουν ανακατατάξεις, μπορεί και όχι. Δεν μπορούμε να το ξέρουμε».

Ολυμπιακός κατά της αστυνομίας

Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, με την οποία καταφέρεται κατά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας για τα μέτρα που έλαβε στο χθεσινό ντέρμπι. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τα συγχαρητήρια μας στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας για τα σημερινά (σ.σ. χθεσινά) μέτρα προστασίας στον αγώνα με τη Νίκη Βόλου. Ή ήταν πολύ κουρασμένοι ή απλά είναι φίλαθλοι της Νίκης Βόλου. Αλλιώς δεν εξηγείται γιατί ήταν απλοί θεατές. Αν θυμηθούμε δε, το τι έγινε όταν γηπεδούχος ομάδα ήταν η συμπολίτισσα, τότε οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η αστυνομία λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Για όλα όσα έγιναν στο γήπεδο κύριοι της Αστυνομίας ήσαστε οι μοναδικοί υπεύθυνοι. Ελπίζουμε το βράδυ να κοιμηθείτε ήσυχοι, που καταφέρατε να εξαγριώσετε ένα ολόκληρο γήπεδο με την ανεπάρκειά σας».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Θες να κρατήσεις τη Σαρακοστή;

  του Γ. Καπουρνιώτη Η Σαρακοστή είναι η περίοδος της καθαρτήριας δοκιμασίας. Ο σκοπός της…

17 Μαρτίου 2024

Όταν η ζωή συγκρούεται με το τραίνο: Η φωνή της ανατροπής και η αλληλεγγύη προς τους γονείς

  Της Ράνιας Γάτου, ποιήτριας, δοκιμιογράφου, εικαστικού «Έτσι Μονάχα η ζωή σώζεται. Τι θα πει…

17 Μαρτίου 2024

Homunculi: Το εσωτερικό μας αποτύπωμα

  του δρ. Παναγιώτη Β. Τσακλή* Ένα Homunculi «ανθρωπάριο», είναι μια αναπαράσταση ενός μικρού ανθρώπου.…

17 Μαρτίου 2024

Ελλάδα και Ινδία: Ιστορία, προοπτικές και ο IMEC

  των Νίκου Κ. Κυριαζή, ομότιμου καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας &…

17 Μαρτίου 2024

Επικίνδυνες διαστάσεις της βιομηχανίας deepfakes

  της Ασπασίας Δασκαλοπούλου* Εν μέσω ραγδαίων τεχνολογικών αλλαγών, που συντελούνται τα τελευταία χρόνια, ένας…

17 Μαρτίου 2024

«Σκηνές από ένα γάμο» για δύο παραστάσεις στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας

Το συγκλονιστικό αριστούργημα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν «Σκηνές από ένα γάμο» σε σκηνοθεσία της Έλενας Καρακούλη…

17 Μαρτίου 2024