Αθλητισμός

“Μάχες” σε δύο μέτωπα θα δώσει στις αρχές του 2024 ο Ολυμπιακός

Για «μάχες» σε δύο μέτωπα που θα δώσει στις αρχές του 2024 προετοιμάζεται ο Ολυμπιακός Βόλου. Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΘ οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν τη Σκιάθο σε ουδέτερο γήπεδο, ενώ θα ακολουθήσει η εκδίκαση της έφεσης που κατέθεσαν στην ΕΠΟ ώστε να μειωθεί η ποινή που τους επέβαλε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΘ για τα επεισόδια στο ματς με τον Ρήγα Φεραίο.

Μία αγωνιστική απομένει για να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος στην Α’ ΕΠΣΘ και αυτή θα διεξαχθεί το διήμερο 6-7 Ιανουαρίου με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει τη Σκιάθο. Το ματς αυτό θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο, αφού οι «ερυθρόλευκοι» του Βόλου θα εκτίσουν την δεύτερη και τελευταία αγωνιστική της ποινής που τους επιβλήθηκε για όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα του παιχνιδιού με τον Πύρασο.

Βέβαια, το γήπεδο που θα οριστεί για την αναμέτρηση με τη Σκιάθο αποτελεί ερωτηματικό. Οι νησιώτες αγωνίζονται ως φιλοξενούμενοι στις 7 το απόγευμα για συγκοινωνιακούς λόγους, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να βρεθεί γήπεδο με προβολείς. Στον Ολυμπιακό θέλουν να γίνει το ματς στο βοηθητικό του ΕΑΚ, αλλά στην ΕΠΣΘ δεν φαίνεται να προκρίνουν αυτή τη λύση, θεωρώντας ότι πρόκειται για την ίδια αθλητική εγκατάσταση με το… τιμωρημένο ΕΑΚ «Τάκης Συνετόπουλος». Έτσι, είναι πιθανό να οριστεί κάποιο άλλο γήπεδο με φωτισμό όπως αυτό του Στεφανοβικείου ή των Καναλίων.

Φυσικά όπου και να γίνει ο αγώνας ο Ολυμπιακός θα είναι το φαβορί για το «τρίποντο», εφόσον φυσικά δεν υποτιμήσει την αντίπαλό του. Ποιοτικά είναι ανώτερος και αυτό φαίνεται και στον βαθμολογικό πίνακα, με τους «ερυθρόλευκους» να βρίσκονται στην κορυφή με 33 βαθμούς, ενώ η Σκιάθος είναι 13η με μόλις τέσσερις πόντους στο ενεργητικό της, αν και έχει και δύο ματς λιγότερα.

Αν όλα κυλίσουν ομαλά για τον Ολυμπιακό και προσθέσει μία ακόμη νίκη στο ενεργητικό του τότε θα κατακτήσει και τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή Χειμώνα, αν και εκείνο που φυσικά τον ενδιαφέρει περισσότερο είναι να αναδειχθεί πρωταθλητής στο τέλος και στη συνέχεια να πανηγυρίσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική μέσω της διαδικασίας των μπαράζ.

Λίγες ημέρες μετά το παιχνίδι με τη Σκιάθο θα ακολουθήσει η δικαστική μάχη των «ερυθρολεύκων», που έχουν προσφύγει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για τη νέα τιμωρία που τους επιβλήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΘ και που αφορά τον αγώνα με τον Ρήγα Φεραίο. Ως γνωστόν, στον Ολυμπιακό επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων αγωνιστικών «κεκλεισμένων των θυρών», συν το ανώτερο προβλεπόμενο πρόστιμο των 800 ευρώ, με τους ανθρώπους του συλλόγου να χαρακτηρίζουν άδικη την ποινή αυτή.  Αυτό σημαίνει πως η ομάδα θα πρέπει να παίξει στο ΕΑΚ «Τάκης Συνετόπουλος, αλλά χωρίς κόσμο, με τους Τοξότη, Θησέα, Πύρασο και Πανιώνιο.

Η εκδίκαση της έφεσης είχε αρχικά οριστεί για τις 20 Δεκεμβρίου 2023, αλλά πήρε αναβολή για τις 10 Ιανουαρίου 2024. Στον Ολυμπιακό ελπίζουν σε μείωση της ποινής ή έστω μετατροπής της, αφού προτιμούν να παίξουν μπροστά στο κοινό τους, έστω και σε ουδέτερο γήπεδο, παρά σε ένα άδειο ΕΑΚ.

Μάλιστα το να υπάρξει μετατροπή του «κεκλεισμένων των θυρών» σε αγώνες σε ουδέτερο γήπεδο με κόσμο, είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί. Και αυτό διότι στον ΚΑΠ δεν προβλέπονται αγώνες «κεκλεισμένων των θυρών» στα τοπικά πρωταθλήματα. Το άρθρο 15 παρ. 7 είναι ξεκάθαρο και αναφέρει τα εξής:

«Στα σωματεία των τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων (Α’, Β’, Γ’ κατηγορίας) και τα πρωταθλήματα υποδομών για την διάπραξη των παραβάσεων του παρόντος άρθρου, που προέρχονται, είτε από τους φιλάθλους είτε από τους ποδοσφαιριστές είτε από τους αξιωματούχους τους και ανάλογα με την βαρύτητα αυτών, επιβάλλεται: α) χρηματική ποινή από πενήντα ευρώ (50) ευρώ έως και οκτακόσια ευρώ (800) ευρώ το ανώτατο. β) ποινή στέρησης, σε βάρος του υπαίτιου σωματείου, του δικαιώματος να αγωνίζεται στην έδρα του, όταν είναι γηπεδούχος, από μια (1) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές ημέρες, ανάλογα με την έκταση και τη σοβαρότητα των επεισοδίων και αν αυτά συνδέονται με φθορές ιδιοκτησίας. Οι παραπάνω ποινές διπλασιάζονται σε περίπτωση υποτροπής της ομάδας. Το οριζόμενο γήπεδο θα πρέπει να ευρίσκεται στα γεωγραφικά όρια της Ένωσης. γ) σε περίπτωση δημιουργίας επεισοδίων μεγάλης έκτασης ή ιδιαίτερης σοβαρότητας, που συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας δύναται η διοργανώτρια να επιβάλλει ποινή αποκλεισμού ομάδας από τους αγώνες μέχρι έναν (1) χρόνο».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Εφάπαξ: Εως τον Φεβρουάριο οι πληρωμές 13.000 εκκρεμοτήτων – Ποιοι πληρώνονται πρώτοι

Τα εκκρεμή εφάπαξ που ανέρχονται σε 13.000, όπως εκτιμούν στελέχη του ΕΦΚΑ, θα πληρωθούν στο…

30 Δεκεμβρίου 2023

Στον Παναθηναϊκό ο Λημνιός – Τι ισχύει με τους Νέους Αθλητές Νίκης

Μεταγραφική «βόμβα» από τον Παναθηναϊκό, καθώς απέκτησε τον Δημήτρη Λημνιό από την Κολωνία. Χρήματα από…

30 Δεκεμβρίου 2023

“Γλυκοκοιτάζει” τον Αγγελόπουλο ο Βόλος

Τον Γιώργο-Νικόλα Αγγελόπουλο έχει βάλει στο στόχαστρό του ο Βόλος. Ο 19χρονος στόπερ αποτελεί προσωπική…

30 Δεκεμβρίου 2023

Συνελήφθη στον Βόλο για παράβαση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Συνελήφθη σήμερα τις μεταμεσονύχτιες προς πρώτες πρωινές ώρες στον Βόλο ένας άνδρας για παράβαση σε…

30 Δεκεμβρίου 2023

Δώρα ένταξης στην κοινωνία από μαθητές – Στη Δευτεροβάθμια δημιουργίες του ΕΕΕΕΚ Βόλου

Γλυκά, λουλούδια και άλλες δημιουργίες των ίδιων μαθητών, με το μεράκι και τη δημιουργικότητά τους,…

30 Δεκεμβρίου 2023

“Τρύπωσε” σε υπόγειο σπιτιού και έκλεψε φιάλες ποτού

Συνελήφθη σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου από αστυνομικούς του…

30 Δεκεμβρίου 2023