Τοπικά

“Γλαύκος”: “Η δολοφονία του Κωστή στην Αλόννησο δεν είναι έργο υποβρύχιου αλιέα”

Τη λύπη και απογοήτευσή τους για τη δολοφονία της προστατευόμενης φώκιας της Αλοννήσου με το όνομα «Κωστής», από διαμπερές τραύμα το οποίο προκλήθηκε από βέργα ψαροντούφεκου, εκφράζουν τα μέλη της Ένωσης Ερασιτεχνών Υποβρύχιων Αλιέων “Γλαύκος”, και καταδικάζουν σύσσωμα το αποτρόπαιο αυτό γεγονός.

Ύστερα από επικοινωνία τους με τις αρμόδιες οργανώσεις προστασίας της μεσογειακής φώκιας, στις οποίες εξέφρασαν την υποστήριξή τους, ζήτησαν και έμαθαν λεπτομέρειες του συμβάντος. Όπως τονίζουν:

Η πληροφόρηση αυτή επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς όλων μας πως δεν πρόκειται για δράση υποβρύχιου αλιέα για τους εξής λόγους:
Πρώτον, ο Ερασιτέχνης Υποβρύχιος αλιέας δεν έχει κανένα απολύτως συμφέρον από ένα τέτοιο γεγονός, αντίθετα με άλλους αλιείς.
Δεύτερον, το γεγονός αυτό συνέβη σε περιοχή της Αλοννήσου, όπου η διενέργεια της υποβρύχιας αλιείας είναι απαγορευμένη.
Τρίτον, το διαμπερές τραύμα που αποδείχθηκε ως αιτία θανάτου, είχε σημείο εισόδου στη ραχιαία περιοχή και εξόδου στην κοιλιακή. Σχεδόν με βεβαιότητα μπορούμε να μιλήσουμε για τουφεκιά από την επιφάνεια. Αυτό ενισχύεται και από το γεγονός ότι η δύναμη που απελευθερώνει η βολή από ψαροντούφεκο εκτός νερού, είναι πολλαπλάσια αυτής εντός νερού και μπόρεσε η βέργα να διαπεράσει το ογκώδες θηλαστικό.

Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη της Ένωσης διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση πως δε θα ανεχτούν καμία αναπαραγωγή/αναδημοσίευση της αποτρόπαιας αυτής πράξης, συσχετιζόμενης – υπονενοημένης με δράση υποβρύχιου αλιέα (ψαροντουφεκά).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το