Αθλητισμός

“Ερυθρόλευκο” γλέντι στο ΕΑΚ για τη νίκη του Ολυμπιακού Βόλου

Ένα μεγάλο ερυθρόλευκο πανηγύρι στήθηκε στο ΕΑΚ «Τάκης Συνετόπουλος» μετά τη λήξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός-Αγία Άννα 3-1 για την 23η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΘ. Παίκτες και τεχνική ηγεσία των νικητών αποθεώθηκαν από σχεδόν 3.000 φιλάθλους που κατέκλυσαν τις θύρες 3, 4 και 5. Δικαιολογημένα συνέβη αυτό, καθώς ο Ολυμπιακός ξέφυγε πέντε βαθμούς από την αντίπαλό του και βρίσκεται «αγκαλιά» με τον τίτλο.

Η νίκη του Ολυμπιακού μόνο εύκολη δεν ήταν. Χρειάστηκε να κάνει ανατροπή, καθώς από το 37’ βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ του Παπαδημητρίου. Όμως στο δεύτερο ημίχρονο «μίλησε» ο κόσμος του Ολυμπιακού που με τις εκδηλώσεις του έδωσε την απαραίτητη ώθηση στους παίκτες του Στέλιου Αρσένου. Οι φίλαθλοι δεν σταμάτησαν λεπτό να παροτρύνουν τους «ερυθρόλευκους» δημιουργώντας εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Αποτέλεσαν τον 12ο παίκτη της αγαπημένης τους ομάδας, η οποία έφτασε στην ισοφάριση με το πέναλτι του Γκαλίτσιου στο 75’, για να ακολουθήσουν τα τέρματα των Σέττου στο 81’ και Βλάχου στο 96’.

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με σύστημα 3-5-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σιδεράκης με τριάδα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Κούλπα, Γκαλίτσιο, Παπακώστα. Ο Κακάμης έπαιξε σε όλη τη δεξιά πλευρά και ο Σκοπελίτης στην αριστερή, ενώ στον άξονα της μεσαίας γραμμής τοποθετήθηκαν οι Καμπέρης, Κυρίτσης και Ζέρης. Τέλος, το επιθετικό δίδυμο συνέθεταν οι Βλάχος και Σέττος.

Για την Αγία Άννα ο τεχνικός Δημήτρης Φραγκούλης επέλεξε το 4-3-3 που μετατρεπόταν σε 4-1-4-1 σε φάση άμυνας. Τερματοφύλακας ήταν ο Ηλ. Αϊντίνι. Δεξιός μπακ ο Τόγιας και αριστερός ο Θεοδωρόπουλος, με τους Χολέβα και Καλτσουνά στόπερ. Οι τρεις της μεσαίας γραμμής ήταν οι Βέργος, Κόλα, Αργύρης. Από τα δεξιά επιχειρούσε ο Μακρής και από τα αριστερά ο Κορέτα, ενώ Παπαδημητρίου αγωνίστηκε στη θέση του σέντερ φορ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς και μέσα σε έξι λεπτά είχε τρεις τελικές. Σουτ του Καμπέρη στο 2’ πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε κεφαλιά του Παπακώστα στο 5’. Στο επόμενο λεπτό ο Σέττος  απέφυγε τον Καλτσουνά και σούταρε για να μπλοκάρει ο Ηλ. Αϊντίνι. Καλή φάση για τον Ολυμπιακό στο 14’ όταν σουτ με το αριστερό του Σέττου έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ με το ένα χέρι ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε αισθητά και η Αγία Άννα βρήκε σε γκολ σε μία υποδειγματική αντεπίθεση. Ήταν στο 37ο λεπτό όταν ο Παπαδημητρίου έκλεψε, έδωσε δεξιά στον Μακρή και αυτός έκανε το γύρισμα, με τον Παπαδημητρίου να εκτελεί τον Σιδεράκη μέσα από την περιοχή για το 0-1.

Στο β’ μέρος η είσοδος του Οικονόμου αντί του Παπακώστα έφερε και αλλαγή συστήματος του Ολυμπιακού σε 4-3-3, με τον νεοεισελθόντα να αναλαμβάνει την οργάνωση του παιχνιδιού, τους Σκοπελίτη (δεξιά), Σέττο (αριστερά) να αγωνίζονται ως εξτρέμ και τον Βλάχο στην κορυφή της επίθεσης.

Πάντως η Αγία Άννα λίγο έλειψε να διευρύνει το προβάδισμά της στο 50’ όταν ο Αργύρης επιχείρησε σουτ και ο Σιδεράκης έκανε φοβερή απόκρουση με το αριστερό χέρι. Στο 65’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Παπαδημητρίου, ενώ στο 69’ χάθηκε διπλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, όταν σε σουτ του Καμπέρη ο Ηλ. Αϊντίνι απέκρουσε με τη μπάλα να φτάνει στον Οικονόμου που πλάσαρε άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Βλάχος ανατράπηκε από τον Θεοδωρόπουλο και πολύ σωστά ο διαιτητής Γ. Τασιόπουλος έδειξε τη βούλα του πέναλτι αποβάλλοντας με δεύτερη κίτρινη τον αριστερό οπισθοφύλακα της Αγίας Άννας. Την εκτέλεση ανέλαβε το 75’ ο Γκαλίτσιος που με ψύχραιμο τρόπο έγραψε το 1-1.

Έχοντας την ψυχολογία με το μέρος του, καθώς και αριθμητικό πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός κυνήγησε το δεύτερο γκολ που ήρθε στο 81’, μετά από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά του Οικονόμου και ωραία κεφαλιά του Σέττου (2-1). Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων μετά από σέντρα του Κατσαγεωργίου από τα αριστερά και προβολή του Βλάχου.

Με τη λήξη του αγώνα διοίκηση, τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έγιναν ένα με τον κόσμο. Τα πανηγύρια δεν είχαν σταματημό, με τους φιλάθλους να ζητούν πλέον επιτακτικά «άνοδο στον Παγασητικό».

Διαιτητής: Γ. Τασιόπουλος.

Βοηθοί: Δ. Σακκάς, Π. Σακκάς.

Κόκκινη: 74’ Θεοδωρόπουλος (δεύτερη κίτρινη).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Σιδεράκης, Κακάμης, Καμπέρης, Κούλπας, Γκαλίτσιος, Παπακώστας (46’ Οικονόμου), Σκοπελίτης (73’ Αναστασίου), Κυρίτσης (69’ Ματέα), Βλάχος, Ζέρης, Σέττος (90’ Κατσαγεωργίου).

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ: Ηλ. Αϊντίνι, Τόγιας, Θεοδωρόπουλος, Χολέβας, Καλτσουνάς, Βέργος, Μακρής (61’ Χειλάς), Κόλα (71’ Ζαφειρίου), Παπαδημητρίου, Αργύρης, Κορέτα (82’ Τσελεπής).

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Συνάντηση δικτύωσης του Ξενώνα Αστέγων Βόλου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου

Την Παρασκευή 15/03/2024 υλοποιήθηκε συνάντηση δικτύωσης του Ξενώνα Αστέγων Βόλου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου…

20 Μαρτίου 2024

Με επιτυχία η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στη 16η Διεθνή Έκθεση OLIO CAPITALE 2024

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του που στόχο έχουν την στήριξη των τοπικών…

20 Μαρτίου 2024

ΔΕΥΑΜΒ – Δήλωση παροχών ύδρευσης επαγγελματικής χρήσης

Από τη ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώνεται ότι: Σύμφωνα με την απόφαση Α1138/2020 αρ. 5 παρ. 1, όπως…

20 Μαρτίου 2024

Όλο το πρόγραμμα στα πλέι οφ του Βορείου ομίλου της Σούπερ Λιγκ 2 – Ένταση με ΑΕΛ στο Δ.Σ.

Με την ΑΕΛ εντός έδρας αρχίζει τα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ 2 η Νίκη.…

20 Μαρτίου 2024

Μειώθηκε στις 45 ημέρες η ποινή του Αχ. Μπέου

Μειώθηκε η ποινή του Αχιλλέα Μπέου για τα όσα είπε στον διαιτητή Πουλικίδη στον αγώνα…

20 Μαρτίου 2024

Στον δήμαρχο Βόλου ο νέος λιμενάρχης

Το νέο Λιμενάρχη Βόλου, Πλοίαρχο Λ.Σ. Δημήτριο Τσίκλο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του, ο Δήμαρχος…

20 Μαρτίου 2024