Τοπικά

Συνάντηση δικτύωσης του Ξενώνα Αστέγων Βόλου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου

Την Παρασκευή 15/03/2024 υλοποιήθηκε συνάντηση δικτύωσης του Ξενώνα Αστέγων Βόλου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου στο πλαίσιο της ενίσχυσης της μέχρι τώρα συνεργασίας των δύο φορέων. Ο Ξενώνας Αστέγων Βόλου και τα μέλη της ομάδας παρέμβασης στο δρόμο για αστέγους κα Βησσαρία Θεοδωροπούλου, Κοινωνική Λειτουργός και κα Χαρίκλεια Βασιλειά, Νοσηλεύτρια, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τη Διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου κα Χριστίνα Φασούλα για θέματα που άπτονται της λειτουργίας της ομάδας παρέμβασης.
Αρχικά, έγινε μια συνοπτική ενημέρωση για τη λειτουργία του Ξενώνα Αστέγων και τις ισχύουσες προϋποθέσεις ένταξης σε αυτόν ενώ στη συνέχεια η ενημέρωση επικεντρώθηκε στο φλέγον θέμα, το οποίο είναι τα περιστατικά αστεγίας που εντοπίζονται στο δρόμο και χρήζουν νοσοκομειακής φροντίδας, λόγω υποκείμενου ψυχικού νοσήματος που φέρουν και τα καθιστά επικίνδυνα για τον εαυτό τους ή /και τους άλλους. Συζητήθηκε εκτενέστερα η πρακτική που θα πρέπει να ακολουθείται σε ανάλογες περιπτώσεις και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζονται συνήθως κατά τη διεκπεραίωση. Τέλος, συμφωνήθηκε να συνταχθεί ενημερωτικό σημείωμα το οποίο θα περιλαμβάνει τα αναφερθέντα θέματα και στόχο θα έχει να ενημερωθεί το σύνολο των εισαγγελέων για τη λειτουργία του ξενώνα αστέγων. Η συνάντηση αυτή θα αποτελέσει την επισφράγιση της μέχρι τώρα συνεργασίας των δυο φορέων και τη διευκόλυνση της διαχείρισης δύσκολων περιπτώσεων αστεγίας στο μέλλον.
Ο Ξενώνας Αστέγων του Δήμου Βόλου (Συνεχιζόμενη δράση) συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο + (ΕΚΤ+) στο πλαίσιο του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027» Άξ.Πρ. 4Β – Δράσεις ενίσχυσης της Κοινωνικής Συνοχής και αντιμετώπισης της φτώχειας, με κωδικό ΟΠΣ 6003250. Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2421091614.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Με επιτυχία η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στη 16η Διεθνή Έκθεση OLIO CAPITALE 2024

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του που στόχο έχουν την στήριξη των τοπικών…

20 Μαρτίου 2024

ΔΕΥΑΜΒ – Δήλωση παροχών ύδρευσης επαγγελματικής χρήσης

Από τη ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώνεται ότι: Σύμφωνα με την απόφαση Α1138/2020 αρ. 5 παρ. 1, όπως…

20 Μαρτίου 2024

Όλο το πρόγραμμα στα πλέι οφ του Βορείου ομίλου της Σούπερ Λιγκ 2 – Ένταση με ΑΕΛ στο Δ.Σ.

Με την ΑΕΛ εντός έδρας αρχίζει τα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ 2 η Νίκη.…

20 Μαρτίου 2024

Μειώθηκε στις 45 ημέρες η ποινή του Αχ. Μπέου

Μειώθηκε η ποινή του Αχιλλέα Μπέου για τα όσα είπε στον διαιτητή Πουλικίδη στον αγώνα…

20 Μαρτίου 2024

Στον δήμαρχο Βόλου ο νέος λιμενάρχης

Το νέο Λιμενάρχη Βόλου, Πλοίαρχο Λ.Σ. Δημήτριο Τσίκλο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του, ο Δήμαρχος…

20 Μαρτίου 2024

Κύκλωμα μαστροπείας: Πώς αποκαλύφθηκε – Οι συνομιλίες που «καίνε» την αρχηγό

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για το «ξεσκέπασμα» του κυκλώματος μαστροπείας που…

20 Μαρτίου 2024