Αθλητισμός

“Είχαμε σταδιακά ανοδική πορεία” υπογράμμισε ο τεχνικός της Νίκης Στάικος Βεργέτης

Την άποψη ότι η Νίκη είχε καλή σεζόν και η πορεία της ήταν ανοδική μέχρι τη διακοπή λόγω του κορωνοϊού εξέφρασε ο Στάικος Βεργέτης. Επίσης ο 43χρονος τεχνικός στάθηκε δημόσια υπέρ του μέλους του προπονητικού τιμ του βολιώτικου συλλόγου που προσβλήθηκε από τον Covid-19.
Τηλεφωνική συνέντευξη παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis 95.5» o Στάικος Βεργέτης. Ο προπονητής της Νίκης Βόλου τοποθετήθηκε αναφορικά τόσο με τη βολιώτικη ομάδα, όσο και με το ποδόσφαιρο γενικότερα. Μεταξύ άλλων ο 43χρονος τεχνικός μίλησε για τα εξής θέματα:

Για τη φετινή Φούτμπολ Λιγκ και το αν θα ανανεώσει με τη Νίκη: «Αυτή τη στιγμή όλα τα θέματα είναι σε εκκρεμότητα. Μια ο κορωνοϊός, μια η μετέωρη κατάσταση σε ό,τι αφορά στο πρωτάθλημα, για το αν θα συνεχιστεί ή όχι. Είμαστε μπροστά σε ένα ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης κατηγοριών. Δεν μπορούμε να λάβουμε ακόμα αποφάσεις. Είμαστε σε στάση αναμονής».

Για την παρουσία της Νίκης: «Η ομάδα είχε μια καλή σεζόν, με μια σταδιακά ανοδική πορεία. Έφτασε σε ένα σημείο να διεκδικήσει μέχρι και τη δεύτερη θέση. Εκκρεμούν ακόμη τρεις αγωνιστικές, όπου θα μπορούσαμε ακόμη να διεκδικήσουμε πράγματα, αλλά ακόμη δεν ξέρουμε τι θα γίνει.

Πήγανε όλα καλά, σώθηκε και μαθηματικά η ομάδα 1,5 μήνα πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, κάτι που φάνταζε δύσκολο τον Νοέμβριο όταν ανέλαβα. Είχαμε μια επιτυχημένη σεζόν σε πολλούς τομείς», κατέληξε ο 43χρονος προπονητής.

Για την επανέναρξη της Σούπερ Λιγκ: «Σαφώς δεν θα έχουν τον ρυθμό που είχαν οι παίκτες, αλλά δεν φοβάμαι τόσο τους τραυματισμούς. Και με τις ατομικές και με τις ομαδικές προπονήσεις για ένα διάστημα έχουν φτιάξει τα πόδια τους και τον οργανισμό τους. Στο πρώτο και στο δεύτερο παιχνίδι ίσως δεν βγαίνουν κάποια πράγματα, από το τρίτο ματς, όμως, και μετά νομίζω θα υπάρχει ένας ρυθμός».

Για την παραμονή του του Μίκαελ Ένινγκ στον Άρη: «Την βλέπω σαν μία κίνηση επιβράβευσης και ώθησης για τους αγώνες που έρχονται. Δεν περίμεναν να ολοκληρωθεί η σεζόν. Το έκαναν τώρα για να δώσουν ενθάρρυνση τόσο στους παίκτες, όσο και στον προπονητή».

Για το αν θα επηρεαστεί ο Άρης από τη δικαστική περιπέτεια που έχει: «Δεν γίνεται να είσαι τελείως ανεπηρέαστος. Μεταξύ τους συζητούν διαρκώς αυτό το θέμα γιατί θέλουν να δουν και το μέλλον τους. Αλλά την ώρα που ξεκινάει ο αγώνας, σίγουρα, δεν το σκέφτονται».

Για το αν δίνονται ευκαιρίες στα νέα παιδιά: «Λόγω της οικονομικής κρίσης την τελευταία δεκαετία δίνονται ευκαιρίες σε νέα ταλέντα. Ίσως γίνει επιπρόσθετα αυτό τώρα εξαιτίας της κατάστασης που βιώνουμε.
Πρέπει να υπάρχει μια διαρκής διαδικασία ανάδειξης ταλέντων και γι’ αυτό οι ακαδημίες πρέπει να εξοπλιστούν, να έχουν εγκαταστάσεις, εξοπλισμό κλπ, αλλά και να ενισχυθούν με καλούς προπονητές προκειμένου να αναδεικνύονται ολοένα και περισσότερα ταλέντα. Την τελευταία δεκαετία βγαίνουν παίκτες, έχουν αρχίσει να παίζουν περισσότερο. Αυτό είναι κάτι που με χαροποιεί».

Για τους ταλαντούχους παίκτες που έχει ξεχωρίσει: «Τα παιδιά που πέρασαν από τον Αστέρα Τρίπολης, ο Φορτούνης, ο Μπακασέτας, ο Κουρμπέλης, έχουν διαρκώς ανοδική πορεία. Είναι τρεις ποδοσφαιριστές που τους θυμάμαι από μικρά παιδιά και χαίρομαι γι’ αυτούς.

Αυτοί οι τρεις παίκτες είναι οι πρόδρομοι αυτής της κατάστασης. Ήταν η αρχή της κρίσης όταν ξεπετάχθηκαν και στη συνέχεια ακολούθησαν την πορεία που έχουν κάνει μέχρι τώρα. Πάντως υπάρχουν κι άλλα παιδιά που έρχονται από πίσω και παίρνουν χρόνο συμμετοχής ολοένα και πιο πολύ».

Για την ανανεωμένη Εθνική: «Είμαι αισιόδοξος, αλλά πριν φτάσουμε στην Εθνική, που για μένα είναι το τέλος ενός προορισμού, ο κάθε σύλλογος θα πρέπει να στρέψει τα μάτια του στις ακαδημίες, να δουλέψει τις ακαδημίες. Ακόμη και ο προπονητής της πρώτης ομάδας οφείλει να στρέψει τα μάτια του στις ακαδημίες, προκειμένου να προκύψει το τέλος, που είναι η συμμετοχή τους στην Εθνική ομάδα».

Για το ρίσκο της επιλογής νεαρών ποδοσφαιριστών από τους προπονητές: «Σίγουρα, αλλά όταν προετοιμάζεται ένας ποδοσφαιριστής και έχει την καθοδήγηση που πρέπει στην προπόνηση, νομίζω ότι κάποια στιγμή θα ωριμάσει η ώρα που θα τον εμπιστευτείς και θα τον ρίξεις μέσα στον αγώνα. Πιστεύω ότι και οι διοικήσεις θα το δουν πιο θετικά, βλέποντας έναν προπονητή να ρισκάρει βάζοντας νέα παιδιά».

Ασπίδα προστασίας απλώνει ο Στ. Βεργέτης
Όλοι γνωρίζουν πως ο Στάικος Βεργέτης εκτός από ικανότατος προπονητής είναι και σπουδαίος άνθρωπος. Αυτό φρόντισε να το αποδείξει για μια ακόμη φορά στεκόμενος στο πλευρό του μέλους του προπονητικού τιμ της Νίκης, που προσβλήθηκε από κορωνοϊό.
Με προσωπική του δήλωση στο Nikifc.gr ο κ. Βεργέτης απλώνει ασπίδα προστασίας για τον άτυχο συνεργάτη του εξαιτίας της άδικης επίθεσης που δέχθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Δεχόμενος γροθιά στο στομάχι, υψώνω ασπίδα προστασίας για δύο νέα, αξιόλογα παιδιά και για τις οικογένειές τους, που άθελά τους κόλλησαν τον ιό, με αποτέλεσμα να πέσουν στο λάκκο των λεόντων της αδυσώπητης κριτικής μίας σάπιας κοινωνίας, η οποία μέσα από την τηλεόραση και τα διαδικτυακά σχόλια στα σάιτ έδειξε το πραγματικό της προσωπείο» επισημαίνει ο Τριπολιτσιώτης προπονητής και καταλήγει:»
«Αγάπη σημαίνει γελάω με το γέλιο σου, σκουπίζω το δάκρυ σου, σέβομαι τη στεναχώρια σου. Αυτό μας δίδαξε ο Χριστός , μ’ αυτό πρέπει να ζούμε κι αυτό να μάθουμε στα παιδιά μας…».

 

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ποιοι είναι οι πιο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου για το 2023; Ζαλίζουν οι περιουσίες τους

Το 2023 σημοτοδοτήθηκε και από την παγκόσμια οικονομική κρίση, από την οποία επλήγησαν εκατομμύρια πολίτες…

23 Δεκεμβρίου 2023

Συναγερμός για την εξαφάνιση 52χρονης

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την εξαφάνιση Σταυρούλας Γκουγκουλιά από την περιοχή της Κυψέλης,…

23 Δεκεμβρίου 2023

Έγκλημα στα Καλύβια: Δεν μπορώ να διαχειριστώ αυτό που συνέβη, λέει η μητέρα του 16χρονου

Προθεσμία για το πρωί της Τετάρτης προκειμένου να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε από τον Ανακριτή…

23 Δεκεμβρίου 2023

32χρονη γέννησε δύο μωρά, από δύο μήτρες, σε δύο ημέρες

Μια γυναίκα στις ΗΠΑ με δύο μήτρες γέννησε δύο φορές σε δύο ημέρες, μετά από…

23 Δεκεμβρίου 2023

Το φετινό Ημερολόγιο του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου

Στη διάθεση των φίλων του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου βρίσκεται ένα καλαίσθητο ημερολόγιο για το…

23 Δεκεμβρίου 2023

Ο Γιώργος Παπαδάμ μετά την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας του δήμου Ρ. Φεραίου Γιώργος Παπαδάμ μετά την ορκωμοσία του νέου…

23 Δεκεμβρίου 2023