Αθλητισμός

“Απαξιώνουν τις ιστορικές ομάδες” δήλωσε για την αναδιάρθρωση ο πρόεδρος της Δ.Ε. Νίκης Νίκος Ιμεράι

Η θέση της Νίκης είναι να δημιουργηθεί Φούτμπολ Λιγκ δύο ομίλων και χωρίς χρηματοδότηση προκειμένου να ξεχωρίσουν οι ομάδες που αντέχουν στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Τα παραπάνω τόνισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Νίκος Ιμεράι, με τον ισχυρό άνδρα των «κυανολεύκων» να επισημαίνει ότι η αναδιάρθρωση απαξιώνει τις ιστορικές ομάδες, όπως η Νίκη.
Καλεσμένος του ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας ήταν χθες ο Νίκος Ιμεράι και όπως ήταν λογικό η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την αναδιάρθρωση η οποία αδικεί κατάφορα τις ομάδες της Γ’ Εθνικής.

Ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου των «κυανολεύκων» ανέφερε: «Θα μιλήσω για το θέμα εκπροσωπώντας τη Νίκη. Εμείς κάναμε μία πρόταση, με την οποία συμφώνησαν και οι 16 ομάδες της Γ’ Εθνικής με τις οποίες ήρθαμε σε επαφή. Η αναδιάρθρωση καταδικάζει τις προσπάθειες πολλών ομάδων. Το καλύτερο θα ήταν να γίνει από την επόμενη σεζόν γιατί πιστεύω ότι η Σούπερ Λιγκ 2 που θα προέκυπτε θα ήταν σαφώς πιο ανταγωνιστική. Το καλύτερο θα ήταν να έδιναν την ευκαιρία σε ομάδες που έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια να ανέλθουν στη Β’ Εθνική. Και αυτό γιατί στη φετινή Β’ Εθνική οι μισές ομάδες δεν ήταν για την κατηγορία. Ομάδες χωρίς φιλάθλους και ιστορία.
Μακάρι να γινόταν ένα πρωτάθλημα με δύο ομίλους, χωρίς χρηματοδότηση σε κανέναν κι όσοι αντέξουν. Αυτό θα ήταν το καλύτερο. Η Νίκη και ο Ολυμπιακός έχουν φιλάθλους και ανθρώπους που βοηθάνε.

Οι ομάδες που δεν έχουν κόσμο πού πάνε; Ξέρουμε πολύ καλά πως ο σκοπός τους είναι είτε να ξεπλένουν χρήμα ή να παίζουν στοίχημα. Δεν πρέπει να είναι σε αυτές τις κατηγορίες. Χίλιες φορές καλύτερα μία Φούτμπολ Λιγκ δύο ομίλων, χωρίς επιχορήγηση. Οι ομάδες με φιλάθλους θα άντεχαν, οι υπόλοιπες πού να πάνε; Αυτές οι ομάδες πληρώνουν την πρώτη χρονιά, ίσως και τη δεύτερη και μετά εξαφανίζονται. Οι ομάδες που βασίζονται καθαρά στο ποδόσφαιρο και όχι σε άλλους παράγοντες, θα τα πήγαιναν περίφημα σε μία τέτοια κατηγορία. Οι άλλες ομάδες, θέλουν να παίζουν και να πληρώνει ο ελληνικός λαός. Δε γίνεται έτσι».
Για τη ζημία που παθαίνουν οι ομάδες της φετινής Γ’ Εθνικής: «Υπάρχουν ομάδες ιστορικές, όπως η Βέροια, η Καβάλα, η Καλαμάτα, ο Ολυμπιακός, η Νίκη Βόλου που έχουν κόσμο πίσω τους και τις απαξιώνουν. Το σύστημα αυτό τις απαξιώνει. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή ομάδες στη Β’ Εθνική που δεν έχουν 50 φιλάθλους και όλος ο κόσμος γνωρίζει τον ρόλο τους. Είναι μεγάλο λάθος για μένα η αναδιάρθρωση και πιστεύω ότι δε θα περάσει. Ο κόσμος θα αντιδράσει και οι πολιτικοί δε θα το επιτρέψουν. Να γίνει η αναδιάρθρωση, αλλά σταδιακά. Πρέπει να υπάρξει μεταβατική περίοδος και από του χρόνου να ισχύσει».
Για το ότι η νέα Φούτμπολ Λιγκ θα έχει χρηματοδότηση: «Αυτά που θα δώσουν είναι… ψίχουλα και μόνο τα ταξίδια μπορούν να καλύψουν. Θα πρέπει να πας Κρήτη, στην Ρόδο, στην Καβάλα, στην Κέρκυρα. Αυτά τα λεφτά φτάνουν μόνο γι’ αυτά τα ταξίδια και τις διανυκτερεύσεις. Ας γίνονταν δύο όμιλοι στη Β’ Εθνική, κι ας μην είχαμε επιχορηγήσεις, ας μην έδιναν μία, τα ταξίδια θα ήταν πιο οικονομικά. Στην ουσία, το ίδιο αποτέλεσμα υπάρχει».
Για το αν οι ομάδες της Γ’ Εθνικής θα συνεχίσουν να αντιδρούν: «Είμαστε σε επαφή και με άλλες ομάδες και πιστεύω ότι θα αντιδράσουμε, για να μην περάσει αυτή η αναδιάρθρωση. Θα το παλέψουμε μέχρι τέλους. Θέλω να πιστεύω ότι δε θα περάσει μ’ αυτόν τον τρόπο η αναδιάρθρωση που καταδικάζει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και ευνοεί συγκεκριμένες ομάδες».

Διαιτητής στην Κατερίνη ο Μπουμαρσόπουλος
Για την 26η και τελευταία αγωνιστική της Γ’ Εθνικής η Νίκη παίζει την Κυριακή στις 16.00 με τον Πιερικό στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης. Το συγκεκριμένο παιχνίδι ορίστηκε να διευθύνει ο Αγησίλαος Μπουμαρσόπουλος από την ΕΠΣ Λάρισας, με βοηθούς τους Αχιλλέα Νίκζα και Κώστα Στάικο επίσης από την ΕΠΣ Λάρισας. Παρατηρητής τους θα είναι ο Πλάτων Μποζατζίδης από την ΕΠΣ Μακεδονίας.
Ο Μπουμαρσόπουλος βρίσκεται στους πίνακες των εθνικών πρωταθλημάτων από την περίοδο 2008-09. Έχει διατελέσει για τέσσερις περιόδους διαιτητής Φούτμπολ Λιγκ (2013-2017). Δεν έχει «σφυρίξει» στο παρελθόν παιχνίδι της Νίκης, ενώ φέτος έχει διευθύνει οκτώ παιχνίδια για την Γ’ Εθνική κατηγορία.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Καλλιθέα: «Πάρε τον πατέρα σου να έρθει να τον σκοτώσουμε» – Τρόμος για 13χρονο από ενέδρα συμμορίας 4 ανηλίκων

Στιγμές τρόμου έζησε το απόγευμα της Παρασκευής ένας 13χρονος μαθητής στην Καλλιθέα όταν του έστησε…

4 Φεβρουαρίου 2024

Κίνητρα για να «βγουν» στην αγορά περισσότερα ακίνητα

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ, πολιτικού μηχανικού - κατασκευαστή PKK Constructions Ζήτημα των ημερών αποτελεί η έλλειψη…

4 Φεβρουαρίου 2024

Ίντερσεξ, ένα θέμα που αφορά όχι μόνο τη νέα γενιά, αλλά και μεγάλο τμήμα της κοινωνίας -Συνέντευξη των εκπροσώπων της Intersex Greece στη «Θ»

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, ώρα 19.30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc…

4 Φεβρουαρίου 2024

7ος τόμος Υπέρεια με τα Πρακτικά του Ζ’ Διεθνούς Συνεδρίου «Φεραί-Βελεστίνο-Ρήγας»

Παρελήφθησαν τελικά τα εκτυπωμένα Πρακτικά του Ζ’ Διεθνούς Συνεδρίου «Φεραί-Βελεστίνο-Ρήγας», που με τη συμμετοχή των…

4 Φεβρουαρίου 2024

Ντουμπάι: Δραστηριότητες στην έρημο

Της Άννας Μαρίας Κουτσιρίμπα - Σεμιλιέτωφ, φιλολόγου - συγγραφέα* Δεν θα χάσουμε την ευκαιρία να…

4 Φεβρουαρίου 2024

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Την Τρίτη στη Νίκαια οι αποφάσεις για τα επόμενα βήματα

Από τη Θεσσαλονίκη και την Agrotica, στα μπλόκα και την Τρίτη στη Νίκαια της Λάρισας…

4 Φεβρουαρίου 2024